05 Mayıs 2024 Pazar
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 İNSANİ YARDIM GEMİLERİNE , İSRAİL 'DEN ALÇAK SALDIRI! (SON VİDEO)
İNSANİ YARDIM GEMİLERİNE , İSRAİL 'DEN  ALÇAK SALDIRI! (SON VİDEO)



Bazı TV ve İnternet Siteleri Olay Yerinden GEMİDEN CANLI YAYINA BAŞLADILAR

http://www.livestream.com/insaniyardim

LİNKİNE GİREREK GEMİDEN CANLI YAYINI İZLEYEBİLECEKSİNİZ ..

MALESEF CASUS İSRAİL UYDULARINDAN YAYIN SİNYALLERİNİN BOZULMASI SONUCU CANLI YAYINDA BAZI AKSAMALAR OLUŞABİLMEKTEDİR









''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Kıbrıs'ın güneyinden Gazze'ye doğru seyreden gemilere iki İsrail gemisinin yaklaşmakta olduğu bildirildi.


Ama Gazze yakınlarında bu olaylar meydana gelirken ...gece yarısı aynı saatler 00.30 sularında Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz İkmal Destek Komutanlığına teröristlerce AÇAKÇA YAPILAN saldırı haberini üzülerek öğrendik.İlk belirlemelere göre 3 şehit askerimiz olduğu şeklindeydi. Daha sonra şehit sayısının 6 altı olduğunu öğrendik. Sanki İsrail saldırısından önce meydana gelen Türkiye'deki bu hain saldırı akıllara bu hain saldırılardaki paralellik bu emirler aynı merkezden mi veriliyor sorusunu aklımıza getirdi ?







SAAT: 07:02



İsrail'in silahlı baskın düzenlediği Filistin'e insani yardım götüren gemiye yapılan baskında hayatını kaybedenlerin sayısının 3 olduğu belirtildi. Saldırı sonucu 30'u aşkın insanın yaralandığı belirtildi.



SAAT: 06:00



Daha önce insani yardım filosundaki gemilerden sadece ''Mavi Marmara'' gemisiyle bağlantı kurulabilirken, şu an bu gemi ile de bir bağlantı kurulamıyor.



SAAT 05:00



İsrail askerleri, Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere girerek yardım gönüllülerine ateş açtı. Saldırıda 2 yardım gönüllüsü şehit olurken en az 30 kişi yaralandı.


İsrail güçlerinin, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye insani yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya müdahale ettiği, ilk belirlemelere göre 2 kişinin öldüğü, yaklaşık 30 kişinin yaralandığı bildirildi.



Yardım organizasyonunu düzenleyen İHH insani yardım kuruluşunun internet sitesi ve TV NET'in haberine göre, İsrail askerleri, helikopterle gemiye inerek ateş açtı. Saldırı sırasında 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin ağır yaralandığı belirtilen haberlerde, daha sonra ölü sayısının 2 olduğu ve yaklaşık 30 kişinin yaralandığı kaydedildi. Televizyonlarda yer alan haberlerde de bir helikopterden bazı askerlerin ellerinde silahla iple sallanarak gemiye indiği ve geminin iç taraflarına geçtiği görüldü.



Kıbrıs'ın 30 mil güneyinden Gazze'ye doğru giden "Mavi Marmara" gemisi ile diğer 5 gemi, hız kesmeden İsrail'in tatbikat yaptığı alana doğru yoluna devam ederken, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, gemide bulunanlara, Kıbrıs açıklarında iki İsrail gemisinin kendilerine yaklaşmakta olduğunu söyledi.


Açıklamanın ardından gemide bulunanlara can yelekleri dağıltılırken, gemi ise hız kesmeden Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor.



Bu arada İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve İHH yöneticileri, milletvekilleri, gazeteciler, STK temsilcileri ve gemide bulunan aktivistlerin bir basın toplantısı yapacakları da belirtildi.





İŞTE KATİL İSRAİL'İN ALÇAKÇA VE KALLEŞÇE SALDIRI ANI



MAVİ GEMİDEN BU GECE SAAT 23.55 VE 00.10 SULARINDA LİNKLERDEN ÇEKİLEN CANLI YAYIN VİDEOLARI

VİDEO -I-


YARDIM GEMİLERİNDEN CANLI YAYIN GÖRÜNTÜLERİ /1 30/05/2010



VİDEO -II-




YARDIM GEMİLERİNDEN CANLI YAYIN GÖRÜNTÜLERİ /2 31/05/2010





Üç yılı aşkın bir süredir ambargo altında yaşayan yaralı Gazze’ye denizden bir yardım koridoru açılması için en önemli adım atılıyor. Yaklaşık 10 gemi ile yola çıkan vicdan sahibi yüzlerce insan bu gün Gazze’ye 5.000 tonu aşkın yardım malzemesini ulaştıracak
İnsanların %60’ının fakirlik sınırında yaşadığı bölgede, yasadışı ambargo sebebiyle binlerce kişi evsiz. İsrail’in geçen yılki saldırılarında yıkılan yaklaşık 4 bini aşkın bina sakini inşaat malzemelerinin içeriye girmesine izin verilmediği için ya çadırlarda yada akrabalarının yanında barınıyor. Yine ilaç girişlerine çıkarılan zorluklar sebebiyle birçok zorunlu ilacın bulunmasında sıkıntılar yaşanıyor. Birçok hasta, uygulanan ambargo sebebiyle ya sakat kalıyor yada hayatını kaybediyor.

Bu yılın başında kara yolu ile ambargonun delinmesi için “Filistin’e Yol Açık” konvoyu oluşturan İHH, benzer bir çalışmayı bu kez deniz yoluyla gerçekleştirmek için harekete geçti. Avrupa’dan da çok sayıda gemiyle gönüllü aktivistlerin katılacağı gemi kampanyasında hatırı sayılır oranda insani yardım malzemesinin yanı sıra Gazze’de önemli ihtiyaçlardan biri haline gelen inşaat malzemeleri de bulunuyor. Filistin’de İsrail’in yok etmeye çalıştığı hayatın yeniden inşasında önemli paya sahip olan inşaat malzemeleri, bir yandan temel alt yapı kurumlarının inşa edilmesinde diğer yandan barınma sorunu bulunan binlerce Filistinli fakir ailenin iskanında can simidi olacak.



Dünyanın dört bir yanında devam eden sivil çalışmalarla şu ana kadar toplanan tonlarca yardım malzemesi Filistin’e gitmek için gemilere yüklenerek Antalya Limanından demir aldı.Aynı zamanda da İsrail’e karşı uluslar arası insani cephe giderek genişliyor. Ambargonun başladığı 3 yıl öncesinden bu yana daha önce küçük gemilerle denizden tam 7 defa ulaşılan Filistin’e bir seferde bu kadar büyük çaplı bir yardım operasyonu ilk defa yapılıyor. Bu nedenle dünyanın her yanından binlerce gönüllü yoğun biçimde uluslar arası bu dayanışmanın başarılı olması için harekete geçti. Geçmiş günlerde bu çalışmaların koordinasyonunu yürüten İHH, önümüzdeki saatlerde Gazze açıklarında demir alacak olan gemilerin güvenli bir şekilde hedefine varabilmesi için insani, hukuki, teknik ve siyasi tüm çalışmaları titizlikle yerine getirmiş, gemiler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Limanından İnsanı Yük taşıyan 7 gemiyle birlikte İsrail’in baskın yapma ve tutuklama tehditlerine aldırış etmeden Gazze yoluna devam etmektedir.

ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN



Geçtiğimiz günlerde İHH Başkanı Sayın Bülent YILDIRIM Bey’le birlikte Filistin’den gelen yardım heyetinin yer aldığı grup Afyonkarahisar İlim Yayma Cemiyeti Öncülüğünde “ GAZZE’YE GÖNDERİLECEK GEMİ VE İHH FAALİYETLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME KONFERANSI” düzenlendi.
Bolvadin İlim Yayma Cemiyeti tarafından ilgili konferansı izlemek amacıyla bir otobüs tahsis edilerek,kalabalık bir izleyici kitlesiyle Afyonkarahisar’a hareket ettik. Konferansa katılımcılar tarafından izleyicilere Gazze’de Zulme Uğrayan Filistinli Kardeşlerimizin Dramına Bir Defa Daha Şahit Olduk.



Konferanstan Anlamlı İzlenimlerimizi Sizlerle Paylaşmak İstedik.





GAZZE'YE GÖNDERİLECEK GEMİ VE İHH'NIN FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ KONFERANSI 1




GAZZE'YE GÖNDERİLECEK GEMİ VE İHH'NIN FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ KONFERANSI 2









GAZZE'YE GÖNDERİLECEK GEMİ VE İHH'NIN FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ KONFERANSI 3








GAZZE'YE GÖNDERİLECEK GEMİ VE İHH'NIN FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ KONFERANSI 4



GAZZE'YE GÖNDERİLECEK GEMİ VE İHH'NIN FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ KONFERANSI 5



GAZZE'YE GÖNDERİLECEK GEMİ VE İHH'NIN FAALİYETLERİNİN ÖNEMİ KONFERANSI 6







Şahin, 27 Nisan’da Beytüllahim’den Kudüs’e giderken İsrail askerleri tarafından gözaltına alınmış ve İsrail Güvenlik Ajansı (Şin Bet) ve İsrail Polisi Ciddi ve Uluslararası Suçlar Birimi tarafından sorgulanmıştı. İHH, kendisinin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve milletvekillerine mektup göndermişti. Şahin, 18 Mayıs’ta serbest bırakılmıştı.



GEMİLERİN İLERLEYİŞİYLE İLGİLİ SON GELİŞMELER




Gazze’ye insani yardım taşıyan gemiler, Kıbrıs Rum Kesimi engeline takıldı. Güney Kıbrıs'ın, Filistin'e insani yardım götüren gemilere katılmak üzere KKTC yönünde denize açılmayı amaçlayan ve yabancı parlamenterlerin de dahil olduğu aktivistleri taşıyan teknelerin ayrılmasına izin vermemesi üzerine, filonun Gazze açıklarına varış tarihinin 1 gün sarkabileceği öğrenildi.







BU ANLAMLI KONFERANSIN DÜZENLENMESİNDE ÇOK BÜYÜK KATKILARI BULUNAN BAŞTA AFYONKARAHİSAR İHH BAŞKANI SAYIN AHMET ERTÜRK BEY VE EKİBİNE,AFYON KARAHİSAR İLİM YAYMA CEMİYETİ BAŞKAN VE YÖNETİM KURULUNA,
AFYONKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI SAYIN BURHANETTİN ÇOBAN BEY VE EKİBİNE, EĞİTİM BİR-SEN AFYONKARAHİSAR ŞUBE BAŞKANI SAYIN ABDULLAH ÇELİK BEY'E,

BOLVADİN'DEN KONFERANS İÇİN OTOBÜS KİRALAMA ZAHMETİN KAÇINMAYAN,BOLVADİN İLİM YAYMA CEMİYETİ BAŞKAN VE YÖNETİM KURULUNA ,EĞİTİMCİLER ADINA KATILIMLARI GERÇEKLEŞTİREN
BOLVADİN EĞİTİM BİR-SEN BAŞKANI SAYIN DERVİŞ ÖZÇAL BEY'E ,
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ SAYIN BEKİR ÖZAYDIN'A ,SAYIN YUSUF ERGÜN BEY'E VE YUSUF ÇAKMAK BEY'E

TÜM DÜNYA DAKİ EZİLEN VE HORLANAN İNSANLIĞA İNSANİ HİZMET GÖTÜRME KARARLILIĞINI ALLAH RIZASI İÇİN SÜRDÜREN İHH VAKFI'NIN BAŞKANI SAYIN BÜLENT YILDIRIM BEY VE TÜM GÖNÜLLÜLERİNE

TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ.





VİDEO I






VİDEO II










VİDEO III


























Son Güncelleme :  03/06/2010 Saat 21:35:14 Bu Haber  5276 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2069 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : bekir okumus      Tarih : 05/06/2010 00:00:00
   
Belcika
02/06/2005
Mesaj Bilgisi
610

Fanatik Üye
 
dun aksam izledigim kanal 7de aciklama yapan ihh baskani asil ve yigitce sehit oldular arkadaslarimiz dedi ve ASIL iSRAiL ASKERLERININ KATLIAM YAPARKEN KI GORUNTULERI SAKLANMAKTA VE MAHKEMEDE O GORUNTULER IZLETILECEK DEDI FOTORAF CEKEN KAMARAMANI NASIL VURDUKLARI GORUNTULER ELIMIZDE DEDI INSAALLAH ISRAILIN SONU OLACAK

     
     
 Yorumlayan : Halil UYAR      Tarih : 02/06/2010 00:00:00
   
EsKiŞeHiR
24/04/2005
Mesaj Bilgisi
72

Aktif Üye
 
“Müslümanlar Yahudilerle savaşmadıkça kıyamet kopmaz. Bu savaşta Müslümanlar Yahudileri öldürürler. Hatta bir Yahudi taşın, ağacın arkasına gizlenir. Bunun üzerine o taş, o ağaç, “Ey Müslüman, Ey Allah´ın kulu! İşte arkamda bir Yahudi, gel, onu öldür” der. Yalnızca Garkad bir şey söylemez. Zira o, Yahudilerin ağaçlarındandır.” Bir gün gelecek yahudilerin soyunu bu dünyadan kazıyacagız,bir gün gelecek bu zulme dur diyecegiz,bir gün gelecek islam dünyaya güzelliklerini yayacak,bir gün gelecek türkler tekrar islamı ve islam güzelliklerini insanlara sunacak,bir gün gelecek ABD birbirlerini yiyecek,bir gün gelecek kıyamet kopacak.İşte o gün mazlum,zalimden hakkını alacak. HAK GELDİ BATIL ZAHİL OLDU. SAYGI,SEVGİ VE SELAMLARIMLA...

     
     
 Yorumlayan : SEZAİ SAPMAZ      Tarih : 02/06/2010 00:00:00
   
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
16/11/2006
Mesaj Bilgisi
67

Aktif Üye
 
İlk önce, gemide ölen kardeşlerimize allahtan rahmet ve ailelerine sabırlar diliyorum.Yaralı kardeşlerimizede allahtan acil şifalar diliyorum.islam alemi olarak bizim yapmamız gereken en basit ve ilk adımda yapmamız gereken şey israil ve israil destekçilerinin mallarını almamktır. bundan sonra yapılması gereken ise devlet ve halk olarak her zaman aklı-selim davranmaktır.bu zulm yıllardır devam etmektedir.son yıllarda bu zulm unutulmuştu,bu gemi olayı bu zulmu tekrar dünya kamoyuna gündem olmuştur.Artık dünya israilin pervasızca ve dünya hukunu tanımaz hallerini bütün çıplaklıgı ile görmüştür.bundan sonra yapılması gereken ve türkiyeye düşen görev dünya devletlerinin israile tavır almasını saglamaktır.KAHROLSUN İSRAİL,KAHROLSUN ABD..

     
     
 Yorumlayan : mustafa güvnr      Tarih : 01/06/2010 00:00:00
   
ist
02/07/2007
Mesaj Bilgisi
320

Fanatik Üye
 
FİLİSTİN''Lİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZE YAPILAN YARDIMLARI ENGELLEYENLER,KAİNATIN VAR OLUŞUNDAN GÜNÜMÜZE KADAR YER YÜZÜNDE EN BÜYÜK ZULÜMLERİN ALTINA İMZA ATMIŞ BİR KAVMİN SOYUNDAN OLAN YAHUDİLE;,ŞUNU İYİ BİLMELİDİRLERKİ ALMANLARIN ONLARA YAPTIKLARININ NE KADAR HAKLI OLDUĞUNU TÜM DÜNYA ANLAMAYA BAŞLADI,YİNE TÜM DÜNYA ŞUNU İYİ BİLMELİDİRKİ YAHUDİLERLE ORTAKLIK YAPAN BÜTÜN DEVLETLER GÜNÜMÜZDE EN BÜYÜK EKONOMİK KRİZİN İÇİNDE BOĞUŞMAKTA,BUNUN ÇIKIŞ YOLUNUN KERAMETİNİN İSE ''''İSLAM''''OLDUĞU KANATİNİNE İNANÇLARI HIZLA ARTMAKTADIR..BUNLARIN İÇİNDEKİ EN BÜYÜK SANCI BUDUR...GEMİDEKİ ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM...

     
     
 Yorumlayan : Tahsin Arslan      Tarih : 01/06/2010 00:00:00
   
almanya
07/04/2005
Mesaj Bilgisi
163

Başarılı Üye
 
....kendi kitaplarina göre tüm insanligi hayvan gören bu hayvanlar ki, bunlar hayvan bile olamazlar... vural abininde belirtigi gibi bazi müslüman ülkeler bile bu olaylara duyarsiz kaliyorlar biz müslümanlar birlik olmadigimiz muddetce birbirimizi sevmedigimiz müddetce bu acilari daha cok cekecegiz gibi ...bunlarin helaki iki cihan serverinin (S.A.V) hadislerinde belirtilmistir . ins o günler yakindir ins..en kisa zamanda belalarini bulurlar.... yarab;ne elimizle yanlisi tüzeltebiliyoruz, ne dilimizle anlatabiliyoruz ancak kalpten bugz edebiliyoruz allahim sen ümmeti muhammedi bütün serlerden kötülüklerden koru......

     
     
 Yorumlayan : Soner Arslan      Tarih : 01/06/2010 00:00:00
   
Almanya
01/04/2005
Mesaj Bilgisi
64

Aktif Üye
 
Allah belalarini versin ins.

     
     
 Yorumlayan : oğuz ölmez      Tarih : 31/05/2010 00:00:00
   
NTVMSNBC
08/10/2005
Mesaj Bilgisi
159

Tecrübeli Üye
 
İNSAN OLAN KINANIR..! BUNLARI İNSAN YERİNE KOYMUYORUMKİ BUNLAR ONUN BUNUN ÇOCUGU ŞEREFSİZLER.

     
     
 Yorumlayan : ümit öztoprak      Tarih : 31/05/2010 00:00:00
   
Gölbaşı/ANKARA
27/06/2005
Mesaj Bilgisi
404

Fanatik Üye
 
İNSANİ YARDIM YAPMAK İÇİN FİLİSTİN''E GİDEN GEMİLERE YAPILAN SALDIRILARI KINIYORUM. LANETLETMİŞ OLAN YAHUDİLERDEN DAHA NE BEKLENİRKİ BU SALDIRIYA GÖZ YUMAN VE SEYİRCİ KALAN SÖZDE MEDENİ ABD, AVRUPA VE DÜNYA DAKİ DİĞER DEVLETLERİDE ESEFLE KINIYORUM. DÜNYA NIN BİR UCUNDA BALİNALAR KARAYA VURUNCA SEFERBER OLAN DEVLETLER BU OLAYLARA NİYE SEYİRCİ KALIYORLAR. DEMEK Kİ BUNLARINDA İSRAİLDEN FAKLARI YOK. ALLAH (C.C.) DEN TÜM DÜNYAKİ MÜSLÜMANLARA YAPILAN EZİYET VE ZULUMLERDEN KURTULMALARI İÇİN DUA EDELELİM. ALLAH (C.C.) SELAMI TÜM MÜSLÜMANLARIN ÜZERİNE OLSUN.

     
     
 Yorumlayan : Vural Yurdusev      Tarih : 30/05/2010 00:00:00
   
Berlin
14/05/2005
Mesaj Bilgisi
302

Fanatik Üye
 
FILISTINE YAPILAN ANBARGOYU KINIYORUZ ISRAIL YANLISI TUM ULKELERI DE KINIYORUZ BASTA INSAN HAKLARI DIYE BASBAS BAGIRAN AVRUPAYI KINIYORUZ BU KADAR ZULMU NASIL GORMEZDEN GELIRLER INSANLAR ACLIKTAN ILACSIZLIKTAN PERISAN HALDE ....AYRICA ARAP ALEMININ DE BIR COGUNU KINIYORUM BU KADAR VURDUM DUYMAZ OLAMAZLAR KENDILERI SEVK VE SEFA ICINDE YASARKEN FILISTIN ICIN PARMAGINI BILE KIMILDATMIYORLAR....SELAM VE DUA ILE

     

Habere Yapılmış Toplam 9 Yorum Bulunmakta