03 Mayıs 2024 Cuma
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 HASTA ZİYARETLERİMİZ VE DİŞLİ'DE YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLİKLERİ (VİDEO)
HASTA ZİYARETLERİMİZ VE DİŞLİ'DE YERLİ MALI HAFTASI ETKİNLİKLERİ (VİDEO)


Kasabamız Emekli Öğretmeni Ünal AYDOĞMUŞ Amcamıza ve Mehmet UYAR Amcamıza rahatsızlıklarından dolayı tedavi gördükleri Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Mavi Hastane'de geçmiş olsun olsun ziyaretinde bulunduk.
Ünal AYDOĞMUŞ ve Keresteci Mehmet UYAR Amcalarımıza Geçmiş Olsun Dileklerimizi İletiyoruz



MEHMET UYAR AMCAYI HASTAHANEDE ZİYARETİMİZ 2010/1





ÜNAL AYDOĞMUŞ AMCAYI HASTANEDE ZİYARETİMİZ 2010/2







Dişli Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri ve anneleri tarafından hazırlanan güzel Hazırlıklar sonucu hepimizin geçmişimizden hatırladığımız''Yerli Mali haftası''diye bilinen''Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Etkinlikleri''gerçekleştirildi.


Bu güzel etkinliklerin gerçekleştirilmesine Katkıda bulunan Öğrencilerimizin Annelerine, ailesine, Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.


Dişli Atatürk İlköğretim Okulu'nda birlik-beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde gerçekleştirilen''Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Etkinlikleri''görüntüleriyle sizleri başbaşa bırakıyoruz.




DİŞLİ ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU'NDA YERLİ MALI HAFTASI 2009/3









DİŞLİ ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU'NDA YERLİ MALI HAFTASI 2009/1








Tutum Yatırım ve Türk Malları (Yerli Malı) Haftası Çekimleri 14 Aralık 2009 Tarihinde Yapılmıştır.

Tutum , Yatırım ve Türk Malı Haftası Nedir ?


TUTUM


Daha okul sıralarında tutumlu olma alışkanlığı kazanmalıyız. Tutumlu olmak bize yaşam boyu rahatlık sağlar.
Tutumlu olmak deyince önce parada tutumlu olmak akla gelir.
Parada Tutum : Paranın gerektiği yerde, gerektiği kadar harcanmasına parada tutum denir. Tutumlu olmak cimrilik değildir. Cimrilik, gerektiği halde para harcamamaktır.
Eşyada Tutum : Elbiselerimizi, ayakkabılarımızı, araç ve gereçlerimizi iyi kullanmakla olur.
Zamanda Tutum: Zamanımızı iyi değerlendirmekle olur. Derse, kitap okumaya, oyuna, dinlenmeye ayırdığımız zamanları amaca uygun olarak kullanmalıyız. Zamanımızı boş yere geçirmemeliyiz.


YATIRIM


Yatırım, biriken paranın gelir sağlayacak bir işe bağlanmasıdır. Yatırım sonunda araç, gereç üretilir. Yatırımlar sonunda yeni iş alanları açılır. Toplumun gereksinmeleri karşılanır. Biriken para yatırımla değerlenir. Paranın bir köşede bırakılmasının ülke ekonomisine hiçbir yararı yoktur.


TÜRK MALI


Ülkemiz sınırları içinde yetiştirilen ürünlere, fabrikalarımızda yapılan mallara Türk Malı denir. Türk malına yerli malı da denir. Gereksinmelerimizi yerli mallarla karşılamalıyız. Bugün yurdumuzda her tür araç ve gereç yapılmakta, topraklarımızda her tür ürün yetiştirilmektedir. Yerli malı kullandığımızda ilaç, akaryakıt, hammadde ve dış borçlarımız için gerekli olan dövizimiz azalmamış olur. Yurtseverlik yurdu düşünmektir. Her yurtsever yerli malı kullanmaya özen göstermeli, yaşam boyu tutumlu olmalıdır.


Yerli Malları ve Tutum Haftası’nda okullarda; zamanda, parada, tutumun önemi, yararları anlatılır. Yatırımın önemi üstünde durulur. Yerli malları kullanmanın yararları, yabancı mallara duyulan özentinin ülke ekonomisine olan zararları anlatılır.





































































































Son Güncelleme :  16/01/2010 Saat 11:08:30 Bu Haber  6878 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : mustafa tekeş      Tarih : 30/01/2010 00:00:00
   
KÜTAHYA
28/04/2006
Mesaj Bilgisi
916

Fanatik Üye
 
DEGERLİ ARKADAŞIM BÜLENT BEY KASABAMIZIN VE ÜLKEMİZİN HER TÜRLÜ GÜZELLİGİNİ BİR ARADA SUNARAK BİZ GURBETTEKİ KARDEŞLERİNE HEM MAZİYİ HEM SILAYI GEZDİRİYOSUN ELLERİNE SAGLIK .HASTALARIMIZAACİL ŞİFALAR DİLİYORUM ÇOCUKLARIMIZIDA KUTLUYORUM M TEKEŞ/ KÜTAHYA

     
     
 Yorumlayan : mustafa güvnr      Tarih : 21/01/2010 00:00:00
   
ist
02/07/2007
Mesaj Bilgisi
320

Fanatik Üye
 
ÜNAL AMCAMIZA VE MEHMET AMCAYA ACİL ŞİFALAR DİLERİM.SAEVGİLİ KARDEŞİM VE SADICIM ŞÜKRÜ,EROL,BÜLENT,AYŞEGÜL,AYSEL VE AYSUN KARDEŞLERİMİZE SAĞLIKLI ŞEKİLDE KAVUŞMASINA DUACIYIZ

     
     
 Yorumlayan : Lokman Kahraman      Tarih : 19/01/2010 00:00:00
   
Bolvadin
19/02/2008
Mesaj Bilgisi
174

Başarılı Üye
 
HASTA OLAN ABI VE KARDESLERIMIZE GECMISOLSUN YERLI MALI KUTLAYAN MINIK YAVRULARA AFIYET OLSUN. ALLAH YAVRULARA ZIHIN ACIKLIGI VERSIN DININE VATANINA MILLETINE ANA VE BABASINA ITAATKAR EYLESIN. BÜLENT HOCAM ALLAH SIZDEN DE RAZI OLSUN HIZMETLERINIZDEN DOLAYI: ALMANYA DAN.

     
     
 Yorumlayan : AYTEN BÖCEK      Tarih : 18/01/2010 00:00:00
   
kütahya
11/12/2009
Mesaj Bilgisi
31

Yeni Üye
 
HASTALRA ALLAHDAN ŞİFALAR DİLERİM DOĞRUSU YERLİ MALI ETGİNLİKLERİ ÇOK GÜZEL GÖRÜNYO HELE O BÜKMELERİ VE KATMERİ GÖRÜNCE ÇOK ETGİLENDİM ORADA OLMAYI ÇOK İSTEDİM TUM ÇOCUKLRIN YERLİ MALI HAFATSINI KUTLAR ONLARA HAYAT BOYU BAŞARI VE MUTLULUKLAR DİLERİM AYTEN BÖCEK KÜTAHYA

     
     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 17/01/2010 00:00:00
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
1973

Fanatik Üye
 
Hastalarımıza Cenab-ı Allah''dan acil şifalar dilerim.Yavrularımızın da yerli malları kutlu olsun.Cenab-ı Allah tüm yavrularımızı milli benliğine bağlı,kendi kültür ve gelenekleriyle bütünleşmiş olarak vatana ve millete hayırlı evlatlar eylesin.

     
     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 17/01/2010 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
MAHALLEMİZİN GÜZİDE BÜYÜKLERİNDEN ÜNAL ABİ ÇOK GEÇMİŞ OLSUN. ALLAH C.C. AÇİL ŞİFALAR VERSİN. ÜNAL ABİ NE GÜZEL AYŞEGÜL ABLA, EROL VE AYSEL BAŞ UCUNDA HEMEN ATLAYIP GELMİŞLER BABAMIZI AVRUPA''YA GÖTÜRECEĞİZ DİYE, BUNLARLA GURUR DUY VE MORALİNİ YÜKSEK TUT.AVRUPAYA GİDİNCE ŞÜKRÜ, BÜLENT VE SON KIZINDA YANINDA OLUR DAHA İYİ MORALBULMANA, SAĞLIĞINA KAVUŞMANA FAYDA SAĞLARLAR.ANNE VE BABANIZA İYİ BAKIN ALLAH BAŞINIZDAN EKSİK ETMESİN...(Kürtveziroğlu Turan SUSAN)

     
     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 17/01/2010 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
SAYIN MEHMET UYAR ABİYE AÇİL ŞİFALAR DİLERİM.

     
     
 Yorumlayan : mustafa okumuş      Tarih : 17/01/2010 00:00:00
   
Dişli Kasabası
19/07/2005
Mesaj Bilgisi
497

V.I.P. Üye
 
İlkokul öğretmenim Ünal hocama ve Hacı Mehmet amcaya Allah''tan acil şifalar dilerim. İnşallah en kısa zamanda sağlıklarına tekrar kavuşurlar. Yerli malı haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik ne kadar güzel olmuş. Okulla aile işbirliği halinde ne güzel çalışmalar yapmışlar. Bu tür etkinlikler öğrenci velilerine okulu, öğrencilerine öğretmenleri sevdirir. Okulla veli arasında iletişim iyi olduğunda eğitimin kalitesi de yükselir. Bu tür etkinliklerin yurt içi ve yurt dışında yayınlanması için özverili çalışmalarda bulunan Bülent Hocama teşekkürH ederim.Bülent Hocamın Kasabamızdaki haberleri siteye hazırlamak için gece yarılarına kadar çalışma yaptığına defalarca şahit oldum. Hepinizin yerli malı kutlu olsun. Gününüz dününüzden iyi olsun.

     
     
 Yorumlayan : İbrahim GÜMÜŞ      Tarih : 17/01/2010 00:00:00
   

17/01/2010
Mesaj Bilgisi
2

Yeni Üye
 
disliden haberleri aldikca seviniyoroz .. okoz altinda buzagi arayanlar ok...ler olmasa fena olmaz.allah yardimciniz olsun.i. urusun kervan yurusun allah razi olsun..

     
     
 Yorumlayan : ömer punar      Tarih : 16/01/2010 00:00:00
   
manisa
17/03/2007
Mesaj Bilgisi
54

Aktif Üye
 
Çok değerli dayı oğlu geçmiş olsun cenabı Allah acil şifalar vesin.Manisada olduğum için ziyaretine gelemedim Ben halaoğlun SÜLEYMAN PUNAR.

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 14 Yorum Bulunmakta