21 Mayıs 2024 Salı
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(19/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 (DOĞU AFRİKA ' DA ÖLÜMCÜL KURAKLIK)-(İNSANLIK ÖLDÜ MÜ ?) KAMPANYALARINA DESTEK
(DOĞU AFRİKA ' DA ÖLÜMCÜL KURAKLIK)-(İNSANLIK ÖLDÜ MÜ ?) KAMPANYALARINA DESTEK


DOĞU AFRİKA ' DA ÖLÜMCÜL KURAKLIK

İNSANLIK ÖLDÜ MÜ ?

VE DİĞER KAMPANYALARA DESTEK OLALIM

Doğu Afrika’yı etkisi altına alan kuraklık Kenya, Somali, Etiyopya, Cibuti ve Uganda’da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle Somali’de durum içler acısı. Ülkenin güney bölgelerinde yaşayan halk, buraya yardım ulaşmadığı için ölümle burun buruna yaşıyor. Her şeyi göze alan aileler ise 500 km yol yürüyerek başkent Mogadişu’ya göç ediyor. Ancak bu yolculuk aileler için adeta bir ölüm yürüyüşü oluyor. Yürüyüş boyunca yaklaşık her aileden 1 kişi yolda hayatını kaybediyor. Kuraklık, açlık ve sıcaklık her zaman olduğu gibi yine en fazla çocukları etkiliyor. Bölgede salgın hastalıklar da yayılmaya başlıyor.Kenya yakınlarında bulunan Dadaab Kampına sığınmış Somalili mültecilerin sayısının 400.000’i geçtiği belirtiliyor.

Tek umutları mülteci kamplarında verilecek olan yemek ve su sayesinde hayatta kalabilmek olan mülteciler zor günler geçiriyor. BM raporuna göre yolculuklar esnasında iki milyon çocuğun yetersiz beslendiği belirtilirken 90 günde 29 bin çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

En acil ihtiyaç duyulan temel gıda malzemeleri arasında şunlar bulunuyor:

Pirinç
Un
Şeker
Yağ
Yarma (Bulgur)
Makarna
Pirinç Unu



İNSANLIK ÖLDÜ MÜ ?



Kimse Yok Mu Derneği tarafından Afrika Gıda Yardımı Kampanyası adı altında Somali ve diğer Afrika ülkeleri için Sms , Kredi Kartı ile online bağış ve Banka Hesabına para göndermek suretiyle yardım kampanyası düzenlenmektedir. Bugün itibariyle yardım miktarı 25 Milyon TL ' yi bulmuş durumdadır, ancak burada açlıktan ölen çocuklar için daha fazlası lazım.



Kampanya için aşağıdaki resmi tıklayarak Kimse Yok Mu dernek sitesinden gerekli bilgileri alabilirsiniz





DOĞU AFRİKA ' DA ÖLÜMCÜL KURAKLIK ?







IHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Doğu Afrika ' da Ölümcül Kuraklık adı altında Somali ve diğer Afrika ülkeleri için Sms , internet üzerinden online bağış ve Banka Hesabına para göndermek suretiyle yardım kampanyası düzenlenmektedir.

Ihh İnsani Yadım Vakfı tarafından organize edilen 400 bin aileye yardım malzemesi götürecek olan "İnsanlık Gemisi" Somali ' ye gitmek üzere hazır.






İYİLİK GEMİSİ

SABAH, Türk Kızılayı ve TİKA'dan işbirliği ile gerçekleştirilen kampanyaya sms, internet sitesi online bağış ve banka bağışları ile katılabilirsiniz.






“Her Evden Bir Fitre, Bir İftar Afrika’ya”

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen yardım kampanyasına online bağış , sms ve banka hesap numaralarına bağış yöntemi ile katılım yapılabilir.

Kampanya için aşağıdaki resmi tıklayarak Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinden gerekli bilgileri alabilirsiniz



Son Güncelleme :  12/08/2011 Saat 16:32:28 Bu Haber  4501 Kez Okundu



İstanbul'dan bildiriyor
 
İbrahim YILDIRIM

webmaster@dislikasabasi.com

Sitemizde 703 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Ömer Gedik      Tarih : 15/08/2011 00:00:00
   

23/05/2010
Mesaj Bilgisi
413

Fanatik Üye
 
Afrika''da yaşanan kuraklık nedeniyle binlerce çocuk yaşamını yitriyor.binlerceside yaşam mücadelesi veriyor.bizlerde insanlık adına elimizden gelen yardımı yapmaya çalışalım.yapacağımız en küçük bir bağış olan mesaj bile bir hayat kurtarabilir.yapacağımız yardımlarla bu insanların duasını almak bile bizlere yeter.haydi insanlık için yardım kampanyasına destek olmaya...

     
     
 Yorumlayan : BEKİR TEKEŞ      Tarih : 13/08/2011 00:00:00
   
manisa
22/07/2007
Mesaj Bilgisi
342

V.I.P. Üye
 
Afrika''da yaşanan kuraklık için el ele vererek hayat kurtaralım. Belki en yakınımızda da maddi durumu iyi olmayanlar var ama Afrika''da yaşayan insanların durumu içler acısı herkes bir nebze de olsa yardımda bulunduğu taktirde orada biriken bu yardımlar dağlar kadar olur. Kimse demesin ki benim 5 TL. lik yardımımdan ne olacak zaten yardımlar bu şekilde büyüyecek. Hiç olmazsa bir defa mesaj atarak yardımda bulunabiliriz. Allah herkesin yaptığı ve yapacağı yardımları kabul etsin.

     
     
 Yorumlayan : FATİH OKUMUŞ      Tarih : 12/08/2011 00:00:00
   
MANİSA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
86

Çalışkan Üye
 
Afrikayı etkisi altına alan kuraklık nedeniyle açlıktan çocuklar ölüyor. Televizyonda izlerken içim parçalanıyor. Kardeşler fitre ve zekatlarımızn bir bölümünü olsun oralara gönderelim. İftarda sofralarımızda türlü türlü yemek varken onları düşünelim. Müslüman lkardeşlerimizin ölümüne seyirci kalmayalım.

     
     
 Yorumlayan : Mustafa UYAR      Tarih : 12/08/2011 00:00:00
   
Dişli Atatürk Ortaokulu Müdürü
12/11/2007
Mesaj Bilgisi
596

Fanatik Üye
 
Açlık ve kuraklığın çekildiği yerler Bilal Habeşinin memleketi ve Müslümanların Medineden önce hicret ettikleri habeşistan bölgesidir. Bizler millet olarak tarihimizin bize verdiği sorumluluıkla hareket etmeliyiz. Elhamdülillah halkımızın yakın teveccühü ve devlet erkanımızın özel ilgisi bizleri ümitlendirmektedir. Unutmayalım daha 100 yıl önce oralarda bizim bayrağımız dalgalanmakta idi. Şimdi manevi olarak yine oralar bizim. Sömürgeci batı emperyalizminin insanlığa sunduğu hazin gerçek bu. Bizler israfımızı önleyerek dahi oraları doyuracak imkanlara sahip bir ülkeyiz. Haydi Allah için soframızdaki yemeğin bir tabağını Bilal habeşinin ataları ile paylaşmaya...

     

Habere Yapılmış Toplam 4 Yorum Bulunmakta