03 Mayıs 2024 Cuma
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 AŞURE GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
AŞURE GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN


Aşure Günü ve Gecesinin Önemi ve Değerlendirilmesi

Muharrem ayının onuncu günü (26 Aralık 2009 Cumartesi) Aşure günüdür.

Muharrem ayı, Kur’an-i Kerim' de, kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allahu Teâlâ, birçok duaları Aşure günü kabül etmiştir. Hz. Âdem’in tövbesinin kabul olması, Hz. Nuh’un tufandan kurtulması, Hz. Yunus’un balığın karnından çıkması, Hz. İbrahim’in ateşte yanmamasi, Hz. İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hz. Yakub’un, oğlu Hz. Yusuf’a kavusması, Hz. Yusuf’un kuyudan çıkması, Hz. Eyyub’un hastalıktan kurtulması, Hz. Musa’nın Kızıl Denizi geçmesi, Hz. İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşure günü oldu.





Bugün yapılacak işler:

1- Aşure günü oruç tutmak sünnettir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
  • Ramazandan sonra en faziletli oruç, Muharrem ayında tutulan oruçtur.[Müslim]
  • Aşure günü oruç tutanın, bir yıllık günahları affolur.[Müslim, Tirmizi, İ. Ahmed, Taberani]

[Yalnız Aşure günü oruç tutmak mekruhtur. Bir gün öncesi veya bir gün sonrası ile tutmalı!]

2- Sıla-i rahim yapmalı. Yani akrabayı ziyaret edip, hediye ile veya çeşitli yardım ile gönüllerini almalı. Hadis-i şerifte, (Sıla-i rahmi terk eden, Aşure günü akrabasını ziyaret ederse, Yahya ve İsa’nın sevabı kadar ecre kavuşur) buyuruldu. (Şir’a)

3- Sadaka vermek sünnettir, ibadettir. Hadis-i şerifte, (Aşure günü, zerre kadar sadaka veren, Uhud dağı kadar sevaba kavuşur) buyuruldu. (Şir’a)

4- Çok selam vermeli. Hadis-i şerifte, (Aşure günü, on Müslümana selam veren, bütün Müslümanlara selam vermiş gibi sevaba kavuşur) buyuruldu. (Şir’a)

5- Çoluk çocuğunu sevindirmeli! Hadis-i şerifte, (Aşure günü, aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur) buyuruldu. (Beyheki)

Bunların yanında Aşure Günü bazı kederli olaylara da sahne olmuştur. Sevgili Peygamberimizin 'dünyanın iki çiçeği', 'cennet çocuklarının efendileri' diye övdüğü, Hz. Ali ile Hz. Fatıma'nın ciğerparelerinden biri olan Hz. Hüseyin ve 70'den fazla arkadaşı 10 Muharrem 61'de (10 Ekim 680) siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela'da önce susuz bırakılmış, ardından da hunharca şehit edilmiştir. Bu elim olay, Hz. Peygamberi ve O'nun Ehl-i Beyti'ni seven biz bütün müminleri derinden yaralamış, kalplerimizi incitmiş, bölgesi, kültürü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun yediden yetmişe bütün Müslümanları derin acılara sevk etmiştir.

Bu vesile ile, başta Seyyid-i Şüheda-yı Kerbela Hz. Hüseyin olmak üzere bütün Kerbela şehitlerini rahmetle anıyor, tüm islam alemi ve kasabamız halkının Aşure Günü'nü kutlar Yüce Mevladan hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz.

www.dislikasabasi.com Ekibi






















Son Güncelleme :  26/12/2009 Saat 21:28:12 Bu Haber  5694 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2069 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : mustafa tekeş      Tarih : 03/01/2010 00:00:00
   
KÜTAHYA
28/04/2006
Mesaj Bilgisi
916

Fanatik Üye
 
ALANNELER VE BACILAR ALLAH EMEKLERİNİZİN KARŞILIGINI DOLU DOLU VERSİN TÜM KASABA HALKINININ MUHARREM AYI HAYIRLARA VESİLE OLSUN MUSTAFA TEKEŞ/KÜTAHYA

     
     
 Yorumlayan : ali kodes      Tarih : 02/01/2010 00:00:00
   
SAKARYA/AKYAZI
16/03/2008
Mesaj Bilgisi
83

Çalışkan Üye
 
tüm kasabamız halkının aşüre ayının hakımıza hayırlı olmasını diler emeyi geçen tüm kasbamız halkına teşekürler

     
     
 Yorumlayan : Lokman Kahraman      Tarih : 29/12/2009 00:00:00
   
Bolvadin
19/02/2008
Mesaj Bilgisi
174

Başarılı Üye
 
S.A. 1431. HICRI YILBASIMIZ ÜLKEMIZE VE TÜM ISLAM ALEMINE HAYIRLARA VESILE OLSUN INSALLAH.ASURE GÜNÜ OLAN MUHARREM AYININ 10. GÜNÜ TÜM ISLAM ALEMININ KURTULUSUNA VESILE OLUR ALMANYA/ HANNOVERDEN SELAMLAR.

     
     
 Yorumlayan : ISA GEDIK      Tarih : 29/12/2009 00:00:00
   
KÖLN
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
Bu faaliyetler gönül isidir, insanlikla ilgilidir, birlikte birseyler yapmaya calisan bu insanlar ancak kutlanir... Allah razi olsun. ISA GEDIK Avr. Disli day.ve yard. der. Bask.

     
     
 Yorumlayan : AYTEN BÖCEK      Tarih : 28/12/2009 00:00:00
   
kütahya
11/12/2009
Mesaj Bilgisi
31

Yeni Üye
 
TÜM KASABAMIZIN AŞÜRE AYINI TEBRİK EDER ORGANİZASYONDA EMEĞİ GEÇENLERİN HAYIRLARININ KABÜLÜNÜ YÜCE ALLAH DAN DİLERİM KÜTAHYA

     
     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 26/12/2009 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
ALLAH C.C. BU GÜZEL VE ANLAMI BÜYÜK MÜBAREK GÜNÜ BAŞTA İSLAM ALEMİ OLMAK ÜZERE TÜRK MİLLETİNE HUZUR,KARDEŞLİK, REFAH VE ESARETE DÜŞMEDEN, SİYONİSTLERE MUHTAÇ OLMADAN YAŞAMAYI NASİP EYLESİN.ALLAH C.C. TUTULAN ORUÇLARI, YAPILAN İBADETLERİ, HAYIR VE HASENATINI KABÜL VE DAİM EYLESİN.

     
     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 25/12/2009 00:00:00
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
1973

Fanatik Üye
 
Hicri Yılbaşı ve aşure günü bütün islam alemine hayırlara vesile olsun.Rabbim başta ülkemiz olmak üzere bütün islam ülkelerine huzur,birlik ve beraberlik nasip eylesin

     

Habere Yapılmış Toplam 7 Yorum Bulunmakta