REGAİB KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN (FOTO)




Sözlükte ''Kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış'' anlamına gelen regaib kelimesi, dini literatürde ''Bol sevap ve mükafat, faziletli amel'' manalarında kullanılmakta olup, hicri takvime göre yedinci ay olan Recebin ilk perşembesini cumaya bağlayan geceye ad olmuştur.


Bu gecenin önemine işaret eden bir hadisinde Hz. Peygamber (s.a.s) ''Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar; Recebin ilk cuma gecesi (Regaib gecesi) Şabanın ortasında bulunan gece (Berat gecesi), Cuma geceleri, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir.' buyurmaktadır. Diğer kandil gecelerinde olduğu gibi, Regaib kandillerinde de minarelere kandillerin asılması gelenek haline gelmiştir.

Regaib gecesine özel yapılması gereken bir ibadet bulunmayıp, mü'minler bu geceyi Kur'an-ı Kerim tilaveti, tövbe-istiğfar, namaz, dua, zikir ve tesbihat ile değerlendirebilmelidir. Bu gece Allah'a bağlılık ve kulluğun, aile bireyleri ve diğer insanlarla ilişkilerin gözden geçirilmesi, dargınlıkların giderilip gönüllerin alınması, hayır ve iyiliklerin artırılması için bir fırsat olarak görülmelidir.

Regaib Kandili Kasabamızda da kutlandı. Çarşı Camii İmam-Hatibi Hulusi Çetinkaya cemaate üç ayların faziletini anlattı. ayrıca kahraman Mehmetçiklerimizin ve polislerimizin başarısı için dua edildi. Vatanımıza göz diken hainlerin perişan olması için niyazda bulunuldu.





















Editör : Mustafa
dislikasabasi.com