03 Mayıs 2024 Cuma
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 KASABAMIZDA ÇİFTÇİ TOPLANTISI YAPILDI
KASABAMIZDA ÇİFTÇİ TOPLANTISI YAPILDI




KASABAMIZDA ÇİFTÇİ TOPLANTISI YAPILDI

Bolvadin Tarım İlçe Müdürlüğü'nün organize ettiği Tarım ve Hayvancılık Desteklemeleri konulu çiftçi toplantısı kasabamızda yapıldı.

Toplantıya İl Tarım Müdürümüz Zekeriya ERDURMUŞ,Bolvadin Tarım Müdürümüz Yusuf ÇAKMAK,İl Tarım Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile konu uzmanı teknik elemanlar katıldılar.

Toplantının açış konuşmasını yapan İlçe Tarım Müdürümüz Yusuf ÇAKMAK çiftçilerin yaptığı tarımsal faaliyetlerde kar elde edebilmeleri için mutlaka örgütlenerek ürünlerini örgüt kanalı ile satmaları gerektiğini,bu amaçla Dişli Kasabası'nda kurulan Tarımsal Kalkınma Kooperatifine üye olmalarını tavsiye etti.

Tarım İl Müdürü Zekeriya ERDURMUŞ ise konuşmasında eski yöntemler ile tarım yapmanın devrinin kapandığını,tarımsal desteklerden yeteri kadar faydalanmak için örgütlü üretici olmanın gerektiğini,Tarımda yeniden yapılanma sürecinin başladığını ve Havza modeli üretime geçileceğini ve hangi bölgede hangi ürünler en iyi yetişiyorsa o ürünlerin ekiminin destekleneceğini ve üretimin planlı yapılacağını anlattı.

Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında yapılan yatırımları Dişlili Hemşehrimiz ve Destekleme Şube Müdürü Ahmet Şevki GÜMÜŞ anlattı.Proje kapsamındaki 30 adet tarım alet ve makinasını almak isteyen çiftçilere devletin makinanin %50’sini karşıladığını anlattı.Ayrıca Devletin Kooperatifler kanalı ile biri faizli diğeri ise faizsiz ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalı ile damızlık inek verdiğini ve yararlanma şartlarının neler olduğunu anlattı.

Hayvan sağlığı Şube Müdürü Kadir ŞAHİN ise Hayvan sevklerini ve dışarıdan hayvan alırken ilçe içinde pasaport ve Menşeinin mutlaka alınması gerektiğini,ilçe dışında alınan hayvanların ise sağlık raporu ile getirilmesini her çiftçinin işletme numarasını rapor alırken ilgili memura vererek hayvanı kendi isletmesine attırmasını özellikle belirtti. Çiftçilerin buzağı ve anaç sığır desteklemelerinde yararlanmaları için yapmaları gereken işlemleri izah etti.

Diğer konu elemanları da tarımsal desteklemeleri teker teker anlatarak yararlanma şartlarını söylediler.Özellikle bir sonraki yılın dosyasını güz döneminde haşhaş veya sertifikalı tohumdan dolayı veren çiftçilerin mağdur olmamaları için bir sonraki yılın 2010 Mayıs-Kasım ayları arasında İlçe Tarım Müdürlüğüne giderek Mazot/gübre desteği içinde dilekçe vermelerinin gerektiğini belirttiler.

Kasabamız ve diğer çevre köy ve kasabalardaki çiftçilere yönelik yapılan çalışmalarından dolayı başta; İl Tarım Müdürümüz aynı zamanda Bolvadinli Hemşehrimiz Zekeriya ERDURMUŞ Bey'e , Bolvadin İlçe Tarım Müdürümüz aynı zamanda Dişlililer'in eniştesi Yusuf ÇAKMAK Bey'e ,Hayvan sağlığı Şube Müdürü Kadir ŞAHİN Bey'e ,Destekleme Şube Müdürü ev aynı zamanda Dişlili Hemşehrimiz Ahmet Şevki GÜMÜŞ Bey'e ve adını sayamadığımız diğer İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü Şube Müdürlerine, Ziraat Mühendislerine,veterinerlerine , diğer çalışanlarına ve Dişli Tarım Danışmanımız Fadime TUNCEL Hanım'a

Sitemiz ve Tüm Dişlili Çiftçi Hemşehrilerimiz Adına Teşekkür Ederiz.











Son Güncelleme :  13/01/2010 Saat 13:25:04 Bu Haber  4270 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 13/01/2010 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
GÜZEL BİR FAALİYET. UMARIM KASABA HALKIMIZA FAYDASI OLUR, DAHA BİLİNÇLİ VE DAHA ORGANİK SEBZE MEYVE YETİŞTİRİP, DAHAGÜZEL SAF IRK HAYVANCILIĞIN YAYILMASINA FAYDA SAĞLAR.KASABA HALKIMIZA FAYDA SAĞLAMASI DİLEĞİ İLE ...SELAM VE SAYGILAR SUNARIM.

     

Habere Yapılmış Toplam 1 Yorum Bulunmakta