BOZOK MEVKİİ'NDE TARİHİMİZ YOK OLUYOR ? GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKALIM...






02 Kasım 2014 Tarihinde Emekli Fen Memuru Bünyamin OLAŞ İle Bir Düğün Yemeğinde Yaptığımız Sohbette Bizlere Bozok'taki Yöremizde Dede Diye Adlandırdığımız Atamızın Mezarının Kazıldığını ve Mezar Taşının Yerinden Söküldüğünü Duyduğumuzda Çok Üzüldük . Hemen Emekli Fen Memuru Bünyamin OLAŞ ve İdareci Öğretmen Metin PETEK İle Birlikte Bozok'a Gittik.

Yapılan Bu Üzücü Durum Karşısında ; Müslüman Mezarı Olan Dedemize Ait Mezarın Define Arama Adına Geçmişimize Saygısızlık Yapılarak Kazıldığını , Mezar Taşının Söküldüğünü Gördük. Tarihimize Yapılan Bu Saldırının İzlerinin Silinmesi ve Korunması İçin Yetkililerin Dikkatlerini Çekmek Amacıyla Çekimlerini Gerçekleştirdiğimiz Bozok Yerleşim Yerindeki Dedelerimizin Mezarına Yapılan Saldırıyı Gözlerininizin Önüne Serelim İstedik...

Kendimize Şu Soruyu Soruyoruz ? Tarihimize Neden Sahip Çıkamıyoruz? Neden Bu Üzücü Bu Durum ve Kasabamızdaki Yok Edilmeye Mahkum Edilmiş Üzücü Durumlar Karşısında Gerekli Çalışmaları Devlet Yetkililerimizle Birlikte Kanunlar Çerçevesinde Gerçekleştirelim.

Gelin Canlar Bir Olalım Tarihimize Sahip Çıkalım !...

Lütfen Atalarımızın Mezarlarının Bulunduğu Selçuklu Yerleşim Yeri Bozok'ta Yaptığımız Video Çekimimizi İbretle İzleyelim Ardından Yorumlarınızı Yazınız .







































































































































































































































































Editör : Bulent
dislikasabasi.com