30 Nisan 2024 Salı
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 GÜZEL DİŞLİMİZDE KUTLU DOĞUM COŞKUSU (Fotoğraf Eklendi)
GÜZEL DİŞLİMİZDE KUTLU DOĞUM COŞKUSU (Fotoğraf Eklendi)




İki Cihan Güneşi Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)'in miladi kutlu doğum gününün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası'nın rahmet esintili rüzgarı Dişli'ye ulaştı. Kasabamız Merkez Dişli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu güzel hafta nedeniyle kasabamızda bulunan tüm öğrencilere gül dağıtıldı. 15 Nisan 2011 Cuma namazından sonra erkeklere Çarşı Camii'nin önünde, kasabamız kadınlarına yoğun katılım nedeniyle dernek binasının bahçesinde etli bulgur pilavı ikram edildi.


Kutlu Doğum Haftası nedeniyle dünyanın her yerinde olduğu gibi kasabamızda da duygulu anlar yaşandığı görüldü. Alemlerin Efendisi Sevgili Peygamberimizle ilgili ilahilere eşlik eden annelerimizin ve bacılarımızın Rahmet Peygamberine sevgiden gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.








































































































Son Güncelleme :  17/04/2011 Saat 23:27:34 Bu Haber  5928 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2069 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : mustafa tekeş      Tarih : 25/04/2011 00:00:00
   
KÜTAHYA
28/04/2006
Mesaj Bilgisi
916

Fanatik Üye
 
ALEMLERİN EFENDİSİNE NE YAPSAK AZDIR.TÜM MESLÜMAN ALEMİNİN KUTLU DOGUM HAFTASINI KUTLUYORUM AYRICA BUNU ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE CAZİP VE GELENEK HALİNE GETİRMEK VE AYNI ZAMANDA BİRLİKTE KUTLAMAK İÇİN TÜM ORGANİZELERİ YAPAN KARDEŞLERİMİZE VE BÜYÜKLERİMİZE TEŞEKKÜR EDER ALLAH RAZI OLSUN DERİM ,BİLİNMELİDİRKİ ÜZÜNTÜLER PAYLAŞTIKCA AZALIR SEVİNÇLER PAYLAŞTIKCA COGALIR,NE GÜZEL TÜM KASABA HALKI BİRLİKTE KUTLAYIP ,TÜM ÇEVRE KÖY,KASABA VE İLÇELERE ÖRNEK OLUYOR ALLAH TÜM DUA VE YARDIMLARINIZI KABUL ESİN

     
     
 Yorumlayan : mustafa okumuş      Tarih : 19/04/2011 00:00:00
   
Dişli Kasabası
19/07/2005
Mesaj Bilgisi
497

V.I.P. Üye
 
Aşkın ile yanmalıyız. Can Efendim. Gül Efendim. Her an seni anmalıyız Can Efendim Gül efendim. Muhabbetin kaynağısın, Merhametin ocağısın, Sevgilerin odağısın, Can Efendim, Gül efendim. Nisan yağmurları bile, Sevgin ile düşer çöle, Sendendir sevgimiz güle, Can Efendim, Gül Efendim. Ashabın ki gökte yıldız, Sevgin verdi onlara hız, sana feda canlarımız, Can Efendim, Gül efendim. Aşıklara çile ne ki, Diken olsa güle ne ki, can efendim, Gül efendim. Kapıldıkça heyecana, sevgin dolar seven cana, sevgimiz çok derin sana, can Efendim, Gül Efendim. Ne güzeldir şemalin, Gülden güzel nur cemalin, Örnek bize her ahvalin, Can Efendim Gül efendim. Sevmiş seni yüce Rahman, Övmüş seni yüce Kur''an, Yerler gökler sana hayran, Can efendim gül efendim.

     
     
 Yorumlayan : Hacer OKUMUŞ      Tarih : 19/04/2011 00:00:00
   
Dişli'den
01/07/2007
Mesaj Bilgisi
180

Başarılı Üye
 
Kutlu Doğum Haftası nedeniyle günler öncesinde yapılan hazırlıkta derneğimizin üyelerinin hayırlı işlerde ilerlemiş yaşına rağmen nasıl dayanışma içinde, gönüllü olarak çalıştığını, Allah rızası için infak ettiğine şahit oldum. Mesela çapaya giden bir kadın dün çapa parasını aldım. Dünkü gündeliğimin yarısını kutlu doğum için veriyorum. Bu pilavda bir tutam da bizim tuzumuz olsun. Diğer bir Hacı anne torununa patpata odunu yüklettirmiş, pilav pişirmek için odun lazım olur, sizin zamanınız yoktur diye kendim getirdim. diyor. Avrupa''da çalışan genç bir hanım kutlu doğum için bu pilavın içine et gerekir bir koyun aldım kestirdim içine katın diyor. Umreden yeni gelmiş bir ablamız Medine''den hurma getirdim. dağıtabilr miyim diyor.

     
     
 Yorumlayan : Ömer Gedik      Tarih : 19/04/2011 00:00:00
   

23/05/2010
Mesaj Bilgisi
413

Fanatik Üye
 
Kutlu doğum haftası münasebetiyle yapılan etkinlikler ne güzel.hele birde çocukların ellerindeki laleler daha bir güzellik katmış.maddi ve manevi yönden emeği geçen bütün herkesten ALLAH razı olsun.bu etkinlikleri düzenleyen dernek yönetimine teşekür ederiz .kutlu doğum haftanız mübarek olsun.

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 19/04/2011 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
İslam , bir vahşet ortamından , rahmet insanı çıkardı. İslam, bir vahşet toplumundan çağlar boyu örnek alınacak rahmet toplumu, saadet toplumu çıkardı. Kutlu Peygamber, Allah''ın kutlu elçisi, bütün çağların annesi gibi, babası gibi, muallimi, mürebbisi gibi, emek verdi insanların yüreğine...Rahmet... rahmet... rahmet... taşıdı. Her işin başına rahman ve Rahimin adını koymayı öğretti. ''''Zulmü ve zalimi sevmez Allah'''' dedi, zulmü söktü aldı yüreklerden... İpeğe dönüştü yürekler. ''''Yerdekine merhamet etmeyene Gökteki merhamet etmez.'''' dedi, gökten yere rahmet sağdı. Kediyi aç bırakma dedi. Hayvana vurma, sövme dedi. Karıncaları yakma dedi. Her şeyin hukuku var dedi. Çocukların başını okşadı. Öksüzlere yetimlere çok özel şefkati vardı.

     
     
 Yorumlayan : FATİH OKUMUŞ      Tarih : 19/04/2011 00:00:00
   
MANİSA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
86

Çalışkan Üye
 
Cahilliye dönemi Arap toplumunda güçlü güçsüzü eziyor, kölelere çok kötü davranılıyormuş. anne babalar kız çocuklarını erkek çocuklardan daha az seviyor, onlara değer vermiyorlarmış. Peygamberimiz çocukları kız veya erkek diye ayırt etmemiş, hepsini çok sevmiştir. Bir gün Ümame adlı kız çocuğunu omzuna alıp mescide giden Peygamberimiz''i görenler çok şaşırmışlar. Sevgili Peygamberimiz Ümame ile namaz kılmış, onu sevmiş koklamış, kız veya erkek olsun bütün çocukların değerli olduğunu herkese göstermiş. Bir keresinde Sevgili Peygamberimiz öğle namazını kılarak mescidden çıkmış. Karşısına çıkan çocukların yanaklarını okşamış. Çocuklar O''nun mübarek elinin yanaklarına değmesi ile çok mutlu olmuşlar. Güzel yanakları mis gibi kokmuş.

     
     
 Yorumlayan : Mevlüt AĞILÖNÜ      Tarih : 19/04/2011 00:00:00
   
Dişli Kasabası
09/04/2011
Mesaj Bilgisi
94

Çalışkan Üye
 
Sevgilerin en güzelidir; Allah ve peygamber sevgisi. Saftır o sevgi... Tertemizdir, içten ve berrak bir su gibidir adeta. Nisan ayında Peygamber Efendimizin doğmuş olduğu gün münasebetiyle Kutlu Doğum proğramları yapılıyor. İsterseniz bu güzel gün vesilesiyle; Peygamber Efendimiz''in hayatından sünnetlerinden bahsedelim. Peygamber Efendimizi daha yakından tanımaya çalışalım. Peygamber Efendimiz herkese ''sevgi''yle yaklaşırdı. Çocuklara daha özel bir sevgi ve merhamet gösterirdi. Çocukları çok sever, onlarla bizzat ilgilenirdi. Biricik torunları Hasan ve Hüseyin Efendilerimizle oynar, şakalaşırdı. Onları kucağına alır, omzuna çıkarır, okşar, sırtında taşır, oyun oynar, isteklerini yerine getirirdi.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 19/04/2011 00:00:00
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2079

Fanatik Üye
 
Alemlere rahmet olarak gönderilen bir Peygamberin her yıl bir özelliğinianlatmakla bitmrz. Ama o özelliğini doğru anlatabilir ve doğru anlayabilirsek bizlere ne mutlu. Bu yılki Kutlu Doğum da Peygamberimizin merhameti anlatılıyor. Buyuruyor ki o yüce Peygamber: Merhamet etmeyene merhamet edilmez. Demekki biz merhametli olursak başkalarıda bize merhamet eder. Unutmayalım ki insanoğlu ömrü boyunca merhamete muhtaçtır. Düşünelim Allah''ın merhameti olmasaydı hangimiz şu anki durumda olurduk. Büyüklerimize karşı saygı ve merhametli, küçüklerimize karşı sevgi ve merhametli olalım ki o Yüce Peygamberin şefaatine nail olalım. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimin, ülkemin ve tüm insanlığın Kutlu Doğum haftasının mübarek olmasını niyaz ederim.

     
     
 Yorumlayan : BEKİR TEKEŞ      Tarih : 18/04/2011 00:00:00
   
manisa
22/07/2007
Mesaj Bilgisi
342

V.I.P. Üye
 
Böyle mübarek gün ve gecelerde kasaba halkımızı bir araya toplayarak Kur''an ve mevlit okunarak toplumumuzun dini bütünlüğünün pekiştirilmesi adına Dişli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yönetim ve yardımcılarından Allah razı olsun. Daha önceki senelere bakarak ana ve bacılarımızın böyle mübarek günlerde bir araya gelme hususunda hızla çoğaldığını gördük İnşaallah ilerleyen zamanlarda daha da artış olduğunu görürüz. Herkesin Kutlu Doğum Haftası mübarek olsun.

     
     
 Yorumlayan : İbrahim YILDIRIM      Tarih : 18/04/2011 00:00:00
   
Kaynarca/İstanbul
01/04/2005
Mesaj Bilgisi
408

Site Yöneticisi
 
Tüm yurtta olduğu gibi Kutlu Doğum Haftasının kasabamızda da çok güzel etkinlikler ile kutlanmasına çok memnun oldum. Bu konuda öncülük eden dernek yönetiminden ve tüm yardım edenlerden Allah Razı Olsun.

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 14 Yorum Bulunmakta