21 Mayıs 2024 Salı
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(19/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
  2 GÜN SÜREN BURSA VE ÇANAKKALE GEZİSİ İZLENİMLERİMİZ (Fotoğraf Eklendi)
 2 GÜN SÜREN BURSA VE ÇANAKKALE GEZİSİ  İZLENİMLERİMİZ (Fotoğraf Eklendi)






Geçtiğimiz hafta Emekli öğretmen Mustafa Okumuş'un organizasyonuyla gerçekleştirilen iki gün süren Bursa ve Çanakkale Gezisi İzlenimlerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Eğer belirttiğimiz yerlere şimdiye kadar gitmemişseniz. gitmenizi tavsiye ediyoruz. Ağaç köklerinin toprağa sıkı tutunması sayesinde ayakta kalır ve meyvesini sunar. Bir milletin de kökleri geçmişidir. İşte geçmiş ne kadar hayırla yad edilir ve sevgi ile yaklaşılırsa; o milletin kökleri sağlam ve yıkılmaz olur. Geçmişleriyle bağlarını koparanları, tarih hiç affetmedi. Şöyle bir geriye doğru dönüp bakacak olursak bunun örneklerini görürüz.


Şimdi zaman neslimizi yetiştirme zamanıdır. Geleceği ilmiyle mamur edecek vatanı ve inandığı değerleri için gerekirse canını vermekten çekinmeyecek imanlı ve yüksek ahlaklı bir nesil. Millet olarak bunu başarabilirsek; geleceğin, bu milletin olacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Allah bu günleri de bize göstermesi dileğiyle...


Şu var ki; Çanakkale Savaşları yakın tarihimiz itibariyle, insanımızın ders çıkaracağı menkıbelerle, kahramanlıklarla ve acılarla özdeşleşmiş, Türk Milletinin büyük ve açık tarih labaratuarı haline gelmiştir. Biz millet olarak bu tarih sayfasından istifade ederek, dünya dengesinde yerimizi almamız adına geleceğimize ışık tutacağına inanıyoruz. Atalarımızın mübarek kanlarıyla sulanmış, bu toprak parçasının Türk Milletinin bir kere daha şahlanışına vesile olacağı kanatindeyiz.














































































































Son Güncelleme :  17/07/2011 Saat 17:39:16 Bu Haber  4627 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2075 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Ömer Gedik      Tarih : 18/07/2011 00:00:00
   

23/05/2010
Mesaj Bilgisi
413

Fanatik Üye
 
Şüphesizki yurdumuzun her köşesinde.görülmeye değer yerler var .biz inanıyoruzki bütün kardeşlerimizde görmek ister.bu tür gezileri düzenleyerek.bizlere görsel sunumda bulunan Mustafa OKUMUŞ hocamıza teşekürü borç biliriz.ALLAH cümlemize bu manevi atmosferi yaşamayı nasip etsin.geziler çok güzel olmuş.

     
     
 Yorumlayan : BEKİR TEKEŞ      Tarih : 17/07/2011 00:00:00
   
manisa
22/07/2007
Mesaj Bilgisi
342

V.I.P. Üye
 
Bu geziyi düzenleyen Mustafa OKUMUŞ Hocamıza teşekkürlerimizi sunarız. Bir önceki gezi gibi bu gezide muhteşem olmuş. Çanakkale''deki şehitliği görmek nasip olmadı ama İnşaallah en kısa zamanda bizde Manisa''daki Dişlililer olarak böyle bir gezi tertip ederiz.

     
     
 Yorumlayan : BİLAL OKUMUŞ      Tarih : 17/07/2011 00:00:00
   
MANİSA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
555

Fanatik Üye
 
GEZİYİ TERTİPLEYENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN .ANADOLUMUZUN HER KÖŞESİ TARİH KOKUYOR BU TARİHİ ŞEHİRLERİMİZİ ZİYARET ETMEK KADAR GÜZEL ŞEY OLABİLİRMİ.

     
     
 Yorumlayan : Mustafa UYAR      Tarih : 17/07/2011 00:00:00
   
Dişli Atatürk Ortaokulu Müdürü
12/11/2007
Mesaj Bilgisi
596

Fanatik Üye
 
Aziz vatanın her karış toprağı tarih, Kahramanlık ve maneviyat kokmaktadır. Çanakkaleyi iyi anlayıp özümsemeden milli şuur olmaz. Milletizin her ferdinin bu milli şuura ihtiyacı var. Vatan denen ve şuursuzca üzerinde cirit attığımız bu toprakların bizlere nasıl ve hangi şuurla bırakıldığını ecdatın hangi sıkıntıları çektiğini iyi kavramak için Bursayı Çanakkaleyi şuurlu bir şekilde gezmemiz gerekir. Bu geziyi tertipleyen arkadaşlara kasabamız adına şükranlarımı sunarım...

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 16/07/2011 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
Ey koca seyit, sen çok büyüksün çok, Seni tarif edemem, çünkü eşin yok. yeryüzü henüz görmemiştir, böyle bir yiğit, sen ki kahramanlar kahramanı koca Seyit.

     
     
 Yorumlayan : FATİH OKUMUŞ      Tarih : 16/07/2011 00:00:00
   
MANİSA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
86

Çalışkan Üye
 
Rahmetli Turgut Özal Başbakan, Vehbi Dinçerler''in Milli eğitim Bakanlığı zamanında Türkiye''ye Japonya''dan bir eğitim heyeti gelir. Temas ve incelemeler yapacak, neticeyi yetkililere aktaracaklar. Gerektiği kadar da ikili işbirliği gerçekleştirecek. İşler buraya kadar çok iyi... Japon heyeti yurdumuzun bazı bölgelerinde gerekli incelemelerini yapar. Sonra, Bakanlıkta toplanırlar. Heyetin tesbiti ilginç: ''''Sizin çocuklarınızda milli şuur yok.'''' Bizimkiler şaşırır! Bizim çocukların damarlarındaki kan milli duygumuzun kaynağıdır. yine de fazla ses çıkarmazlar! Ne de olsa misafirdir. Peki Türkiye için tesbitiniz var mı? Gözlemleriniz nedir? ''''Japonlar ''''elbette var derler. Bir tanesi Çanakkale Savaşlarının olduğu bölge mili şuur için yeterli.

     
     
 Yorumlayan : Mevlüt AĞILÖNÜ      Tarih : 16/07/2011 00:00:00
   
Dişli Kasabası
09/04/2011
Mesaj Bilgisi
94

Çalışkan Üye
 
Çanakkale''nin her karış toprağı binlerce şehit kanıyla sulanmış; gün olmuş, ırmaklardan kaynaklardan aylarca su yerine kan akmış. Şehitlerin ruhlarıyla süslenen bu topraklar, kutsal bir özellik kazanmış. Bu kutsallık Mehmet Akif''in dilinde şöyle şekillenmişti: ''''Bu taşındır'''' diyerek Kabeyi diksem başına'''' İşte sadece bu mısra bile her şeyi anlatmaya yetiyor. Yani, Çanakkale''de şehit düşen her Türk evladının başına bütün İslam aleminin kutsal yeri olan Kabeyi ''''Mezar Taşı'''' olarak dikecek ve bir anlamda burasını ''''Kabe'''' kabul edecektir. İşte buraları bu anlamda bir yerdir. Ayrıca yine mehmetler için: ''''Bedrin arslanları ancak bu kadar şanlı idi.'''' Mısrasında ifadesini bulduğu gibi savaştaki büyüklüklerinden dolayı ima edilmiştir.

     

Habere Yapılmış Toplam 7 Yorum Bulunmakta