MİRAÇ KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN




Bu gece üç ayların ikinci, yılın üçüncü kandili olan Miraç Kandilini ihya ediyoruz. Yüce Allah'ın Hz. Muhammed (s.a.s)'e en zor durumdayken rahmetini tecelli ettirip katına aldığı mucizenin adıdır Miraç.

Arapça'da merdiven, yukarı çıkmak, yükselmek anlamlarına gelen Miraç, İslamda Hz. Peygamber'in göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesidir. Miraç olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Recep ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Miracın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Hz. Peygamber (s.a.s) Mescid-i Haramdan Beyti'l-Makdis'e(Kudüs) götürülür. Kur'an'ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında İsra adını alır. İkinci aşamayı ise Hz. Peygamberin (s.a.s) Beyti'l-Makdis'ten Allah'a yükselişi oluşturur. Miraç olarak anılan bu yükselme olayı Kur'an'da zikredilmez, fakat çok sayıda hadiste ayrıntılı biçimde anlatılır. Miraç mucizesi Hz. Peygamber'e olduğu gibi , Miraçta verilen hediyeler (namaz vs) ümmet içinde birer koruma, birer lütuf ve rahmet vesilesidir. Bu gecede bunların bilincinde olarak günlük hayatımızın bir parçası haline getirmeye çalıştığımız namazımızı gereği gibi kılmalı, bu husustaki eksiklerimizi gidermeliyiz.

Miraç Kandili Kasabamız Çarşı Camiinde de kutlandı. Çarşı Camisi İmam- Hatibi Hulusi Çetinkaya Miraç Gecesi hakkında cemaati bilgi verdi. Dua edildi.



























































Editör : Mustafa
dislikasabasi.com