18 Haziran 2025 Çarçamba
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(15/06)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 MIRAÇ KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN (DISLI'DE MIRAÇ KANDILI VIDEOSU EKLENDI)
MIRAÇ KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN (DISLI'DE MIRAÇ KANDILI VIDEOSU EKLENDI)


MIRAÇ KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN


Feyiz ve bereketin costugu mübarek gecelerimizden biri de Miraç Gecesidir. Miraç bir yükselistir, bütün süfli duygulardan, beseri hislerden ter temiz bir kulluga, en yüce mertebeye terakki edistir. Resulullahin (a.s.m.) sahsinda insanligin önüne açilmis sinirsiz bir terakki ufkudur.

Bu ulvi seyahat, mucizelerin en büyügüdür. Miraç mucizesi Kur'ân-i Kerimde âyetlerle anlatilmis ve varligi inkâr edilemeyecek bir sekilde ortaya konmustur. Bu îlâhî yolculugun ilk merhalesi olan Mescid-i Aksâya kadarki safha Kur'ân'da söyle anlatilir:

“Âyetlerimizden bir kismini ona göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan alip çevresini mübarek kildigimiz Mescid-i Aksâ'ya seyahat ettiren Allah, her türlü noksandan münezzehtir. Süphesiz ki O her seyi hakkiyla isiten, herseyi hakkiyla görendir.” (Isra Suresi, 1)

Miraçin ikinci merhalesi de Mescid-i Aksâdan baslayarak semânin bütün tabakalarindan geçip tâ Ilâhi huzura varmasidir. Bu safha da Necm Sûresinde söyle' anlatilir:


“O ufkun en yukarisinda idi. Sonra indi ve yaklasti. Nihayet kendisine iki yay kadar, hatta daha da yakin oldu. Sonra da vahyolunacak seyi Allah kuluna vahyetti. O’nun gördügünü kalbi yalanlamadi. Simdi O’nun gördügü hakkinda onunla mücadele mi edeceksiniz? And olsun ki onu bir kere daha hakiki suretinde gördü. Sidre-i Müntehâda gördü. Ki, onun yaninda Me'vâ Cenneti vardir. O zaman Sidre'yi Allah'in nuru kaplamisti. Gözü ne sasti, ne de baska bir seye bakti. And olsun ki Rabbinin âyetlerinden en büyüklerini gördü.” (Necm Suresi, 7-18.)

Miraç, Receb ayinin 27. Gecesi Cenab-i Hakkin daveti üzerine Cebrail Aleyhisselâmin rehberliginde Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselamin Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, Ilâhî huzura yükselmesidir.


Peygamber Aleyhissalâtü Vesselam Mescid-i Haramdan (Mekke'den), Mescid-i Aksâ'ya (Kudüs'e) ata benzer beyaz bir Cennet binegi olan Burak ile geldi. Kudüs'e gelmeden yol üzerinde Hz. Musa'nin makamina ugradi, orada iki rekât namaz kildi, daha sonra Mescid-i Aksâ'ya geldi. Orada bütün peygamberler kendisini karsiladi. Miraçini kutladilar. Peygamber Aleyhissalâtü Vesselam burada peygamberlere iki rekat namaz kildirdi, bir hutbe okudu.

Bir rivayette Hz. Isa'nin dogdugu yer olan Betlaham'a ugradi, orada da iki rekât namaz kildi. Ve bugün Kubbetü's-Sahra'nin bulundugu yerden Muallak Tasinin üzerinden Miraça yükseldi.

Semanin bütün tabakalarina ugradi. Sirasiyla yedi sema tabakalarinda bulunan Hz. Adem, Hz. Yahya ve Hz. Îsa, Hz. Yusuf, Hz. Idris, Hz. Harun, Hz. Musa ve Hz. Ibrahim gibi peygamberlerle görüstü, Onlar kendisine “Hos geldin” dediler, tebrik ettiler.
Bundan Sonra Hz. Cebrail ile birlikte imkân ile vü-cub ortasi (kâinatin bittigi yer) Sidretü'l-müntehâ'ya geldiler. Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam orada ikisi gizli, ikisi açiktan akan (Nil, Firat) dört nehir gördü. Sonra hergün yetmis melegin ziyaret ettigi Beytü'l-Ma'mur'u ziyaret etti.

Hz. Cebrail'in buradan öteye gitmesi mümkün degildi. Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam bundan sonra Refref adinda bir vasita ile zaman ve mekândan münezzeh (uzak) olan Cenab-i Hakkin cemaliyle müserref oldu.

Bu vesile ile Tüm Islam Aleminin ve kasabamiz halkinin mübarek Miraç Kandilini Kutlar,

Bu Güzel Gecenin Hayirlara Vesile Olmasini Cenab-i Mevla'dan Niyaz Ederiz.


www.dislikasabasi.com
Ekibi




BÜLENT HOCAMIZ TARAFINDAN DISLI ÇARSI CAMII'NDE ÇEKIMI GERÇEKLESTIRILEN

MIRAÇ KANDILI VIDEO GÖRÜNTÜLERI SAYFAMIZIN ALTINA EKLENMISTIR


















































Son Güncelleme :  20/07/2009 Saat 12:25:53 Bu Haber  4694 Kez Okundu



Kasabamizdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUS

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2184 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : kadir SAPMAZ      Tarih : 22/07/2009 00:00:00
   
kocaeli
13/09/2007
Mesaj Bilgisi
49

Aktif Üye
 
TÜM ISLAM ALEMININ MÜBAREK MIRAÇ KANDILINI KUTLAR HAYIRLARA VESILE OLMASINI YÜCE MEVLADAN NIYAZ EDERIM.. HAYIRLI KANDILLER.

     
     
 Yorumlayan : Ilyas Özkaran      Tarih : 21/07/2009 00:00:00
   
Kaynarca
05/07/2009
Mesaj Bilgisi
71

Aktif Üye
 
Tüm islam aleminin kandili kutlu olsun KaynimSeran Allah dualarini kabul etsin

     
     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 20/07/2009 00:00:00
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
2014

Fanatik Üye
 
Resulüllah Efendimizin göklere yükseldigi bu gecede bütün müslümanlarin dua ve niyazlari da göklere yükselsin ve kildigimiz bütün namazlarin miracimiz olmasi dilegiyle bütün müslümanlarin Miraç Kandilleri hayirli ve mübarek olsun.

     
     
 Yorumlayan : olmez abdil      Tarih : 19/07/2009 00:00:00
   
belcika
01/11/2005
Mesaj Bilgisi
121

Tecrübeli Üye
 
ALLAH''in daveti üzerine peygamberiz bir gece melekler tarafindan mekkeden kudüse götürülmüstür. Burada cebrail ile birlikte bütün gökleri asarak ''''sidretül münteha'''' denilen makama yükselmis ve ALLAH ile görüsmüstür. Bu yolculugun Mekke?den Kudüs?e kadar olan bölümüne isra Kudüs''ten ALLAH ile görüsmesine kadar ise Mirac denir. Bu görüsmede pegamber efendimize ümmet''i için vakit namaz ve Mirac hediye edilmistir. Hayirli Kandiller! abdil ölmez belcika

     

Habere Yapılmış Toplam 4 Yorum Bulunmakta