ÇEVRE VE ORMAN BAKANI VEYSEL EROĞLU BOLVADİN'E GELDİ (Foto)



Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temel atma ve açılış töreni için Bolvadin'e geldi. Huzur evinin açılışını gerçekleştirmek için geldiği Bolvadin'de, huzur evi sakinleri ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Eroğlu, duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Açılış töreni öncesinde bir konuşma yapan Veysel Eroğlu, huzur evinin çok manidar olduğunu ifade etti. Hükümet olarak çocuklara, özürlülere, engellilere ve yaşlılara kesinlikle sahip çıktıklarını belirten Eroğlu, özellikle engelliler için sağlanılan imkanların hudutsuz olduğunu söyledi.


Bir ailede özürlü bir kişi varsa, o aileye her bir özürlü çocuk için bakımlarının karşılanması üzere maaş verdiklerini aktaran Bakan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bazı aileler aldıkları o aylıklarla geçimini temin ediyor. Ayrıca yaşlılar için sağladığımız imkanlarda hudutsuz. Onlar, bizim için dualarını alacağımız büyüklerimizdir. Bu yüzden onlara da sahip çıkmamız lazım. Bu Ülkeye çok büyük hizmetler yaptılar. Yaşlılıklarında sosyal devlet olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Neticede bizler de zamanı gelince yaşlanacağız. Yaşlanınca netice olarak bu dünyadan göç edeceğiz. Baki kalan şu kubbede hoş bir seda bırakabilmektir. Hükümet olarak, sosyal devlet olmanın gereğini layıkı ile yapıyoruz. ve yapmaya da devam edeceğiz.


BOLVADİN VE KÖYLERİNE 14 MİLYON 813 BİN LİRALIK YATIRIM

Bolvadin İlçesine yapılan yatırımları da anlatan Eroğlu, 2003 yılından bugüne kadar Devlet su işleri (DSİ) tarafından Bolvadin'e 14 milyon 813 bin liralık yatırım yapıldığını dile getirdi.


Eroğlu Bolvadin'e Özburun barajı ve sulaması, Kurucaova göleti ve sulaması, Kemerkaya göleti ve sulaması, Akarçay yan dereleri ikinci kısım, Dipevler Köyü ve Taşlıdere Köyü taşkın koruma tesisleri ile tarım arazileri ve yerleşim yerleri taşkınlıklarını inşa ettiklerini söyledi.


Çevre ve alt yapı yatırımları için Bolvadin'e 10 adet proje için toplam 1 milyon 723 bin lira maddi destekte bulunduklarını anlatan Eroğlu, konuşmasına şöyle devam etti. ''Ayrıca , geçen pazartesi günü Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in iştirak ettiği merasimle bakanlık olarak Bolvadin merkez ve Kemerkaya beldesine birer adet özel sıkıştırılmalı çöp kamyonu hibe ettik. Afyonkarahisar - çay - Bolvadin karayollarında 2009 yılında 28 km yol kenarını ağaçlandırdık. ve 17 bin 960 fidan diktik. 2010 yılında, 39 dekar sahayı özel ağaçlandırmaya tahsis ederek projelendirdik.


Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından Bolvadin Huzurevi'nin açılışı gerçekleştirildi. Huzurevi sakinlerine hediye veren bakan Eroğlu daha sonra hayırseverler Naciye Nurettin Taktak tarafından yaptırılan İlköğretim okulu yurdunun açılışını yaptı. Bakan Eroğlu, daha sonra dört yıllık meslek yüksek okulunun temel atma törenine katıldı.





































































































Editör : Mustafa
dislikasabasi.com