Yeşil Dişlimizin Kırlarında Açan Çiçekler (Fotoğraflı )
Baharla birlikte yağmurların kırlarımızı bayırlarımızı suya doyurması,her tarafta rengarenk bir örtüye bürüdü.
Bu yılın haşhaşları sözleşmeli olması Tarım Bakanlığı morfin oranı yüksek haşhaş türünü çitçilerimizin ekmelerini öngörmüş,sözleşmeli haş ekimi uygulamasına gitmiştir.Sadece Dişli'de gerçekleştirilen bu tür ekimin çiftçilerimizin karlarına olacağı beklenmekte olup Alkoloid Fabrikası'nın az çalışmayla çok morfin üreteceği Ajans Müdürlüğü Yetkilileri tarafından ifade edildi. Biz hem Dişlimizden Mor çiçekli haş haş hemde Bolvadin Bölgesinden alışageldiğimiz beyaz çiçekli haşhaşları da görüntüledik.

İzlenimlerimizde bazı çarpıcı sürpriz görüntüleride yakaladık.Bu görüntü her Dişlili'nin Foto Üzeyir ve Vural Digital adıyla tanıdığı bir kardeşimizindi.Kendisinin Kalorifer ,Fotoğraf ve kamera becerisinin yanında ilginizi çekecek maharetlerinin olduğunu yorumsuz izlenimlerinize sunuyoruz...

Ayrıca Dişlimizde açılan OKUMA SALONU'na bir hayli ilginin olduğu,öğrencilerin ders bitiminde ders tekrarlarını ve kitap okuma ihtiyaçlarını gidermek amacıyla çalışmalara büyük heves ve istekle başlandıklarını gözlemledik.

Şimdi de Sizleri Dişlimizin tarlalarında ve kırlarında gözlemlediğimiz izlenimlerimizle baş başa bırakıyor...


Her şeyin Gönlünüzce Olmasını...Dişlilerin Buluşma Noktasından Selam ve Saygılarımızı İletiyoruz...





HAŞHAŞLARIMIZZ









YAYILGAN MEVKİİNDE BUĞDAYLARIMIZ




DOĞRUSU MAŞALLAHIN VAR KARDEŞ




Herzaman ''Karnım Aç '' Ne Yediniz ?''gibi sözleri dilinden düşürmeyen kardeşimizin hünerli elleriyle hazırladığı nefis ''Bücekli Katmerlerle'' açlığımızı yatıştırdık.Ellerine sağlık deyip teşekkür ettik.



(Laf aramızda gerçekten de hünerliymiş!)



OKUMA SALONUMUZDA YAVRULARIMIZ ÇALIŞIRLARKEN




KIRLARIMIZIN SÜSÜ ÇİÇEKLERİMİZİ KOKLAMAYA NE DERSİNİZ?



YONCALARI SULAYAN BİR DİŞLİLİ KARDEŞİMİZ(Ceylan ÇELİK)



Editör : Bulent
dislikasabasi.com