HABEŞİSTAN ' DA BİR KURBAN BİN BAYRAM (Foto - Video)


HABEŞİSTAN ' DA BİR KURBAN BİN BAYRAM

IBS (Uluslar Arası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği) ve Avrupa Dişlililer Derneğimizin birlikte organize ettiği kurban kampanyamız başarılı bir şekilde sona ermiştir.

1240 adet küçük baş vacip kurbanı, 200 adet çocuk elbise takımı, 25 Adak kurbanı ve 50 kişiye zekat yardımı yapılmıştır. Ayrıca 50 kurban haricen kesilmiş olup isim listesinde ki tüm şahıslar adına Allah rızası için kesilmiştir. Burada maksat bilmeyerek bir yanlışlık olmuşsa öncelikle onun adına ve diğerleri de bize vekalet verenlerin hayrınadır.

Kurban kesimleri dini vecibelerimiz baz alınarak en ince ayrıntısına kadar yerine getirilmiştir. Kurban vekaletlerimiz hiç bir şüpheye yer verilmeden birebir tecrübeli kasaplarımıza önceden değil direk kesim anında verilmiştir.

Avrupa ' dan bir dernek görevlisi (Av.D.D), İstanbul ' dan üç IBS görevlisi, 20 kasap ve 14 yardımcıyla kesimlerimiz bayramın üçüncü gününe kadar sürmüştür.

- Türkiye irtibat: Ahmet Sapmaz
- Din Görevlisi: İmam Hafız Hacı Ahmet Türk
- Organizatör : Kenan Sever
- Gönüllü Yardımcı Vekalet Alan : Zeynel Abidin Anar
- Gönüllü Yardımcı Vekalet Alan : Mehmet Vural Yurdusev

Kurbanlarına bizlere güvenerek veren Hollanda ' da ki , Almanya ' da ki, Fransa ' da ki, Belçika ' da ki ve Türkiye ' de ki tüm kardeşlerimizin Allah yapmış oldukları bu ibadetleri kabul buyursun. Allah ne muradınız varsa versin. Herkese tekrar tekrar teşekkür ederiz.

Habeşistan ' da ki Müslüman fakir kardeşlerimizin de sizlere kucak dolusu sevgi ve selamlarını getirdik. Sizlerin sayesinde onların gözlerinin içi gülüyordu, Her biri bin dua ediyordu senede bir de olsa et yiyebilmenin mutluğu siz değerli kardeşlerimizin sayesinde oldu.

Türkiye ' ye ve Türklere duydukları sevgi ve saygı görmeye değerdi. Sanki bizleri yıllardır tanıyorlarmış gibi sevgi ve saygı gösteriyorlardı. Bizler de sizlerin sayesinde Türk olmanın gururunu bir kez daha yasamış olduk.

Bazı anılarımızı fotoğraf kareleriyle sizlerle paylaşmak istedik. Selam ve Dua İle.

AVRUPA DİŞLİLİLER DERNEĞİ
YÖNETIM KURULU































































































Editör : ibrahimy
dislikasabasi.com