KUR'AN KURSLARINA BÜYÜK İLGİ ( Fotoğraf Eklendi )




Kasabamız Kur'an Kursunda yaşları 15 ile 60 arasında değişen 26 kursiyer eğitim görüyor. 2010-2011 eğitim yılında Kur'an-ı Kerim, İbadetim, İnancım, Peygamberim ve Ahlak eğitimi alan bayanlar hem ibadetlerini yapıyorlar hem de bilgilerini tazeliyorlar. Kursiyerlerin büyük çoğunluğunu ise orta yaş grubu oluşturuyor. 60'ından sonra Kur'an okumayı öğrenen kursiyer ''okumanın yaşı yoktur'' sözüne örnek teşkil ediyor.

Kursun en yaşlı öğrencisi Şehri Özkaran 60 yaşında. Bu yıl Kur'an okumayı öğrendiğini söyleyen Şehri Özkaran memnuniyetini dile getirirken bir başka kursiyer Cemile Ay'da ''Bu sene kursa gelmeye başladım. Günümüzün boş vakitlerini burada değerlendiriyoruz. Öğrenmenin yaşı yokmuş geç bile kaldık. Kur'an Kursu Öğretmenimiz kutsal kitabımızı bize öğretiyor. Hocamızdan çok memnunuz'' şeklinde konuştu.

Kurs yöneticisi aynı zamanda kursiyerlere eğitim veren Hülya Gültekin Hocanım: ''Burada her yaştan bayanlarımız var. Öğrencilerimize elimizden gelen tüm imkanları sunuyoruz. Binamız buna müsait dedi. Kur'an-ı Kerim öğrenmenin çok kolay olduğunu sadece insanda istek olmasının yeterli olduğunu söyledi.'' Ayrıca Kur'an kursuna yardım eden hayırsever kardeşlerimize teşekkürlerini bildirdi.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de yetişkin erkekler için gece kursu açan Bilal-i Habeşi Camii İmam-Hatibi Mehmet Sapmaz ve Fatih Camii İmam-Hatibi Mustafa Petek yatsı namazından sonra Kur'an eğitimi veriyor. Kursiyerlerin çoğunluğunu orta yaş grubu oluşturuyor.Aynı camide babası ile oğlu (Mehmet Sapmaz ve oğlu Muzaffer Sapmaz) iki kardeşin (Latif ve Mustafa Tekeş) kur'an öğrenmeleri ilgi çekiyor.














































Editör : Mustafa
dislikasabasi.com