Türkiye Istatistik Kurumu 2012 yili adrese dayali nüfus kayit sistemi sonuçlarini açikladi. 2009 yilinda kasabamizin nüfusu 3 484 iken 2012 yilinda 3 134 olarak belirlendi. Buna göre; Disli'nin nüfusu son üç yil içinde 350 kisi azaldi.
Kasabamizdan sehire göç nedenleri; Is imkanlarinin sinirli olmasi, kentlerde sanayinin gelismis olmasi, egitim hizmetlerinin yetersizligi, tarim alanlarinin miras yoluyla küçük parçalara ayrilmasi gibi sebeplere dayaniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir.
Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..
Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.
Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz
gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com
email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.
Yorumlayan :
Ahmet ÜNAL
Tarih : 11/02/2013 00:00:00
11/04/2006Mesaj Bilgisi
192
Basarili Üye
Bir sey daha eklemek istiyorum, Emekli olan arkadaslar nerede oturursa otursun ama kaydini disliye alsin.Bu zor bir sey degil, konu disliden bahsedildiginde kimse mangalda kül birakmiyor, bu çok önemli.
Yorumlayan :
BILAL OKUMUS
Tarih : 09/02/2013 00:00:00
MANISA
25/07/2006Mesaj Bilgisi
555
Fanatik Üye
KASABAMIZA VEYA AFYON BÖLGESINE NIÇIN FABRIKA YAPILMIYOR NEDENI IKLIM SARTLARI LIMANA YAKIN OLMAYISI V.B SEBEPLER GÖSTERILEBILIR.KASABAMIZA YAZIN GITTIGIMDE SUNU GÖRDÜM HEMEN HEMENE ÇOGU EVDE PATPAT VAR INSANDAN ÇOK MOBILYET VAR ARABA VE TRAKTÖRÜDE EKLERSEK NERDEN NEREYE GELMISIZ.ESKIDEN HER EVDE ESSEK OLURDU AT ARABALARI OLURDU IS IMKANI YOKTU YA TARLADA YÖYMIYECI YADA AMELELIK ISI VARDI. SANAYI ÖZAL VE TAYYIP ERDOGAN ZAMANINDA ARTTI INSANLARIMIZ BÜYÜK KENTLERE FABRIKALARA ISE GIRMEK IÇIN GÖÇ ETTTILER.ESKIDEN BÖYLE BIR IMKAN YOKTU.EMIRDAGININ KÖYLERINE ARPA BUYDAG YÜKLEMEYE GIDILIRDI BENDE GITTIM.IS IMKANI YOKTU ÇOGU INSANIMIZ AVRUPAYA GIDIYORDU NEDENI FABRIKA YOKTU.SIMDI ISTANBUL MANISA GÖLCÜK VB ILLERIMIZE GIDIYORLAR.ÇOK SÜKÜR
Yorumlayan :
MEVLÜT GÜMÜS
Tarih : 09/02/2013 00:00:00
MILLI SAVUNMA BAKANLIGINDA
21/09/2005Mesaj Bilgisi
44
Aktif Üye
tamam da burasi forum sitesi gibi olmus yorumlardan dolayi bende bir fikirde bulunayim madem. bunu kendi aramizda birlik olarak ilgili kamu kuruluslarina dilekçe istek gibi yollarla duyurmak fikri daha iyi olurdu. çünkü el eli elde yüzü 1 iken 10 , 10 iken 100 oluruz.
is sahasi kurun mademde kimse gitmesin bence yeterli is alani yok ne yapsin herkes köyde bos bos gezsinmi is alani olmadigi gibi herkes azalir nüfusda azalir bunun sebebi budur
Yorumlayan :
Abdil TEKES
Tarih : 05/02/2013 00:00:00
30/10/2005Mesaj Bilgisi
2172
Fanatik Üye
Basbakanimiza simdi hak veriyor muyuz. Güzel Dislimin düstügü duruma bakin. Bundan sonra nüfusumuz artsin, eksilmesin. Kasabamizin nüfusunun artisi için ugras verenlerden Allah razi olsun.
Yorumlayan :
mustafa güvnr
Tarih : 04/02/2013 00:00:00
ist
02/07/2007Mesaj Bilgisi
320
Fanatik Üye
GÖÇÜN NEDENLERINI IRDELEMK GEREKIRSE;1-EKONOMIK SEBEPLER-2-SOSYOLOJIK SEBEPLER,3-KÜLTÜREL SEBEPLER,4-DOGAL SEBEPLER....BUNUN EN ÖNEMLISI SN;AHMET ÜNAL BEY''INDE IFADE ETTIGI GIBI EKONOMIYE ETKI SEBEBI OLAN TARIMSAL ÜRÜNLERIN ÜREIM MALIYETLERININ ARTMASI GETIRISININ AZ OLMASI...SOSYOLJIK SEBEPLERINDE AZDA OLSA BÜYÜK SEHIRLERDE SOSYAL ISTIHDAMIN FAAL OLMASI INSANLARIMIZIN SOSYAL GÜVENCELERINI OLUSTURMASI AÇISINDAN ÖNEMLI FAKTÖRLERDEN...GEÇMISTE GÖÇ EDEN YAS GURUBU 18-25 IKEN SIMDI 45-50 YAS ÜZERINDEKI LERINDE BÜYÜKSEHIRLERE GÖÇÜ FAZLALASMISTIR....AVRUPADAN EMEKLI OLUPTA GELEN PEK VAKI DEGILDIR,ÇÜNKÜ ÖMÜR BITIYOR MAALESEF...
BUNU ÖNLEYEBILMENIN TEMELI ISTIHDAM OLUSTURMAKTIR...
Yorumlayan :
Ahmet ÜNAL
Tarih : 04/02/2013 00:00:00
11/04/2006Mesaj Bilgisi
192
Basarili Üye
Dislideki nüfusun azlamasindaki en etken sebeblerin basinda okumayanlarin yani ilkokul mezunlarinin bile çareyi sehirde aramasidir.Bu konuda haklari vardir, Dislide tarimla ugrasanlar para kaznamiyor çünkü maliyet anormal yüksek.Bu konu makul seviyelere düserse tarimla ugrasanlar göç etmeyecekler ve nüfus aksine yükselecektir, tabii birde su toplulastirmanin bir an önce sonuçlanmasi gerekir.Tarimla ugrasanlarin üretim maliyetlerinde çok yüksek ucuzlama olacak yakinda ve nüfus azalmasinin duracagini düsünüyorum.
Yorumlayan :
MEHMET ERIS
Tarih : 04/02/2013 00:00:00
AFYON
06/12/2007Mesaj Bilgisi
177
Basarili Üye
Kasabamizin nüfusu her yil gittikçe düsüyor. Bunun en önemli sebebi çevremizde is istihdaminin olmayisindandir. 1970''li yillarda Avrupa ülkelerine çalismaya giden Disli Ve Özburun''lu gurbetçilerin isbirligi ile Disli Özburun arasina fabrika yapilsaydi sehre göç önlenirdi. Günümüzde artik Avrupa ülkelerinin de ekonomileri bozulmaya basladi. Avrupa''ya isçi olarak gidenlerin çogu emekli olsa bir gün durmayacak. Köyüne dönecek. Buna paralel olarak Türkiye nüfusu geçen yil itibariyla yillik nüfus artisi binde 12 olarak gerçeklesti. Önceki yil bu rakam binde 13.5 düzeyindeydi. Ayni ivme devam ederse bir müddet sonra negatife dönme yani Avrupa ülkelerindeki gibi bir azalma söz konusu olabilir. Onun için devlet gereken tedbirleri almalidir.
Yorumlayan :
BILAL OKUMUS
Tarih : 03/02/2013 00:00:00
MANISA
25/07/2006Mesaj Bilgisi
555
Fanatik Üye
KASABAMIZIN NUFUSUNUN AZALMASINDA EN ÖNEMLI ETKEN SANAYI KENTLERINDEKI FABRIKALARIN ÇOGALMASIDIR.ESKIDEN LISEYI BITIRENLER IS BULMADA ÇOK ZORLANIYORLARDI YABANCI SERMAYENIN TÜRKIYEYE OLAN GÜVENI SON ON YILDIR ARTMISTIR BUGÜN ILKOLUL MEZUNLARI BILE SANAYIDE IS BULMAKTADIR.EMEKLI OLANLARDA ÇOCUKLARINI BIRAKIP KASABAMIZA YERLESMEK ISTEMIYORLAR DIGER SEBEB DEDIKODU VE SIYASETIN ÇOK OLMASI IKILIGIN ARTMASI V.B GIBI ETKINLIKLERDEN ÖTÜRÜ ÇOGU KIMSE GELMEK ISTEMIYOR.BU ENGELLER ASILIRSA KASABAMIZIN NUFUSUNUN ARTACAGINI DÜSÜNÜYORUM.
Kasabamizin nüfusunun her yil azalmasi aci bir gerçek. Sadece kasabamizin degil, Türkiye''nin nüfusu da duraganlasmaya basladi. Demek ki Sayin Basbakanin meydanlarda evli olan gençlere en az 3 çocuk yapin demesi bosuna degilmis. Bana kalirsa en az 5 çocuk olmali. Çocuklarin daha fazla akrabalari, amcasi, dayisi, teyzesi, halasi olur. aile planlamasi diye diye yeni nesle 1- 2 çocuk yapmayi benimsettiler. Bundan daha 20- 30 sene öncesine kadar ailelerde çocuk sayisi 3 ''den fazla olurdu. Allah onlarin rizkini verir denirdi. Devletin yapacagi is acilen tedbir alip gençlerin erginlik çaginda evlenmesini saglayip doyurucu sekilde çocuk parasi vererek tesvik etmesi gerekir. Peygamberimiz: ''Ben öbür alemde ümmetimin çogunluguyla övünecegim.'' diyor.