DİŞLİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU HASTALARI ZİYARET ETTİ



Hastanın moralini yükseltmek, gönlünü hoş etmek, hoşuna gidecek şeyler söylemekte, hastalığın iyileşmesi veya hafiflemesi açısından şaşılacak bir etki vardır. Çünkü ruhlar ve bedeni kuvvetler, moral ile güç kazanır, vücudun hastalığı yok etmesine yardımcı olur. Tecrübe ile sabittir ki; hastalardan bir çokları, sevdikleri ve saygı duydukları insanların kendilerini ziyaret etmesi,onları görmeleri, onların iltifatlarına mazhar olmaları ve onlarla konuşmaları sebebiyle moral güçleri yükselmiş ve iyileşmeye yüz tutmuşlardır. İşte hasta ziyaretinin faydalarından birisi de budur.

Nitekim Peygamber Aleyhisselam: ''Ziyaret için bir hastanın yanına vardığınızda, onun bu hastalıktan kurtulabileceği ve daha nice yıllar yaşayacağı ümidini veriniz! Çünkü sizin böyle konuşmanız, Allah'ın kaza ve kaderinden hiç bir şeyi değiştirmez, fakat bu sözler hastanın gönlünü ferahlatır, morelini yükseltir'' buyurmuştur.

Dişli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Kadir Gecesi münasebetiyle kasabamızda ikamet eden hasta ve yaşlılarmızı ziyaret etti. Onların hayır duasını aldı. Allah hastalarımıza şifa, yakınlarını kaybedenlere sabır versin.






































Editör : Mustafa
dislikasabasi.com