03 Mayıs 2024 Cuma
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 IV. Avrupa Dişlililer Gecesi Büyük Bir Coşkuyla Yapıldı (40 Foto Daha Yüklendi)
IV. Avrupa Dişlililer Gecesi Büyük Bir Coşkuyla Yapıldı (40 Foto Daha Yüklendi)





IV. Avrupa Dişlililer Gecesi Büyük Bir Coşkuyla Yapıldı...

Köln `de yapılan Avrupa Dişliler gecesi büyük bir heyecan ve coşku içinde yapıldı.

Kuran-ı Kerim ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan gece, Başkan İsa Gedik 'in konuşmasıyla devam etti.

Başkan İsa Gedik yaptığı konuşmada, kasabamız ihtiyaç sahipleri ve kasabamız üniversite öğrencilerine yapılan yardımlara kısaca değindikten sonra, Avrupa derneğimizin özellikle siyasetin dışında olduğunu, tek gayelerinin kasabamız insanlarına ayırt etmeden yardım etmek olduğunu vurguladı. Daha sonra ki hedeflerinde Avrupada ki okullara giden kasabamız kökenli öğrencilere destek olma düşüncesi olduğunu söyleyerek konuşmasına devam etti.

Kasabamız Belediye Başkanı Mustafa Karakoç 'un selamlarını ileten Avrupa DDYD Başkanı,Belediye Başkanımızın yurt dışındaki hemşehrilerine tek tek selam ve sevgilerini gönderdiğini, seçildiği günden itibaren kasabamız içindeki ve dışındaki tüm insanlarımızın başkanı olduğunu vurguladığını belirtti. Ayrıca gurbetçilerimizin olası problemlerinde yardıma heran hazır olduğunu ve geceye cok istediği halde katılamamanın üzüntüsünü yaşadığını belirten belediye başkanı, önümüzdeki birkaç ay içinde ilçemiz kaymakamıyla birlikte Avrupa `daki hemşehrilerimizi ziyaret edeceğini duyurmamızı istemiştir.

Konya `dan, gecemize kutlama mesajı gönderen Doç.Dr. Bünyamin Solmaz `a teşekkür eden başkan, özverili bir çalışma içine giren yönetim kurulu arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Sunuculuğunu Muhammed Gencer kardeşimizin başarıyla yaptığı gece, Kadir Çelik ve Şükrü Erdemir abilerimizin coşkulu şiirleriyle devam etti.

Hannover `de görev yapan eğitimci Öğretmen hemşehrimiz A.Kadir Aydın, yurtdışındaki Türk çocuklarının eğitim ve problemleri ile çözümleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi. Ayrıca, gerektiğinde bütün hemşehrilerimize yardımcı olacağını ilave etti.

Gecemizde, Almanya `da bulunan Mevlüt Üyümez(Afyon Müze Müd.), rahmetli Osman Aydın 'ın eşi Nemsiye Aydın ve İrfan Solmaz `ın Bilgisayar Mühendisi olan oğlu M.F.Bilgehan Solmaz birer selamlama konuşması yaptılar.

Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika `dan, yaklaşık 600 kişinin katıldığı gecede, 30 yılın uzerinde yurtdışında yaşayan annelerimize de bir sürpriz hazırlandı. Derneğimiz Yönetim Kurulu Üyesi Cennet Taşpınar ve Ferah Gedik 'in planladığı, Fatma Koç, Asuman Taşpınar, Gülnür Taşpınar, Aynur Gökkiyas, Sultan Çelik, Nurdane Ağılönü(Bilal Ağılönü hanımı) ve Elveda Ağılönü `nün hazırladığı sürprizde, yaklaşık 25 Annemize, bu 30 yıllık süreç içerisinde biz gençlere daha rahat bir zemin hazırladıkları için çeşitli hediyeler ve dernek teşekkür belgesi sunuldu. Kendilerine gösterilen bu sevgi ve saygı davranısına duygulanıp ağlayan annelerimiz oldu. Soyadını hatırlayamadığımız Polimin Gökkız ve Frankfurt `tan Hacı Mehmet Yurdusev `in eşi de bu hanım annelerimiz arasındaydı.

Yine Nürnberg `den Ayşe Solmaz hanım kardeşimiz, hazırladığı Avrupa DDYD pastasıyla büyük ilgi ve teşekkür aldı.

Yine Köln `de yaşayan bu hanım kardeşlerimiz yaptıkları yemek, pasta ve içecek satışıyla büyük gelir sağladılar.

Rıdvan Koç Kardeşimizin gayretleriyle gecemize katılan Kafkas Folklör ekibi gecemize ayrı birer renk kattılar.

Yemek için verilen arada, çeşitli çekilişlerle geceye devam edildi. Bu arada gecede güzel hizmetlerinden dolayı tüm çalışanlara teşekkür eden başkan, geceye katılımın beklenenden fazla olması nedeniyle yemeklerin yetersiz kaldığını söyleyerek özür diledi ve ikinci bir yemek siparişi verildiğini belirtti.

Türk Halk Müziğinin sevilen sesi ve ustası Sümer Ezgü `nün sahne almasıyla artan coşku, sanatçının yaptığı konuşma ve söylediği türkülerle adeta zirveye ulaştı.



Gecenin sonlarında bağış yardımı ve en fazla bağış yapan kişi olarak "Yardım Ağalığı" seçimi yapıldı. En fazla bağış yaparak yardım ağalığını Mevlüt & Ummahan Taşpınar Ailesi’nden devralan Aytekin Ağılönü büyük takdir aldı.

Yardım kervanına katılamadığı halde büyük miktarda bağışta bulunan Fransa `dan Latif Ağılönü, Ditib Camii Derneği Başkanı ve firma sahibi Ahmet Özdemir, Fransa `dan İsmail Aldemir(en fazla bağışı yaptı), Dissen `den İsmail Kodeş, Köln `den Hacı Ayşe ve Mevlüt Ağılönü, Belçika `dan Nuri Akkuş ve İsmail Çakıl, yine Köln `den Hacı Nazik ve Süleyman Taşpınar, Yenal Yurdusev, Kazım Ay ve Bayram Üyümez ile Hollanda 'dan Veysel Gümüş, Adem Pamukçu, Gültekin Böcek, Sabri Böcek ve İbrahim Sapmaz 'ın yanısıra diğer katılan hemşehrilerimizde adeta yardım yarışına girdi.

Yapılan çekilişlerde kazananlara LCD televizyon, Play Station, Oto Navigasyon Cihazı, Mikro Dalga Fırın ve halı gibi çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Gecemize ayrıca sponsorluk yapan BKK Aktiv Sağlık Sigortası yetkilisi Hr.Golyas ve Ayşe Solmaz ile ICM Su Arıtma Cihazları yetkilileri ve ICM temsilcisi Kadir Erdemir, salondan yükselen alkışlarla takdir edildiler.

Başkan İsa Gedik yaptığı kapanış konuşmasında, katılımın ve yapılan yardımların memnuniyet verici olduğunu belirterek, Köln `de ev sahipliği yapan S.Taşpinar, M.Ağılönü, Yuksel Tekeş ve Ergün Çelik ile ailelerine, dışarıdan gelen Dişli `leri misafir eden Samsunlu Ömer Bektaş ile ailesine, Dişli`nin enişteleri Gürhan Gökkiyas, Süleyman Elmas, Sönmez Yanar `a, İstanbul `lu Atilla Kaymakçılar `a, Sandıklı `lı Musap Erçakır `a, İbrahim ve Muhammed Tekeş kardeşler ile Fatih GEDİK `in arkadaşları Latif ve Metin Hancıoğlu kardeşlere tek tek teşekkür etti ve sonrasında hep birlikte yapılan salon temizliğiyle gece sona erdi.















































































































Değerli Güzel Dişlimin Güzel İnsanları;

Önceki Dişlililer Gecesi'nde sizlerle birlikte olmuş bu güzelliği sizlerle yaşamıştım. Dişlimiz adına gerçekleştirilen yardım kervanına büyük küçük miktardaki katkılarıyla pek çok kardeşimizin önceden olduğu gibi bu yılda olduğu katıldıklarını duymak,bizleri ve tüm Dişli Sevdalıları'nı duygulandırmıştır.

Son yapılan gecede ve derneğimizin hizmet akışında katkılarda bulunan adını sayamadığımız ve aynı zamanda bu derneğin yaşaması için başta ;her ay aidatlarını kesintisiz (işsiz olmasına rağmen bile) ödeyen ailelerdeki, kardeşlerimize borçlu olduğumuzu bir kez daha hatırlıyor,

Halen içerisinde bulunarak idrak ettiğimiz; Bu Güzel Kutlu Doğum Haftası'nda Yüce Allah'ın merhametiyle , Dişlimiz için az-çok yardımlarda bulunan kardeşlerimizi ve tüm sevdiklerini kazalardan belalardan korumasını,bizleri gözeten gücüne kudretine mazhar olmalarını, yapılan her yardımda alınan dualarla kıyamet günü Peygamberler peygamberi Hz. Muhammed (A.S.)'ın şefatına nail olmalarını diliyor, Allah hepinizden razı , yar ve yardımcınız olsun dileklerimizle , selam ve saygılarımızı sunuyoruz.









DİŞLİLİLER GECESİ İLE İLGİLİ GEREK DERNEK YÖNETİM KURULUNCA GEREKSE NURULLAH OKUMUŞ , VURAL YURDUSEV VE YENER ÖLMEZ KARDEŞİMİZ TARAFINDAN SİTEMİZDE YAYINLANMASI İÇİN GÖNDERİLEN TÜM FOTOĞRAFLAR ELİMİZE GEÇMİŞ OLUP, BU FOTOĞRAFLARIN EKLENMESİ SİTEMİZİN HACMİNİN YETERLİ OLMAMASI NEDENİYLE SİTE YÖNETİMİMİZCE YER AÇILMASI SONRASINDA HEMEN HEMEN HEPSİNİ YAYINLAMAYA ÇALIŞTIK.



ANCAK ; BÜLENT HOCAMIZ GENEDE GENİŞ BİR SLAYTLA TÜM FOTOĞRAFLARI SİZLERLE BULUŞTURMA ÇABASI İÇERİSİNE GERDİĞİNİ DE BELİRTMEK İSTERİZ.



BU SLAYTLARIN HAZIRLANIP YÜKLENME İŞİ BİTTİKTEN SONRA SİTEMİZDE YAYINLANACAKTIR.



www.dislikasabasi.com

YAYIN EKİBİ





DİŞLİLER GECESİ HABERİMİZ YEREL BASININ İLGİSİNİ ÇEKTİĞİ İÇİN SİTEMİZDEN İSTENEN BAZI FOTOĞRAFLARIYLA BİRLİKTE BASINA SERVİS EDİLECEK OLUP ,

AVRUPA DDYD DERNEĞİ'NİN GECE İLE İLGİLİ VE DERNEK BİLGİLERİ YEREL BASINA VERİLECEK HABER YAZISINA EKLENMEK ÜZERE ELDE EDİLEN BİLGİLER TOPARLANDIKTAN SONRA TAMAMLANACAKTIR.






Son Güncelleme :  23/04/2009 Saat 21:11:29 Bu Haber  13278 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : ABDİL MERT      Tarih : 02/05/2009 00:00:00
   
PAZILI TORUNU(ÇVŞ)
15/12/2006
Mesaj Bilgisi
22

Yeni Üye
 
Aytekin agalıgın hayırlı olsun ayrıca cok güzel bir gece olmuş emegi gecen herkese teşekkür abdil çavuş

     
     
 Yorumlayan : Mehmet Yurdusev      Tarih : 28/04/2009 00:00:00
   
Almanya
27/04/2009
Mesaj Bilgisi
195

Başarılı Üye
 
AVRUPADAKI DISLILER GECESINDE MILLI BIRLIK VE BEREBERLIYIMIZIN EN GUZEL ORNEKLERI ALLAH DAIMI EYLESIN BUTUN AVRUPADA YASAYAN HEMSERILERIMIZI HAYIRLI ISLER VE ALLAH YARDIMCILARI OLSUN BUTUN EMEYI GECEN ARKADASLARA VE BIZLERI YALINIZ BIRAYMAYAN GECEYE KATILAN BUTUN DISLI VE MUSEFIRLERIMIZE HEMSERILERIMIZE KATILDIKLARI VE BIZLERI SENNENDIRDIKLERI ICIN HERKESE AYRI AYRI TESEKKUR EDERIM ALLAH YARDIMCIKLARI OLSUN VE SAGLIK VERSIN YAGCI OGLU MEHMET YURDUSEV ALMANYA FRANFURT

     
     
 Yorumlayan : Ibrahim Tekes      Tarih : 28/04/2009 00:00:00
   
Almanya / Köln
04/01/2009
Mesaj Bilgisi
5

Yeni Üye
 
güzelim dislim. Köln '' den selamlar

     
     
 Yorumlayan : kucukmuammer karakoç      Tarih : 24/04/2009 00:00:00
   

29/02/2008
Mesaj Bilgisi
22

Yeni Üye
 
köln deki tüm hemşerilerimize slalam lar

     
     
 Yorumlayan : Hacer OKUMUŞ      Tarih : 22/04/2009 00:00:00
   
Dişli'den
01/07/2007
Mesaj Bilgisi
180

Başarılı Üye
 
Dişli''liler gecesi bizlere birlik ve beraberlik mesajı veriyor. Dişli''liler gecesinde başta Cennet Taşpınar olmak üzere emeği geçen Ayşe ablaya, Nazik ablaya, Fethiye ablaya, Nazmiye ablaya ve diğer bayan kardeşlerimize teşekkür ederim.

     
     
 Yorumlayan : mustafa okumuş      Tarih : 22/04/2009 00:00:00
   
Dişli Kasabası
19/07/2005
Mesaj Bilgisi
497

V.I.P. Üye
 
Dişli''liler gecesi gerçekten çok güzel olmuş. İsa Bey kardeşimin nazik davetine çok istememe rağmen katılamadım. Nerede birlik, orada dirlik. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Avrupa''da çalışan, ikamet eden Dişli''li kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum.

     
     
 Yorumlayan : Lokman Kahraman      Tarih : 21/04/2009 00:00:00
   
Bolvadin
19/02/2008
Mesaj Bilgisi
174

Başarılı Üye
 
AVRUPA DISLILER GECESI MILLI BIRLIK VE BERABERLIGIMIZIN EN GUZEL ÖRNEGI ALLAH DAIM EYLESIN BUTÜN AVRUPA DA YASAYAN HEMSEHRILERIMIZE HAYIRLI ISLER VE ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN ALMANYA HANNOVER CELLE DEN SELAMLAR LOKMAN KAHRAMAN DIN GÖREVLISI.

     
     
 Yorumlayan : ISA GEDIK      Tarih : 19/04/2009 00:00:00
   
KÖLN
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
Geceyle ilgili 17.04.2009 tarihli zaman gazetesi ve 19.04.2009 (Bugün) Tarihli hürriyet gazetesinde haberi okuyabilirsiniz. Ilerleyen zamandada küpür olarak buraya eklenecektir. selamlarimizla.

     
     
 Yorumlayan : İzzet Sönmez      Tarih : 19/04/2009 00:00:00
   
Ankara
05/11/2006
Mesaj Bilgisi
434

Fanatik Üye
 
birlik ve beraberliğiniz daim olsun

     
     
 Yorumlayan : mehmet AGILONU      Tarih : 19/04/2009 00:00:00
   
İstanbul
18/01/2009
Mesaj Bilgisi
4

Yeni Üye
 
sayın dernek başkanı isa bey veyönetim kurulunda yer alan üyelerimize ve emeyi geçen herkeze gecenizi kutlar istanbuldan selam ve sevgilerimi gönderiyorum ayrıca yogun müzakere sonucu açık artırmaya katılan abim ayteki agılönüye agalıgı devir almakla bizlere ve ailesine yakışır davranış olup bizleri gururlandırmış kendisi ve ailesine hayırlı olsun devamını bekliyoruz.

     
Toplam 4 sayfada 123.. 4>

Habere Yapılmış Toplam 38 Yorum Bulunmakta