FRANKFURT'TA HIDRELLEZ KUTLANDI (Fotoğraf eklendi)



Frankfurt ve civarında oturan Dişlililer 1 Mayıs 2010 Cumartesi günü Mainz şehri Volkspark'ta buluştular. Çok geniş bir katılımın olduğu buluşmada, gaye ananevi geleneklerimizi yaşamak ve yeni nesillere aktarmaktır.


Yaklaşık 70 Dişlilinin bir araya geldiği hıdrellez kutlamalarında, oldukça neşeli bir gün geçirildi. Her yaş grubunun kendine göre eğlenme fırsatı bulduğu bugünde; yağ satarım, çuvalla yürüme, futbol, ip çekme, yüzük saklama gibi oyunlarda oynandı.Geleneklerimizden olan hıdrellez bu vesileyle çocuk ve gençlerimize bir daha yaşatıldı.


Frankfurt dışında katılımların olduğu kutlamada hava oldukça güzeldi. Sayısı 17' yi bulan çocukların neşesi görülmeğe değerdi. Yine gençlerimiz kasabamızda oynanan oyunlarla, adeta bir Dişlililer gününe dönüştürdüler. İki yıldır Frankfurtta kutlanan hıdrellezin, Köln'deki hemşehrilerimizide harekete geçirdiğini, 8 Mayıs 2010 Cumartesi günü bir hıdrellez kutlamalarının daha olacağı duyumunu aldık. Frankfurtta hıdrellez şenliği yapılan çevre temizliği ve seneye tekrar buluşmak temennisiyle son buldu.


Kaynak: İsa GEDİK









































Editör : Mustafa
dislikasabasi.com