BERAT KANDİLİNİZİ TEBRİK EDERİZ




Hicri takvime göre Şaban ayının 15. gecesinde Müslümanların Allah'ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Berat gecesi denmiştir. Berat gecesi Müslümanlarca kutsal sayılmış, bu gecenin diğer gecelerden farklı bir şekilde geçirilmesi, bu gecede daha fazla ibadet edilmesi adet halini almıştır. Hz. Peygamber'in ''Allah Teala-rahmetiyle-şabanın 15. gecesi dünya semasında tecelli eder ve kelb kabilesi koyunlarının kılları sayısından daha fazla kişiyi bağışlar.'' buyurduğu rivayet edilmiştir.


Diğer bir rivayete göre de Hz. Peygamber, ''Şabanın ortasında gece ibadet ediniz, gündüz oruç tutunuz. Allah o gece güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, 'Yok mu benden af isteyen onu affedeyim, yok mu benden rızk isteyen ona rızk vereyim, yok mu bir musibete uğrayan ona afiyet vereyim...' der'' buyurmuştur.


Bu duygularla Berat kandilinizi tebrik ederiz. Çarşı Camisi Müezzini Kadir Eryılmaz cemaate Berat Kandili gecesi bol bol dua ve günahlarımızın affı için tevbe edilmesi gerektiğini vurguladı.


















Editör : Mustafa
dislikasabasi.com