90 YAŞINDA HALA ÇALIŞIYOR


90 YAŞINDA HALA ÇALIŞIYOR


Kasabamızda Barabarı diye bilinen Hacı Ahmet Dedenin iş yerini ziyaret ettim. Yazma, orlon ip, boncuk, oya ve benzeri şeyler sattığını müşterisinin çok olduğunu gördüm.

Yaşını sorduğumda; "90 yaşındayım. Devletten senelerce önce emekli oldum. Fakat hayattan emekli olmadım. Çalışmak beni hayata bağlıyor. Müşteri gidince yine boş durmam kur'an okurum. Ezan okununca camiye gider cemaatle namazımı kılarım. İlk eşim Firdevs Hanım vefat edeli yıllar oldu. Eşim öldükten sonra birkaç kere evlendim ama ninenizin yerini tutmadı. Bundan 50 sene önce merkeple çerçicilik yapardım Bolvadin, Çay ve Sultandağı'nın köylerine eşekle gider köylülere kırık leblebi, lokum, sabun, iğne, iplik, tarak satardım.

Köylünün getirdiği çorap eskisini terazinin bir kefesine, lokumu diğer kefesine koyar barabarı satardım. Üste para almazdım. Onun için bana Barabarı dediler. Rahmetli Şerife, Halil, Muammer, Fadime, ve Nedim olmak üzere beş çocuğum var. Birisi rahmetli oldu. Kasabamız dışında çalışan Dişli'lilere, Özburun'lulara, Bolvadin'lilere ve çerçicilik yaptığım Çay'ın ve Sultandağı'nın köylerine selam söyleyin Barabarı emmi deyince beni bilirler." Dedi. Bakalım asırlık çınar nur yüzlü Ahmet dedemizi kaç kişi beğenecek?





Editör : Mustafa
dislikasabasi.com