TBMM BASKANI CEMIL ÇIÇEK MAKAMINDA ZIYARET EDILDI (FOTO)


Medeniyetler kenti Istanbul’da faaliyet gösteren 81 ilin hemsehri dernekleri / vakfilari olarak aralarinda Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu (AFYONMADEF)’in de bulundugu 40’a yakin sivil toplum kurulusu yöneticilerinden olusan sivil insiyatif heyeti tarafindan “7 RENK TEK YÜREK TÜRKIYE , YENI DEMOKRATIK ANAYASA” bulusmasi adi altinda yapilan çalismalari sunmak ve Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan yapilacak olan yeni Anayasaya iliskin toplumun bütün hassasiyet ve taleplerini iletmek üzere 10 Subat 2012 Cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskani Sayin Cemil ÇIÇEK’e ziyaret gerçeklestirildi.

Ziyarette AFYONMADEF Federasyonumuzu temsilen Federasyon Baskan yardimcisi Recep TEKES hazir bulundu.

Ankara’da TBMM Baskani Cemil ÇIÇEK’in makaminda yapilan görüsmeye Federasyonumuzu temsilen katilan Federasyon Baskan Yardimcisi Recep TEKES görüsmede söz alarak; “12 Haziran 2011 tarihinde yapilan genel seçimlerde milletin yeni bir anayasa yapilmasi için oy verdigini, seçim sonucunda olusan bu Meclisin demokratik, sivil, milletimizin inanç ve degerlerine uygun, ruhunu ve sesini yansitan, herkesin hak ve hukukunu esas alan, toplumun bütün hassasiyet ve taleplerini karsilayacak , milletçe benimsenen ortak bir anayasa yapmasi gerektigini ve bunun da en geç 2012 yili sonuna kadar hayata geçirilmesi gerektigini, konunun takipçisi olacaklarini, sivil toplum kuruluslari olarak bu konuda tam bir mutabakat içerisinde olduklarini, ayrica hazirlanacak sivil anayasaya sivil toplum kuruluslari olarak her türlü katkinin saglanacagini ifade etti.

Ziyarette ayrica TBMM Baskani Cemil ÇIÇEK’e Tarih Bilinci Dergisinin “Nasil Bir Anayasa” konulu özel sayisi takdim edildi.



















Editör : ibrahimy
dislikasabasi.com