05 Mayıs 2024 Pazar
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 SAYILAR VE KOCAYAR MEVKİİLERİNDE ÇIKAN YANGIN (FOTO-VİDEO)
SAYILAR VE KOCAYAR MEVKİİLERİNDE ÇIKAN YANGIN (FOTO-VİDEO)




Bu gün (25 Ağustos 2009) saat 15:00 sularında kasabamızın Sayılar ve Kocayar Mevkilerinde anız ve haşhaş çığlarının yakılması sonu çıktığı tahmin edilen yangın yaklaşık 2,5 saatlik Dişli ve Kemerkaya İtfaiyesinin yanısıra bazı kasabamız sakinlerinin katkıları sonucunda söndürülebildi.

Yangın sonucunda toprakta yaşayan birçok canlılar,bakteriler yanında dikili ağaçlar da zarar gördü. Maalesef yangın sırasında geçmişte olduğu gibi kasaba sakinlerinin olay yerinde olmaması üzücü bir durumdu. Bizde belediye hoperlöründen yangın anonsunu duyar duymaz ilgili yangın yerine hareket ettik. Yangın sahasında parmakla sayılabilecek azlıkta kişiler yangına müdahale etmeye çalıştıklarını gözlemledik.

Kasabamız itfaiyesi ile birlikte olay yerinde Belediye Başkanı Mustafa KARAKOÇ'un da yangın söndürme çalışmalarına katıldığını gözlemledik.

Şans eseri Allah'tan yangın esen rüzgarın terse dönmesiyle etkisinin yavaşlaması sonucu ,gerek kasabamız itfaiyesi gerekse çeyreden yetişen İtfaiyelerin katkısıyla söndürülebildiğini gözlemledik.

Bu akşam iftardan sonra da Kasabamızın Taşlı Höyük Mevkiinde ikinci bir yangın daha meydana geldiği , gene belediyemiz itfaiyesi ve gençlerimiz ve halktan bir gurup tarafından büyümeden söndürüldüğünü öğrendik.

Gündüz anızını yada haş haş çığını yakarak gerekli söndürme tedbirlerini almadan tarlasından ayrılan çiftçilerimizin dikkatsizliği ve ihmalkarlığı nedeniyle akşam saatlerinde rüzgarın hızlı esmesininde etkisiyle iyi sönmemiş ateş ani yangınlara sebebiyet verdiğini üzülerek ve hayretle öğreniyoruz.



Kasabamız halkının özellikle kırsal alanda kesinlikle ateş yakmamalarını , yangından etkilenecek kendilerini korumaktan aciz , biz insanlara muhtaç durumdaki tüm bitki ve canlıları korumak ve kollamak adına bir kez daha , önemle hatırlatmayı bir borç biliyoruz..





















































Son Güncelleme :  26/08/2009 Saat 00:25:31 Bu Haber  5087 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : İlyas Özkaran      Tarih : 29/08/2009 00:00:00
   
Kaynarca
05/07/2009
Mesaj Bilgisi
71

Aktif Üye
 
Bizim Kasaba halkımız bu kadar dikkatsiz olamazya şu manzarayı görüpte üzülmemek elde değil İnşallah bu son olur söndürme çalışmalarına katılan tüm kardeşlerin ellerine sağlık

     
     
 Yorumlayan : salih çakıl      Tarih : 29/08/2009 00:00:00
   
ist
23/08/2007
Mesaj Bilgisi
55

Aktif Üye
 
kasabamızdaki yangını görüpte üzülmemek eldemi söndürmeye çalışan tüm hemşerilerimizden ALLAH razı olsun rabbim daha büyüğünden saklasın birazda ateş yakan kardeşimiz dikkat etsin gerçekten çok yazık ayrıca kemerkaya belediyesinede çok teşekkürler ALLAH onlardanda razı olsun

     
     
 Yorumlayan : ümit öztoprak      Tarih : 26/08/2009 00:00:00
   
Gölbaşı/ANKARA
27/06/2005
Mesaj Bilgisi
404

Fanatik Üye
 
NE KADAR ÜZCÜ BİR OLAY ANIZI YAKAN KİŞİ KENDİNE NE KADAR ZARAR VERDİĞİNİ BİLİYOR MU ACABA YANAN TOPRAKTA BİTKİ NE KADAR YETİŞİR. O TOPRAKTA NE KADAR YARARLI BAKTARİ YOK OLDU. VATANDAŞLARIMIZIN BİLİNÇLENDİRİLMESİ LAZIM TARLADA KALAN ANIZLAR DOĞAL GÜBRE OLARAK TOPRAĞA TEKRAR KAZANDIRILMASI LAZIM. BU YAZ DİKKATİMİ ÇEKTİ BU SENEKİ KADAR ÇOK YANGIN ÇIKMADI. NEDENSE BU SENE O KADAR YANGIN ÇIKTI Kİ. SAYISINI İTFAYECİLER BİLE UNUTMUŞTUR. ALLAH (C.C.) BÖYLE AFETLERLE MÜCADELE EDENLERİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN

     
     
 Yorumlayan : VATAN KODES      Tarih : 25/08/2009 00:00:00
   
ALMANYA
08/04/2005
Mesaj Bilgisi
323

Fanatik Üye
 
EVET GERCEKTEN COK ÜZÜCÜ BIR DURUM ALLAHIM DAHA BÜYÜK AFETLERDEN KORUSUN ANLAYAMADIGIM ACABA NEDEN CIGI YAKARLAR ASLINDA TARLADA ATES YAKMAK GERCEKTEN RARLA ICIN ICINDE BULUNAN CANLILAR ICIN HIC IYI DEGIL YAKMAK TARLANIN VERIMINI DÜSÜRDÜGÜ GIBI BIRDE ICINDE BULUNAN TÜM CANLILARI YOK EDIYOR NE OLUR ARTIK SU YAKMA ISINE BIR SON VERELIM VERELIMKI TARLAMIZIN VERIMI ARTSIN CANLI MAHLUKLAR COGALSIN AYRICA YANGINDA CANLA BASLA CALISAN GENCLERIMIZE BILAL ABEYE BÜLENT HOCAMA ORDA BULUNAN TÜM HERKESDEN ALLAHIM RAZI OLSUN INSALLAH BUDA SON OLSUN

     
     
 Yorumlayan : Vural Yurdusev      Tarih : 25/08/2009 00:00:00
   
Berlin
14/05/2005
Mesaj Bilgisi
302

Fanatik Üye
 
kasabamizda cikan yangindan dolayi cok uzulduk.itfaiyenin bu mubarek gunde gostermis oldugu calismadan dolayi tebrik ve tesekkur ederiz. vatandaslarimizi da bu yaz gunlerinde daha dikkatli olmaya davet ediyorum. yanginda bitkilerle birlikde diger canlilarda öluyor uzulmemek elde degil.herkeze gecmis olsun.selam ve dua ile

     

Habere Yapılmış Toplam 5 Yorum Bulunmakta