29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 DİŞLİLİ HÜSEYİN ÖĞRETMENİN HATIRALARI (FOTOĞRAFLI)
DİŞLİLİ HÜSEYİN ÖĞRETMENİN  HATIRALARI (FOTOĞRAFLI)





Değerli Güzel Dişlim Sitemizin Ziyaretçileri;


Mesleğimizin eğitimci olması nedeniyle ilk adımımızı 1985 yılının ilk aylarında görev yerimiz Şanlıurfa İli Siverek ilçesine bağlı küçük bir mezrada attık. Bu güzel ve anlamlı meslek hayatımızda mezranın elektriği ve akan bir çeşmesi dahi yoktu. Sizin anlayacağınız bir bardak temiz suya dahi hasrettik.

Çoğu zaman yağmur sularıyla dolan kuyu suyunu içmek zorunda kaldığımız , doğru düzgün stabilize yolu olmadığından her yağan yağmurda mezra yolu kapanır ana yola olan yaklaşık 10 km yolu yaya olarak yürümek zorunda kaldığımızı, çoğu zamanda yolda yağmura yakalandığımızda elimizdeki eşyalarla birlikte sırılsıklam olduğumuz günleri ve o güzel yerlerde

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün '' Benim Naçiz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Sonsuza Kadar Yaşayacaktır '' vecizesi okulun duvarlarına gururla yazdığımız,bu anlamlı sözler ışıltısında ,yorulmadan yaptığımız güzel çalışmalar,eğitimci olan ailemizden aldığımız idealler doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz etkinlikler hala hafızalarımızdan silinmemişken , yaklaşık 11-12 yıl Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun köylerinde ve mezralarında görev yaptıktan sonra memleket çocuklarına hizmet verme sevdasıyla Dişli’ye döndüğümüzden yaklaşık 1-2 yıl sonra Dişli Orta Okulu eğitim 8 yıla çıkarılmasıyla Dişli Atatürk İ.Ö.Okulu adını alan karşı mahalledeki okulumuzda öğrenim gören Merhum Mehmet BOYRACI Öğretmenimizin oğlu Hüseyin BOYRACI'dan bizi sevince boğan bir mail aldık. Kendisi daha ilköğretim çağında sevimli ,cana yakın ve başarılarından söz ettiren bir öğrencimizden birisiydi.

Hüseyin BOYRACI gönlü vatan aşkıyla dolu öğrencimiz içerisinde güzel ve anlamlı fotoğrafların bulunduğu ,kendisi tarafından dile getirilen anlatımıyla baş başa bırakıyoruz.

Geçmişteki Sevgili Öğrencim ve Bugün Öğretmen Arkadaşım Hüseyin BOYRACI

Unutma ki;Başarın Hepimizin Başarısıdır

Aynı yürek ve cesaretle ,ideallerini hız kesmeden sürdürmen dileğiyle gözlerinden öpüyorum.

Sana Emek Veren Tüm Öğretmenlerin Adına

Öğretmenin Bülent GÜVENİR



DİŞLİLİ HÜSEYİN ÖĞRETMENİNİN DİLİNDEN;


Merhaba Sevgili Dişliler;

Çok küçük yaşta gurbet ellerine çıktığım için beni tanımayanlar olabilir o yüzden öncelikle kendimi tanıtmak istiyorum. İsmim Hüseyin, emekli öğretmen rahmetli Mehmet BOYRACI ve Cemile BOYRACI’nın en küçük çocuğuyum.

Üniversite eğitimimi İstanbul’da, İstanbul Üniversitesi’nde Sınıf Öğretmenliği ve Üstün Zekalılar Öğretmenliği bölümlerinde tamamladıktan sonra Ağustos 2008 tarihinde, tayinim Ağrı-Patnos Demirören Köyü'ne çıktı. Baba mesleği olan bu kutsal görevi yapmak üzere buraya geldim. Hayatımda daha önce Ankara’nın doğusuna gitmediğimden açıkcası tereddütlüydüm. Fakat buraya geldiğimde daha önce tasavvur ettiklerimin hemen hemen hiçbirisiyle karşılaşmadım.

Patnos 120 bin nüfuslu bir yer fakat gelişmişlik açısından kasabamızdan daha da geride. Düzlük bir yapıya sahip olduğu için halkın tamamına yakını tarım ve hayvancılıkla uğraşmakta. Ayrıca dışarıdan görev nedeniyle gelen asker, polis ve öğretmen nüfusu bir hayli fazla. İlçede aşiretlik ve buna bağlı olarak kan davaları, toprak kavgaları sık sık görülmekte.


Görev yaptığım Demirören köyü 500 nüfuslu, ilçeye 10 km uzaklıkla, geliş-gidişin rahatlıkla yapılabildiği bir yer. Okulumuz 2 derslikli, 110 öğrencisi olup, 2 kadrolu ve 1 ücretli olmak üzere üç tane sınıf öğretmeni var. Ben 2 ve 3. sınıfları bir arada yani birleştirerek okutuyorum. 37 tane öğrencim var. Göreve başladığımda okulun durumu içler acısı haldeydi. Mülki amirlerle gerekli girişimleri yaptıktan sonra köylüler ve öğretmenlerin de özverili çalışmaları neticesinde el ele verip okulumuzu adeta baştan inşa ettik. Burdan emeği geçen herkese müteşekkir olduğumu ifade etmek isterim.

Yazıma son vermeden önce beni yetiştirip büyüten aileme, öğretmenliği sevdiren, bu görevin en güzel örneğini sunan rahmetli babama, ilkokul öğretmenim Şerife ÖZDEMİR’e, bu yazıyı yazmama vesile olan Dişli Atatürk İlköğretim Okulu’dan
Değerli Öğretmenim Bülent GÜVENİR’e ve eğitimimde emeği geçen,diğer ismini sayamadığım tüm öğretmenlerime binlerce kez teşekkür ederim.

Son olarak her ne sebeple olursa olsun işi buraya düşen tüm hemşerilerime elimden geldiğince tüm yardımları yapmaya hazırım…

Okulum ve burada bulunduğum sürece gezdiğim yerlerden çektiğim fotoğraflarla sizi baş başa bırakıyorum.


Hüseyin BOYRACI



Tel: 0 555 624 02 34
E-Posta: braveheart_034@hotmail.com

Adres: Demirören İlköğretim Okulu
Demirören Köyü Patnos/AĞRI


































































ÖĞRETMEN MARŞI



Alnımızda bilgilerden bir çelenk,

Nura doğru can atan Türk genciyiz.

Yer yüzünde yoktur, olmaz Türk'e denk;

Korku bilmez soyumuz.



Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun;

Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun.



Candan açtık cehle karşı bir savaş,

Ey bu yolda ant içen genç arkadaş!

Öğren, öğret hakkı halka, gürle coş;

Durma durma koş.



Şanlı yurdum, her bucağın şanla dolsun;

Yurdum seni yüceltmeye antlar olsun.





TÜM ÖĞRETMENLERİMİZE KUCAK DOLUSU ÇİÇEK








Son Güncelleme :  24/06/2009 Saat 08:59:30 Bu Haber  6138 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Hüseyin Boyracı      Tarih : 27/06/2009 00:00:00
   
Bolvadin
05/04/2005
Mesaj Bilgisi
28

Yeni Üye
 
Merhaba; Bülent Hocam sizin de doğuda görev yaptığınızı bilmiyordum. Hem de siz benim durumumdan kat kat zor koşullarda görev yapmışsınız. Yorum yazanlara; değerli yorumları ve temennileri için teşekkür ederim. Lokman hocam Almanya''dasınız sanırım görüşmeyi isterdim sizle. E-postadan haberleşelim.

     
     
 Yorumlayan : burhancavit gümüş      Tarih : 26/06/2009 00:00:00
   
afyon
02/10/2008
Mesaj Bilgisi
2

Yeni Üye
 
slm kardeş çok güzel bir duygudur orada olmak öğrencillerine ve sana eğitim ve öğretim de başarılar aeol.

     
     
 Yorumlayan : ABDÜLKADİR VURAL      Tarih : 26/06/2009 00:00:00
   
LÜLEBURGAZ
09/02/2009
Mesaj Bilgisi
201

Fanatik Üye
 
Sevgili kardeşim hüseyin öncelikle başarılarından dolayı seni tebrik ederim oralarda bu güzel kutsal görevi irşa etmen bizimde gurur kaynağımız oldu Cenab- Allah her zaman yanında olsun resimler içinde çok tşkler

     
     
 Yorumlayan : Lokman Kahraman      Tarih : 26/06/2009 00:00:00
   
Bolvadin
19/02/2008
Mesaj Bilgisi
174

Başarılı Üye
 
S.A.DEGERLI KARDESIM HÜSEYIN BEN 1997 DE DISLI KASABASI KURAN KURSUNDA ÖGRETICI IKEN KURANI KERIM ÖGRENMISTIN SITEDE YAZINI GÖRÜNCE ÖGRETMEN OLDUGUNU ÖGRENINCE COK SEVINDIM VE GÖZLERIM YASARDI GÖREVINDE BASARILAR DILERIM.YAZISMAK ISTERSENIZ kahraman_lokman03@hotmail.com ADRESIMDIR KUCAK DOLUSU SELAMLAR LOKMAN KAHRAMAN ALMANYA HANNOVER

     
     
 Yorumlayan : mustafa güvnr      Tarih : 25/06/2009 00:00:00
   
ist
02/07/2007
Mesaj Bilgisi
320

Fanatik Üye
 
BU KUTSAL GÖREVDE İLK ADIMINI DOĞUNUN EN SOĞUK VE ÇETİN ŞARTLARININ ACIMASIZLIĞINA ALDIRMADAN İÇİNDEKİ HİZMET AŞKIYLA BAŞLAYAN;RAHMETLİ MEHMET BOYRACI ÖĞRETMENİMİZİN OĞLU HÜSEYİN BEY''E BUNDAN SONRAKİ GÖREVLERİNDE DE ÜSTÜN BAŞARILARLA DOLU OLMASI DİLEKLERİMLE...(Bülent hoca bunu çok iyi yaşadığı için en iyi anlayanda kendisidir)

     
     
 Yorumlayan : seydi sapMAZ      Tarih : 24/06/2009 00:00:00
   
İstanbul'dan
06/01/2007
Mesaj Bilgisi
83

Çalışkan Üye
 
Güzel kardeşim hüseyin öncelikle başarılarından dolayı seni kutlarım. ALLAH zihin açıklığı versin. ALLAH razı olsun resimlerde çok güzel. ALLAH a emanet ol seydi.

     
     
 Yorumlayan : yasin eryılmaz      Tarih : 24/06/2009 00:00:00
   
eskişehir
23/12/2007
Mesaj Bilgisi
16

Yeni Üye
 
DEĞERLİ KARDEŞİM HÜSEYİN YAPTIĞIN ÇALIŞMALAR VE EMEK TAKDİRE ŞAYAN ALLAHIM YARDIMCIN OLSUN BÜTÜN DUALARIMIZ SENINLE ALLAHA EMANET OL. GÖRÜŞMEK ÜZRE.RESİMLER HARİKA... ESKİŞEHİR.

     
     
 Yorumlayan : Mehmet Alkan      Tarih : 24/06/2009 00:00:00
   
AFYONKARAHİSAR BOLVADİN
25/04/2009
Mesaj Bilgisi
94

Çalışkan Üye
 
YÜCE MEVLAM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

     
     
 Yorumlayan : ümit öztoprak      Tarih : 24/06/2009 00:00:00
   
Gölbaşı/ANKARA
27/06/2005
Mesaj Bilgisi
404

Fanatik Üye
 
YAPTIĞIZ ÇALIŞMALARDA ALLAH (C.C.) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN. BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.

     
     
 Yorumlayan : mehmet solmaz      Tarih : 24/06/2009 00:00:00
   
afyonkarahisar adliyesi
11/07/2007
Mesaj Bilgisi
256

Fanatik Üye
 
Saygıdeyer ögretmenimin oglu hüseyin bu kutsal ögretmenlik görevinde üstün başarılar dilerim,baba mesleginin bayragını babandan devraldın ve en üstünve iyi birşekilde daha yukarılara taşıyacagına inancım tamdır.Birgün seninde talebelerin senide rahmetle ve güzeliklerinle yadederler.Bu vesile ile ögretmenimin kabiri nurolsun saygılarımla mehmet solmaz çatalca ist selamlarımla.

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 15 Yorum Bulunmakta