01 Mayıs 2024 Çarçamba
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
  DİŞLİLİ BİR KARDEŞİMİZİN ALMANYA'DAN EMEKLİLİK ÖYKÜSÜ
 DİŞLİLİ BİR KARDEŞİMİZİN ALMANYA'DAN EMEKLİLİK ÖYKÜSÜ




FORD KÖLN İŞLETMELERİ'DE BİR DİŞLİLİ'NİN EMEKLİLİK ÖYKÜSÜ


Temeli 1928 yıllarına dayanan Ford Köln İşletmeleri, aynı zamanda Almanya'nın Kuzey Ren Westfalya bölgesinin en büyük işverenleri arasında bulunmakta. 1990 yılında yapılan bir araştırmada, 7500 Türk işci ve teknik elemanı, toplamda da 25 binin üzerinde çalışanı olan bir işletmeydi. Otomasyon, tazminatlı çıkış, emeklilik ve benzeri yolla çalışan sayısı, Türk çalışanları gibi toplamda da bir hayli azalmış durumda.


Köln Ford İşletmeleri Kasabamız gurbetçileri içinde dolaylı da olsa büyük bir öneme sahip. 29 Ocak 2010 tarihinde Ford Köln fabrikalarında çalışanlar, kuruluşundan bu yana 40 milyonuncu arabayı üretti. Aynı tarihte yine satış rekorları kıran FİESTA son model üretiminin 500 bininci modelinin üretim bandından çıkışını kutladı. FORD KÖLN İŞLETMELERİ günlük 2 bin araba üretmekte kapasitesine sahip ve halen FİESTA ve FUSİON modelleri burada üretilmekte.


Bu işletmeler dolaylı da olsa GÜZEL DİŞLİ KASABAMIZ için çok şey ifade etmektedir. Zira KÖLN FABRİKALARINDA 20 DİŞLİ'Lİ kardeşimiz çalışmış veya çalışıyor durumda. Kısaca hatırlatmamız gerekirse; Ahmet Ağılönü, (Hatıp) Kadir Ağılönü, (Kerten Kadir) Mevlüt Pamukçu,(Rahmetli oldu) Ünal Aydoğmuş, Yusuf Yıldırım, Ali İhsan Çelik, Muzaffer Yıldırım, Ali Solmaz, (Gediklerin) Mevlüt Ağılönü,(Çeketsiz) Şemsettin Gedik, Abdilkadir Aydın, (Çavdar) Ali Uğurlu, (Kürt Ali) Mevlüt Taşpınar, Ergün Ağılönü,( 10 yıldır çalışıyor.) Cennet Taşpınar, (8 yıldır çalışıyor.) Ergün Çelik, Gürhan GÖKKİYAS, (Süleyman Taşpınar'ın damadı) Ummahan Taşpınar, (Mevlüt Taşpınar'ın eşi) İsa Gedik (23 yıldır çalışıyor.)


Ve SÜLEYMAN TAŞPINAR ağabeyimiz 5 Nisan 1949 DİŞLİ doğumlu. 25 Mart 1973 tarihinde diğer hemşehrileri gibi Türkiye'de yapılan bir sınav ve sağlık kontrolünden sonra ALMANYA'YA gelir. Yaklaşık 4 yıl çeşitli inşaat firması ve fabrikalarda çalıştıktan sonra, 18 Kasım 1976 yılında KÖLN FORD İŞLETMELERİNDE işbaşı yapar. SÜLEYMAN TAŞPINAR ağabeyimiz Avrupa'nın bir çok ülkesinde olduğu gibi, ALMANYA'DA normal emeklilik yaşının 67 olduğunu belirttikten sonra işveren ve Alman Emeklilik Kurumu arasındaki özel anlaşmaya dayanarak 60 yaşında ve 34 yıl 4 ay çalıştıktan sonra erken emekliliğe hak kazandı. Yaklaşık son 6 yıldır sürekli gece vardiyasında çalışan SÜLEYMAN TAŞPINAR Ağabeyimiz 29 Ocak 2010 tarihinde, sabah iş çıkışı, iş arkadaşlarının yaptığı bir törenle, iş hayatını noktalamış oldu. Böylece iş hayatı toplamda 37 yılı bulmakta. İş çıkışı aile yakınlarının sabahın erken saatlerinde yaptığı sürprizlerle karşılanan SÜLEYMAN AĞABEYİMİZ, halen 6 evlat ve 11 torun sahibi. TÜRKİYE ziyaretlerinde zaman sınırı yaşamayacak olan ağabeyimiz aslında kesin dönüşe de karar verememiş durumda. Çünkü çocuk ve torunları ALMANYA'da yaşamaktadır. Süleyman ağabeyimize ve eşi Nazik annemize bundan sonraki hayatlarında sağlık ve esenlikler diliyoruz.


Kaynak: İSA GEDİK
































































ALMANYA KÖLN HATIRALARIMIZDAN 17/04/2007

Son Güncelleme :  02/03/2010 Saat 19:57:15 Bu Haber  6655 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2069 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : önder ölmez      Tarih : 24/02/2010 00:00:00
   
dişliden
16/09/2006
Mesaj Bilgisi
18

Yeni Üye
 
Değerli baba dostu süleyman amcananın ilk önce ellerinden öperim emekliliği hayırlı olsun der allah yedirmek nasip etsin derim saygilar sunarım...

     
     
 Yorumlayan : veysel aksoy      Tarih : 23/02/2010 00:00:00
   
istanbul
24/07/2006
Mesaj Bilgisi
51

Aktif Üye
 
süleyman abinin bendeki yani hafızamdaki yerini bakalım kendi bile unutmuştur hatırlatayım dedim. yıllar önce çilli kır bir atı vardı kuyruğunu bağlayıpta düğünlere katıldığı şekliyle hatırlarım hep.. hey gidi günler heyyy.. ama yıllar senden pek fazla bir şey almamış sülman aga. biz yaşlamdık beee. allah ailenle ve sevenlerinle birlikte emekliliğin tadını çıkarmayı nasip etsin. ALLAH,ıma emanet olun. selamlar saygılar.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 22/02/2010 00:00:00
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2079

Fanatik Üye
 
Değerli büyüğüm Süleyman TAŞPINAR ağabey! Emekliliğin hayırlı olsun. Allah sağlık sıhhat ve uzun ömürler nasip etsin. İnşallah dünyalığın için kazandığından daha fazlasını Ahiretin içinde kazanmışsındır. Helal kazanç, sabır ve gurbetliğin ne demek olduğunu sana sormak lazım. İsmini duyduğumda 1983 Haziran ayında senin fort taksinin bagajına benim eşyalarımı yerleştirip Emirdağ Kılıçlar Köyüne göreve başlamaya gitmem aklıma geliyor. Baba dostluğunu o günden beri hiç unutmuyorum. Allah herkese alın teri ve helalinden emeklilik nasip etsin. Bunda sonra hayır ve hasenatta baş rollerde olmanı temenni ederim. Çünkü seni önde görüpte arkandan gitmeyen pek olmaz. Siz tescilli markamızsınız. Allah yar ve yardımcınız olsun....

     
     
 Yorumlayan : AHMET DAL      Tarih : 21/02/2010 00:00:00
   
ALMANYA
13/07/2005
Mesaj Bilgisi
549

Fanatik Üye
 
Süleyman Abi hayirli ugurlu olsun.Allah uzun ömürler versin.Artik bizim buralara da ziyarete gelirsin bekliyoruz...! Ahmet Dal Halle West.

     
     
 Yorumlayan : İBRAHİM DÜZYATAN      Tarih : 20/02/2010 00:00:00
   
İSTANBUL
16/01/2008
Mesaj Bilgisi
73

Aktif Üye
 
SÜLEYMAN AMCA ALLAH EMEKLİLİĞİNİ HAYIRLI UĞURLU ETSİN GÜLEGÜLE EMEKLİLİĞİNİN TADINI ÇIKARMAK NASİP ETSİN TÜM TAŞPINAR AİLESİNE SELAMLAR SAYĞILAR.

     
     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 20/02/2010 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
SÜLEYMAN ABİ; EMEKLİLİĞİN HAYIRLI UĞURLU OLSUN.ALLAH C.C. EŞİN, ÇOCOKLARIN VE TORUNLARINLA EMEKLİLİĞİN TADINI ÇIKARMAYI NASİP EYLESİN.ONLARIN BAŞINDAN EKSİK ETMESİN. KOMŞUN (KÜRTVEZİROĞLU TURAN)

     
     
 Yorumlayan : ilyas böcek      Tarih : 20/02/2010 00:00:00
   
Afyonkarahisar
10/03/2006
Mesaj Bilgisi
276

Fanatik Üye
 
SLM:Sevgili dayıcıgım emekliligin hayırlı ugurlu olsun yüce rabbim tüm ailenle birlikte yidirmek nasip etsin,yüce rabbim sana uzun ömürler versin,emekli olacagın tarihi biliyordum ama sitede bu haberi okuyunca inan gözlerim doldu sanki kendim emekli olmuş gibi oldum,yüce rabbimden dilegim tüm evlatlarınında bu günleri görmesidir,dayıcıgım artık onlarca yıldır gurbet ellerde çalıştın şimdi istirat zamanı en yakın zamanda ana vatana dönmen şu güzel cennet vatanı ve güzel dişlimizi görüp hasret gidermen temiz havasından suyundan faydalanmandır,tüm taşpınar ailesine tekrar hayırlı ugurlu olsun dileklerimle herkese selam eder ellerinden öperim.

     
     
 Yorumlayan : ilyas böcek      Tarih : 20/02/2010 00:00:00
   
Afyonkarahisar
10/03/2006
Mesaj Bilgisi
276

Fanatik Üye
 
SLM:Sevgili dayıcıgım emekliligin hayırlı ugurlu olsun yüce rabbim tüm ailenle birlikte yidirmek nasip etsin,yüce rabbim sana uzun ömürler versin,emekli olacagın tarihi biliyordum ama sitede bu haberi okuyunca inan gözlerim doldu sanki kendim emekli olmuş gibi oldum,yüce rabbimden dilegim tüm evlatlarınında bu günleri görmesidir,dayıcıgım artık onlarca yıldır gurbet ellerde çalıştın şimdi istirat zamanı en yakın zamanda ana vatana dönmen şu güzel cennet vatanı ve güzel dişlimizi görüp hasret gidermen temiz havasından suyundan faydalanman dileklerimle tüm taşpınar ailesine tekrar hayırlı ugurlu olsun dileklerimle herkese selam eder ellerinden öperim.

     
     
 Yorumlayan : saygin yildirim      Tarih : 19/02/2010 00:00:00
   
hollanda
06/06/2006
Mesaj Bilgisi
13

Yeni Üye
 
Ilk olark hayirli olsun Suleyman abi,Allah uzun omur, saglik ve sihhat icerisinde Nazik yengem cocuklarin ve torunlarinla emekliliginin tadini cikarmayi diliyorum.Bukadar cailsmanin arkasina bence bu sebin en dogal hakkin darisi bizim basimiza......!!!!!!!!(TEYZE KIZI)

     
     
 Yorumlayan : veysel aydogmus      Tarih : 18/02/2010 00:00:00
   
Almanya BISCHOFSHEIM
06/01/2007
Mesaj Bilgisi
28

Yeni Üye
 
GURBETCI DENINCE AKLA ILK GELECEKLERDEN SULEYMAN ABIME EMEKLIGINI CANI GONULDEN KUTLAR ALLAH DAN DAHA UZUN ÖMÜRLER DILERIM; AYRICA IS HAYATINDA YAPMIS OLDUGU DISLIM ICIN BUTUN FEDAKARLIKLARI VE YARDIM SEVERLIGI ILE TAKDIR EDEREK DARISI BÜTÜN GURBETCILERIN OLSUN:

     
Toplam 3 sayfada 123>

Habere Yapılmış Toplam 30 Yorum Bulunmakta