DİŞLİ TARİHİNE TANIKLIK EDENLER (IV.BÖLÜM VİDEO EKLENDİ)



Geçmişten günümüze kadar Türk tarihine ve Dişli tarihine tanıklık eden pek çok büyüğümüzden anıları dinleyenimiz çok olmuştur.

Bazen bu güzel anıları dinlemenin zevki ve hüznü yanında kayıt altına almayı pek çoğumuz düşünmüştür. İnsanlarımızın ömürlerinde geçirdikleri tarihi süreci kendilerinden dinlemenin anlattıkları acı ve tatlı anıları onların ağzından dinlemenin ayrı bir zevk ve güzellik olduğunu düşünerek geçmişte bu gerçekleri kayıt altına almayı düşündük. O zaman Yeni Camii İmam Hatibi olan Mustafa PETEK Hocamız'ında destekleriyle, Kelsüleymanların Odası'nda bu güzel anımızı , oda yarenlerinin de bizlere gösterdikleri misafirperverlikleri sayesinde gerçekleştirmeye çalıştık.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada bu güzellikleri kayıt altına alıp , inşallah sizlerlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Çekimi gerçekleştirdiğimiz günün karlı ve çok soğuk olması nedeniyle Mustafa PETEK Hocamızla birlikte evlerinden tek tek alınmış, bu güzel çekim gerçekleştirildikten sonra aynı titizlikle ,misafirler arabamızla tek tek evlerine bırakılmıştı.

Bu güzel anılar büyüklerimizin yaşlı olmaları nedeniyle meşakkate katlanarak bizlere yardımcı olan ;başta Hacı Osman ÖZTOPRAK Amcamıza,oğlu Kazım Kardeşimize,Hacı Ömer SOLMAZ (Sucu Ömer) Amcamıza , Hacı Muharrem AĞILÖNÜ Amcamıza,Kelsüleymanlar Odası Yarenlerine ve diğer tüm misafirlere , bu güzel çekimi büyük özveriyle karşılıksız olarak gerçekleştiren Vural Digital Üzeyir VURAL ve Oğlu Mesut'a teşekkürlerimizi sunar, bundan sonra Dişli Kültürümüzün yaşatılması amacıyla yaptığımız ve bazı illerde yapacağımız ,değişik sürpriz çekimlerde daha güzel izlenimlerde buluşmak üzre hepinize selam ve saygılarımızı sunar ,

CUMHURİYET BAYRAMINIZI ŞİMDİDEN KUTLARIZ


www.dislikasabasi.com Ekibi Adına

DİŞLİLİ BÜLENT ÖĞRETMEN




DİŞLİ'DE TARİHE TANIKLIK EDENLER 2005/1




DİŞLİ'DE TARİHE TANIKLIK EDENLER 2005/2




DİŞLİ'DE TARİHE TANIKLIK EDENLER 2005/3




DİŞLİ'DE TARİHE TANIKLIK EDENLER 2005/4.BÖLÜM









Editör : Bulent
dislikasabasi.com