FRANKFURT'TA HIDRELLEZ KUTLANDI (Fotograf eklendi)



Frankfurt ve civarinda oturan Dislililer 1 Mayis 2010 Cumartesi günü Mainz sehri Volkspark'ta bulustular. Çok genis bir katilimin oldugu bulusmada, gaye ananevi geleneklerimizi yasamak ve yeni nesillere aktarmaktir.


Yaklasik 70 Dislilinin bir araya geldigi hidrellez kutlamalarinda, oldukça neseli bir gün geçirildi. Her yas grubunun kendine göre eglenme firsati buldugu bugünde; yag satarim, çuvalla yürüme, futbol, ip çekme, yüzük saklama gibi oyunlarda oynandi.Geleneklerimizden olan hidrellez bu vesileyle çocuk ve gençlerimize bir daha yasatildi.


Frankfurt disinda katilimlarin oldugu kutlamada hava oldukça güzeldi. Sayisi 17' yi bulan çocuklarin nesesi görülmege degerdi. Yine gençlerimiz kasabamizda oynanan oyunlarla, adeta bir Dislililer gününe dönüstürdüler. Iki yildir Frankfurtta kutlanan hidrellezin, Köln'deki hemsehrilerimizide harekete geçirdigini, 8 Mayis 2010 Cumartesi günü bir hidrellez kutlamalarinin daha olacagi duyumunu aldik. Frankfurtta hidrellez senligi yapilan çevre temizligi ve seneye tekrar bulusmak temennisiyle son buldu.


Kaynak: Isa GEDIK









































Editör : Mustafa
dislikasabasi.com