28 Nisan 2024 Pazar
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUĞUMUZDAN İZLENİMLER(RÖPORTAJLAR-MESCİDLER)
KUTSAL TOPRAKLARA  YOLCULUĞUMUZDAN İZLENİMLER(RÖPORTAJLAR-MESCİDLER)






MİNA ŞEYTAN TAŞLAMA ALANI , KABE VE CENNETÜ-L MUALLA MEZARLIĞI VE MÜZDELİFE VİDEOSU (ÜSTTE) VE DİĞER FOTOĞRAFLAR ( EN ALTTA) İZLENİMİNİZE SUNULMUŞ OLUP RAMAZAN AYI BOYUNCA VİDEO VE FOTOĞRAFLARIN EKLENMESİNE DEVAM EDİLECEKTİR


2010 Yılı 10. dönem (Miraç) Umre kafilesi Yurda döndü. Yüce Allah’ın çağrısına Uyma lütfunda bulunarak, Kasabamızdan Bülent GÜVENİR Ailesi ile birlikte Bolvadin’den bir grup Eğitim Yöneticisi Aileleri,Afyon merkezden ve ilçelerinden, olmak üzere Türkiye’nin Çankırı,Tokat,Kırıkkale,Kırşehir, Kütahya,Niğde, Sivas, Merkez ve İlçelerinden yaklaşık 300 kişilik Umre İbadetini yapmak üzere kutsal topraklara hareket edildi.

15 gün süren umre ibadet süresinin yaklaşık 7 günü Mekke’de kalan 8 günüde Medine’de geçirildi.

Yukarıda sayılan illerin Umre hacılarından oluşan kafile , Ankara Esenboğa Hava Limanı’nda Çankırı Müftü Yardımcısı İbrahim Halil DEMİR Başkanlığında Din Görevlisi olarak Afyonkarasar’dan Seydi TOSUN-Veli YILDIRIM , Çankırı İlinden Sadık GÜÇLÜ, Karabük İlinden Yusuf İNCE Hocaların eşliğinde başlanılan Umre İbadetimizin ilk ziyaretine Allahu Teala’nın evi Kabe-i Mükerreme’den başlandı.



Kabe’yi ilk gördüğümüzdeki heyecanımızı ve ruh halimizi anlatmaya hiçbir kelime ve sözlerle ifade etmeye dilimiz yetmiyor.

Bu güzel mekanda akla ilk gelen mahşer-i bir havanın insan ruhunu sarması, kalplerimizin derinliklerinden gelen duygularla gözlerimizden dökülen yaşlar acizane dile getirmeye çalışıyorduk. Bu muhteşem güzellik karşısında her mü’min Allahü Tealayla başbaşa , içten duygularla İlahi bir sarhoşluk içerisinde gözlerimiz Kabe’ye odaklanarak adeta dona kalmamızdı.

Bu güzel duyguyu bundan sonra tüm Müslüman kardeşlerimizin yaşamaları için dua ettik. Başta Akrabalarımızın, selam gönderen veya gönderemeyen sitemiz ziyaretçilerimizin olmak Dişlili ve Bolvadinli hemşehrilerimizin hepsinin selamlarını Peygamberimiz Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimize iletmeye çalıştık ve Allah’u Tela’ya Dualarda bulunma şerefine eriştik.

İnşaallah Cenab-I Allah Bu Güzel Topraklara Tüm Müslüman Kardeşlerimizin Gitmelerini ve Bu Güzel Topraklardaki Doyumsuz Havayı Tenefüs Etmelerini Nasip ve Müyesser Eylesin


Bu güzellikleri içeren görüntülerin çekimlerini yaparken, Suudi Polislerinin ve görevlilerinin defalarca kameramıza el koymalarına rağmen (kamera ve görüntülerimizi sizlere ulaştırma adına ricalarla kurtarıp) Allah’a çok şükür birbirinden güzel video ve fotoğrafları çekmeyi başardık.





BU VESİLE İLE GÜZEL DİŞLİ SİTEMİZİN ADINI TÜM KAFİLEDE BULUNAN KARDEŞLERİMİZE DUYURMA FIRSATIMIZ OLDU, KAFİLEDEKİ BÜTÜN KARDEŞLERİMİZE GÜZEL DİŞLİMİZ’DEN SELAM VE DUALARIMIZI GÖNDERİYORUZ



KUTSAL TOPRAKLARDAN GÜZEL İZLENİMLERİMİZİ İÇEREN ÇOK SAYIDA GÜZEL VE BİR OKADAR ANLAMLI GÖRÜNTÜLER

RAMAZAN AYI BOYUNCA GEREKLİ DÜZENLEMELERDEN SONRA AYNI SAYFAMIZA EKLENEREK SÜRDÜRÜECEKTİR.


BU GÜZEL GÖRÜNTÜLER ÖĞRETMEN BÜLENT GÜVENİR TARAFINDAN HAZIRLANIP VE SUNULMAYA ÇALIŞILACAKTIR.

MEKKE-MEDİNE ÇEVRESİNDEN İZLENİMLERİMİZ




KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK RÖPORTAJ-MESCİDLER VE MESCİDDE YAĞMUR 07/2010













KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK KABE'YE VEDA 07/2010




KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK MEDİNE -I- 07/2010








KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK MEKKE ÇEVRESİNDEN İZLENİMLER -12- 2010



YOLCULUK KABE-İ MÜKERREME -11- 2010




MÜZDELİFE NERESİDİR

Müzdelife, Mina ile Arafat arasında Mina'ya üç mil mesafede bir yerde bulunmaktadır. Burası, Arafat'tan Müzdelife'ye doğru gidilirken Arafat'ın iki geçidinden geçtikten sonra Muhassır vadisine kadar olan kısmın adıdır (Ebu İshak el-Harbî, Taberî, Tefsîr, Mısır 1968, II, 287; Kitâbu'l-Menâsik, Riyad 1969, 508).




KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK MÜZDELİFE -10- 2010



Arafât'ta vakfe, güneş battıktan sonra biter. Bunun peşinden, Müzdelife'ye gelinir. Akşam ile yatsı namazı, yatsı vaktinden sonra burada ikisi bir arada kılınır. İki namaz için tek bir ezan ve iki kamet getirilir.

Müzdelife'de vakfe, Haccın erkanındandır. Kur'an-ı Kerîm'de şöyle buyurulmaktadır: "Arafat'tan geri döndüğünüz zaman Meşâr-ı Haram'da Allah'ı zikredin; O sizi hidayete erdirdiği gibi O'nu zikredin" (el-Bakara, 2/198). Meş'aru'l-Haram, Arafât dönüşünde Akşam ile yatsının bir arada kılındığı ve vakfenin yapıldığı yerdir.



KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK -8- 2010





KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK FOTOĞRAF SLAYTI -II- 2010



KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK -7- HİRA MAĞARASI'NA ZİYARET 2010






KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK -5- KABE-İ TAVAF 2010






KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK -6- SAY YAPMA 2010





KUTSAL TOPRAKLARA YOLCULUK FOTOĞRAF SLAYTI -I- 2010




KUTSAL TOPRAKLARA UMRE YOLCULUĞUMUZ / 1 / 2010




KUTSAL TOPRAKLARA UMRE YOLCULUĞUMUZ / 2 / 2010






KUTSAL TOPRAKLARA UMRE YOLCULUĞUMUZ / 3 / 2010




SIRADAKİ GÖRÜNTÜLER



SAFA VE MERVE TEPESİ ARASINDA SAY GÖRÜNTÜLERİ

HİRA DAĞI'NDA (NUR DAĞI’NDA) ÇEKTİĞİMİZ HİRA MAĞARASI VİDEOSU

VE DİĞER BİRBİRİNDEN GÜZEL VİDEOLAR VE FOTOĞRAFLAR İLE
FOTOĞRAF SLAYTLARI PEŞİNDEN EKLENMEYE DEVAM EDİLECEKTİR












































































































Peygamber efendimiz davet için gittiği Taif dönüşünde yol üzerindeki Nahle Vadisi'nde namaz kılarken bir grup cin Kur'an-ı Kerim'i dinleyerek etkilenmişlerdir. Daha sonra Hz. Muhammed'i takip eden bu cinler Mekke girişinde efendimizle görüşmüşler ve müslüman olmuşlardır. Kur'an-ı Kerim'deki Cin Suresi burada nazil olmuştur. Sonraları bu mekana bir mescit yapılarak Cin Mescidi ismi verilmiştir. Peygamberimiz insanlara ve cinlere İslam'ı tebliğ etmek için görevlendirilmiştir. Bu hakikat Kur'an-ı Kerim'de şu ayetle açıklanır: "Ben insanları ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım". (Zariyat, 56)












CENNETÜ-L MUALLA MEZARLIĞI



CENNETÜ-L MUALLA Mekke Şehrinin En Eski Mezarlığıdır. Sevgili Peygamberimizin (s.a.v) Hanımı Hz. Hatice Annemiz Burada Mefdundur..





KUTSAL MEKKE-MEDİNE TOPRAKLARINDA ÇEKTİĞİMİZ BİRBİRİNDEN GÜZEL ÇOK SAYIDA FOTOĞRAF , FOTOĞRAF ANİMASYONLARI VE KABE'NİN ÇOK YAKININDAN TAVAF VİDEOLARI

, MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZLE YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ VİDEOLARI RAMAZAN AYI BOYUNCA BELİRLİ ARALIKLARLA SAYFAMIZDA GÜNCELLENEREK EKLENMEYE DEVAM EDİLECEKTİR.



Son Güncelleme :  11/09/2010 Saat 11:57:05 Bu Haber  10959 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : mustafa tekeş      Tarih : 14/09/2010 00:00:00
   
KÜTAHYA
28/04/2006
Mesaj Bilgisi
916

Fanatik Üye
 
ARKADAŞIM BÜLENT ALLAH KABUL ETSİN, ELLERİNE SAGLIK. BU GÖRÜNTÜLRİ BİZLERE ULAŞTIRDIGIN İÇİN ALLAH KUTSAL TOPRAKLARA GİTMEYİ TEKRAR NASİP ETSİN SELAMLAR... M.TEKEŞ/KÜTAHYA

     
     
 Yorumlayan : Çetiner PAMUKÇU      Tarih : 14/09/2010 00:00:00
   
AFYON MERKEZ
18/01/2006
Mesaj Bilgisi
228

Fanatik Üye
 
ALLAH KABUL ETSİN ALLAH HERKESE NASİP ETSİN.

     
     
 Yorumlayan : Mehmet Yurdusev      Tarih : 06/09/2010 00:00:00
   
Almanya
27/04/2009
Mesaj Bilgisi
195

Başarılı Üye
 
BILET HACA YENİ GÖRDÜ COK SEVİNDİM KENDİMİ YENİDEN HACIDA SANDIM ALLAH BILET HOCA VE AYİLESİNE UMREHACCIN MUBAREK EYLESINYANINDAKI HACI ARKADASLARINI TANIYAMADIM ONLARINDA UMRESI HACISI HAYIRLI OLSUN COK CÜZEL YERLERİN FATOGRAFLARINI SEKMISSIN NASIN CEKEBILDIN 97 DE BİZLERE CEKTIRMEDİLER BU ZAHMETE KATLANARAK KACAK OLARAK CEKİF BİZLER SUNDUGUN İCİN TEŞEKKUR EDİM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN COK DEYIŞMİŞ YERLER SAYKI YENİDEN KENDİM GİTMİŞ GİBİ OLDUM ALLAH SENDEN RAZI OLSUN YAGCI OGLU MEHMET YURDUSEV DİŞLİ

     
     
 Yorumlayan : Metin Ünal      Tarih : 29/08/2010 00:00:00
   
Almanyadan
31/12/2006
Mesaj Bilgisi
175

Başarılı Üye
 
Allahdan Hac ibadetinizin Kabulunu Dileyerek ve bu Güzel Calisimanizi da takdir vede Tesekkürlerimi bir borc bilirim.

     
     
 Yorumlayan : Abdullah Özdemir      Tarih : 24/08/2010 00:00:00
   
Almanya/Kiel
28/08/2008
Mesaj Bilgisi
46

Aktif Üye
 
Bülent hocam sizin ve esinizin Umre ziyaretini ALLAH kabul etsin.Öbür arkadaslarada hayirli olsun.Hocam o güzel görüntüleri bizimle paylasdiginiz icin tesekür ederiz.Ya Rabbim insallah bizlerede nasip eder.Almanya kiel den selam

     
     
 Yorumlayan : AHMET DAL      Tarih : 22/08/2010 00:00:00
   
ALMANYA
13/07/2005
Mesaj Bilgisi
549

Fanatik Üye
 
Allah kabul etsin.Hayirli ugurlu olsun.

     
     
 Yorumlayan : Vural Yurdusev      Tarih : 21/08/2010 00:00:00
   
Berlin
14/05/2005
Mesaj Bilgisi
302

Fanatik Üye
 
BÜLENT HOCAMIN VE DIGER ÜMRE ARKADASLARININ YAPMIS OLDUKLARI IBADETI ALLAH KABUL ETSIN.EN KISA ZAMANDA DA KARDESLERIMIZE HAC NASIP ETSIN.ALLAH O DUYGULARI DA BIZLERE TEKRAR YASAMAYI NASIP ETSIN.SELAM VE DUA ILE

     
     
 Yorumlayan : muhammet pamukcu      Tarih : 20/08/2010 00:00:00
   
Fransa
23/12/2006
Mesaj Bilgisi
63

Aktif Üye
 
Bulent hocam senin ve tum umre yapan muslamanlarin umre hac larini Rabbim kabul etsin senden de Allahd razi olsun bizlere bu guzel goruntuleri ulastirdigin için yuce Mevlam gidenlere tekrar ve gitmeyenlere en yakin zamanda gitmeyi nasip etsin Allaha emanet olun

     
     
 Yorumlayan : H.HÜSEYİN UYAR      Tarih : 18/08/2010 00:00:00
   
BİLECİK/BOZÜYÜK
06/01/2008
Mesaj Bilgisi
659

Fanatik Üye
 
BÜLENT HOCAM SİZLERİN VE TÜM UMRE İBADETİ YAPANLARIN UMRESİNİ ALLAH KABUL ETSİN İNŞAALLAH HAYIRLI RAMAZANLAR.

     
     
 Yorumlayan : Tahsin Arslan      Tarih : 18/08/2010 00:00:00
   
almanya
07/04/2005
Mesaj Bilgisi
163

Başarılı Üye
 
...bülent hocam allah umre ibadetinizi kabul buyursun ins.. en kisa zamanda hac yapmayida nasip etsin ...saygilarimla

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 13 Yorum Bulunmakta