22 Mayıs 2024 Çarçamba
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(19/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 BU GECE BERAT KANDİLİ (Fotoğraf Eklendi)
BU GECE BERAT KANDİLİ (Fotoğraf Eklendi)






İbadet ve diriliş mevsimi 3 ayları büyük bir coşku içinde idrak eden mü'minler, bu akşam Beraat gecesini idrak ediyor. Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının ondördüncü gecesini onbeşinci gününe bağlayan Beraat gecesi, tüm dünyada ve Türkiye'deki Müslümanlarca coşku içinde idrak edilecek. Türkiye ve dünyadaki milyonlarca müslüman, bu akşam camilere akın ederek günahlarından arınmak için Allah'a yakaracak. Kur!an-ı Kerim'in Levh-i Mahfuz'dan dünya semasına toptan indirldiğine inanılan bu gecede, dünya genelindeki birbuçuk milyarı aşkın Müslüman, geceyi Kur'an okuyup namaz kılarak ibadetlerle geçirecek. Rahmet gecesi olarak da adlandırılan bu gecede mü'minler çokça ibadet ederek büyük bir bunalım içindeki İslam topraklarındaki kardeşleri için dua edecekler.


Af ve mağfiret çağrısının daha da yoğunlaştığı bu gecede, Kur'an-ı Kerim'de ''Ey kendilerine kötülük edip aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.'' (Zümer, 39/53) buyran Yüce Rabbimizin davetine icabet ederek kendimiz, ailemiz, ülkemiz, bütün müslümanlar vew insanlık için dua ve niyazda bulunalım.


Bu gece Çarşı Camisinde din görevlilerimiz tarafından mevlid okunacaktır. İnşallah Camide çekilen fotoğrafları sizlerle paylaşacağız.






































Son Güncelleme :  16/07/2011 Saat 10:27:01 Bu Haber  3577 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2075 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : mustafa tosun      Tarih : 01/08/2011 00:00:00
   
Manisa
23/08/2009
Mesaj Bilgisi
286

Fanatik Üye
 
Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının ondördüncü gecesini onbeşinci gününe bağlayan Beraat geceniz mübarek olsun,

     
     
 Yorumlayan : bekir okumus      Tarih : 16/07/2011 00:00:00
   
Belcika
02/06/2005
Mesaj Bilgisi
610

Fanatik Üye
 
tum islam alemine ve muslumanlara hayirlara vesile olmasi dileyiyle kasaba halkinin ve muslumanlarin beraar kandilini kutlarim

     
     
 Yorumlayan : BİLAL OKUMUŞ      Tarih : 15/07/2011 00:00:00
   
MANİSA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
555

Fanatik Üye
 
TÜM İSLAM ALEMİNİN BERAAT KANDİLİ MUBAREK OLSUN

     
     
 Yorumlayan : a.muttalip okumuş      Tarih : 15/07/2011 00:00:00
   
Ankara
05/01/2008
Mesaj Bilgisi
828

Fanatik Üye
 
ilahi rahmetin yeryüzüne sağanak sağanak indiği mübarek üç ayların gölgesi üzerimize düştü. Rabbimizin rahmet deryasının coştuğu günler, geceler ve kandillere kavuşmak üzereyiz. Kirlenen dünyanın, hüzün dolu gönüllerin, sisli puslu düşüncelerin, mahzun İslam coğrafyasının ilahi rahmet ve şefkatle yıkanacağı bir mevsime daha girmek üzereyiz. Yapılacak dua ve istiğfarlarla, akıtılacak gözyaşları ile mü''minler yeniden hayat bulacak. Kalben zihnen ve fikren daha diri, daha arı duru bir İslami hayat yaşanacak. Ailemizde, iş yerlerimizde Rabbimize güzel kul olma fırsatları yakalanacak. İbadet ve taatlerimizle, dua ve niyazlarımızla, Allah yolunda infaklarımızla gönüller huzur bulacak. Kandil geceniz kutlu olsun.

     
     
 Yorumlayan : Mevlüt AĞILÖNÜ      Tarih : 15/07/2011 00:00:00
   
Dişli Kasabası
09/04/2011
Mesaj Bilgisi
94

Çalışkan Üye
 
Aslı ''''Beraet'''' olan ve Türkçe''ye ''''Berat'''' olarak giren bu kelimenin sözlük anlamı: Borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan kurtulmak'''' Dini literatürde ise: ''''Günahlardan arınmak, temize çıkmak, ilahi af ve rahmete nail olmak manasını ifade etmektedir. Buna göre Berat gecesi ALLAH Teala''nın affı ve bağışlaması ile Müslümanların günahlardan arınmasına ve kurtuluşuna bir vesiledir. Şimdi bir düşünelim, tefekkür edelim: Bugün ölsek, Kur''an-ı Kerim bizim hakkımızda şefaatçi mi olur? Yoksa davacı mı, şikayetçi mi olur? Kur''an-ı Kerim bizim hayatımızın neresinde? Evet iş hayatımızın neresinde, ev hayatımızın neresinde? Tüm müslümanların Berat gecesi kutlu olsun.

     
     
 Yorumlayan : mustafa okumuş      Tarih : 15/07/2011 00:00:00
   
Dişli Kasabası
19/07/2005
Mesaj Bilgisi
497

V.I.P. Üye
 
Tüm müslümanların Berat Kandili''ni tebrik eder; İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah''tan niyaz ederim.

     

Habere Yapılmış Toplam 6 Yorum Bulunmakta