03 Mayıs 2024 Cuma
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 KASABAMIZ YAYLASINDA AĞAÇLANDIRMA HAZIRLIKLARI ( FOTOĞRAF EKLENDİ )
KASABAMIZ  YAYLASINDA AĞAÇLANDIRMA HAZIRLIKLARI ( FOTOĞRAF EKLENDİ )


KASABAMIZ YAYLASINDA AĞAÇLANDIRMA HAZIRLIKLARI KAPSAMINDA SÜRÜM ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİLİYOR

Hemşehrimiz, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun Afyonkarahisar'da tüm ormansız alanların ağaçlandırılması talimatıyla başlatılan , ağaçlandırma projesi kapsamında kasabamızın yaylasının ve diğer boş alanların çam dikimine hazır hale getirilmesi için yaklaşık onbeş gün önce sürülmeye başlandı.


Orman Mühendisi Egemen İŞCAN Beyin verdiği bilgiye göre; ağaç dikilecek alan 1600 hektardan oluşuyor. güz döneminde 250 hektarı sürülüyor. Ağaç dikilecek alanın çevresi Dişlili 20 işçi tarafından tel çitle çevriliyor. İlkbaharda sedir çam fidanları dikilmeye başlanacak. Yaklaşık dört yıl sürecek olup,bu çalışmalar kapsamında kasabamızdanda bu çalışmalara uzun süre boyunca dikim,bakım,koruması ve çapalaması kapsamında işçilere ihtiyaç duyulacağı bilgisini edindik.


Bütün canlılara hayat veren suların çoğalması, dolayısıyla toprağın daha verimli ve bereketli olması da ağaçların çoğalmasına bağlıdır. Çünkü ağaçlarla bulutlar arasında sıkı bir bağlantı ve çekicilik vardır. Ağaçlar çoğaldıkça bulutlar çoğalır,ağaçlar yükseldikçe bulutlar alçalır, yağmura ve kara dönüşür. Başka bir deyimle ağaçlar bulutları çeker ve yoğunlaştırır. Bulutlar da ağaçlara su verir, büyütür ve çoğaltır. Ağaçlarla bulutlar birbirine dostturlar. Ağaçlar kesildikçe bulutlar küser kaçar. Ağaç küçüldükçe bulutlar dağılır, hafifler, yükselir ve yağmur yağmaz. Ağaç olmayan yerlerde kuraklık olur. Canlılalr yaşayamaz hale gelir ve çöle dönüşür. Bu da bütün canlıların felaketi demektir.


















































Son Güncelleme :  09/11/2010 Saat 16:21:10 Bu Haber  4432 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2069 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : a.muttalip okumuş      Tarih : 14/11/2010 00:00:00
   
Ankara
05/01/2008
Mesaj Bilgisi
828

Fanatik Üye
 
kıyametın kopacağını bilseniz ağaç dikiniz hadisi şerife uygun olarak yapılan yeşillendirme çalışmalarına katılan ve bu çalışmaya gönül veren herkese minnet duygularımızla teşekkür eder yeşil dişlimiz için haydi elele

     
     
 Yorumlayan : ISA GEDIK      Tarih : 12/11/2010 00:00:00
   
KÖLN
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
CEVRE VE ORMAN BAKANIMIZ SN. VEYSEL EROGLUN´´A HEM TÜRKIYEMIZ; HEMDE KASABAMIZA HIZMETLERINDEN DOLAYI TESEKKÜR ETMEKTEN BASKA NE DENIR? GÖREVINDE BASARILAR DILER; TEKRAR TESEKKÜR EDERIZ. AVRUPADAN SELAMLARIMIZLA... DURMAK YOK, HIZMETE DEVAM, ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

     
     
 Yorumlayan : h.basri kara      Tarih : 10/11/2010 00:00:00
   
belli deil...! ??
20/03/2008
Mesaj Bilgisi
17

Yeni Üye
 
Allah kolaylık versin... Herşey DİŞLİmiz için.

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 10/11/2010 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
Afyon''lu hemşerimiz Çevre ve Orman Bakanına ağaca ve yeşile önem verdiği için çok çok teşekkür ederim. İnşallah bakanımız göreve devam ettği sürece yurdumuzda ormanlık alan çoğalacak. Gelecek kuşaklara daha yeşil daha güzel ülke devredeceğiz. Allah yardımcın olsun Bakanım.

     
     
 Yorumlayan : ZÜLKARNI Pamukcu.!      Tarih : 09/11/2010 00:00:00
   
ALMANYA
02/09/2006
Mesaj Bilgisi
39

Yeni Üye
 
Degerli Bakanim Sayin VEYSEL EROGLU,na Canim ülkeme yapmis oldugu tüm bu güzel calismalarindan dolayi tessekür ediyorum.Tüm tv katilimlarindaki konusmalarini takip ediyorum ve izliyorum AFYON,umuzdan böyle bir Bakan ciktigi icinde gurur duyuyorum.Yüce Allahim tüm calismalarinda basarili etsin.uzun yillar bu makamda kalmasi icinde duaciyim saygilarimla.

     
     
 Yorumlayan : MuhammedFatih UYAR      Tarih : 09/11/2010 00:00:00
   
Denizli
10/04/2009
Mesaj Bilgisi
68

Aktif Üye
 
Kasabamıza Bu Güzelligi kazandıran Hemşerimiz Sayın Veysel Eroğlundan ALLAH razı Olsun.. En kısa sürede projenin tamamlanması dileğiyle.. Resimler İçin TŞK''ler..

     
     
 Yorumlayan : Muzaffer ALKAN      Tarih : 08/11/2010 00:00:00
   
istanbul
30/07/2010
Mesaj Bilgisi
57

Aktif Üye
 
kasabamız ve çevresinin teşil bir alana bürünmesi için ellerinden gelen gayretleri gösteren başta sayın bakanımız veysel eroglu beye belediyemize agaç dikme işine yardımcı olan kasaba halkımıza ve orada çalışan tüm kardeşlerime teşekkürü bir borç bilirim abdil alkan istanbul

     

Habere Yapılmış Toplam 7 Yorum Bulunmakta