19 Mayıs 2024 Pazar
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(18/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 VATANIMIZA GÖZ DİKEN HAİNLERİN DESTEKLEDİĞİ PKKNIN,ASKERİMİZE KALLEŞ SALDIRISI
VATANIMIZA GÖZ DİKEN HAİNLERİN DESTEKLEDİĞİ PKKNIN,ASKERİMİZE KALLEŞ SALDIRISI




Hakkari'de Terör Örgütünün Kahpe Saldırısı Sonucunda 24 Askerimiz Şehit Oldu.

Vatan Topraklarına göz diken dış güçler ve onlara yardakçılık yapan hain iç güçler, onlara maşalık yapma görevine devam eden PKK'nın kalleş eli kanlı teröristleri Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde gece saatlerinde çok sayıda yere silahlı saldırı gerçekleştirdi. Çatışmalarda 24 askerin şehit düştüğü 18' inin ise yaralandığı bildirildi.

Hakkari'de son yılların en ağır terörist saldırısı düzenlendi.

Yüksekova ve Çukurca'daki eş zamanlı terör saldırılarında çok sayıda asker şehit oldu. Başbakanlık kaynaklarına göre, saldırılarda 24 asker şehit olurken, 18 asker de yaralandı.

Gece 1.00'de başlayan çatışmalar Çukurca bölgesinde yoğunlaştı. Teröristler tarafından aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasındaki çatışmalar sabah 5.00'e kadar aralıksız olarak sürdü.

Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu sınıra yakın bölgelerde bulunuyor. Saldırının yapıldığı bölgelerde bulunan evlerde bile mermi izleri olması dikkat çekti. Teröristler saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Irak'a kaçtı ve askerler sıcak takibe başladı.

Saldırı yapılan bölgeler şöyle:
Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı
Çukurca Asayiş Bölük Komutanlığı
Çukurca Asayiş Tepe Üs Bölgesi
Çukurca Sivri Tepe Üs Bölgesi
TOKİ Polis Lojmanları
Gezitepe Jandarma Sınır Komutanlığı
Çukurca-Keklikkaya sınır noktası
Bankardi sınır noktası
Diyarbakır-Lice'deki 2'nci Motorize Piyade Tugayı'ndan bölgeye lojistik amaçlı giden birlik


SAVAŞ UÇAKLARI HEDEFLERİ VURDU

Saldırı sonrasında askerler karadan ve havadan harekata başladı. Diyarbakır'dan kalkan savaş uçakları Kuzey Irak'taki hedefleri vurdu. Uçaklar ağırlıklı olarak ZAP bölgesindeki PKK kamplarına operasyon düzenledi. Terör örgütü PKK'nın ana karargahının bulunduğu yer ZAP olması nedeniyle hava harekatı ağırlıklı olarak burada yapılıyor.



UÇAR BİRLİKLER K. IRAK'A İNDİRİLİYOR

Karadan da Hakkari dağ komando birlikleri Kuzey Irak'ta sınırlı kara harekatı gerçekleştiriyor. Uçar birlikler helikopterlerle stratejik noktalara indiriliyor. Sınır ötesine geçirilen asker sayısının 600'ü bulduğu belirtiliyor. Türk askerlerinin sınırdan 3-4 km içeri girdiği ifade ediliyor.



23 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, operasyonlarda 23 PKK'lı öldürüldü. Saldırılarda en az 100 PKK'lının yer aldığı belirtiliyor.


ANKARA'DA ACİL ZİRVE

Saldırı sonrası Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Bekir Kalyoncu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Başbakanlık'ta acil bir toplantı yaptı. Toplantı 3 saatten fazla sürdü. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bölgeye gidecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da MYK üyeleriyle olağanüstü toplantı yaptı.

DIŞ GEZİLER İPTAL EDİLDİ

Saldırı sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan gezisi iptal edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dış gezilerini iptal etti.



24 şehit askerin kimlikleri belli oldu

Hakkari'nin ilçesi Çukurca'daki çatışmada hayatını kaybeden 24 şehidin kimlikleri belli oldu.



J.Üsteğmen Murat Bek (Yozgat),
J. Kıdemli Başçvş. İbrahim Geçer (Konya),
Piyade Astsubay Bilal Özcan (İstanbul),
Piyade Uzm.çvş. Halil Özdoğru (Sinop),
Piyade Uzm.çvş. Mustafa Aslan (Çorum),
Piyade Uz.Onb. Reşit Ercan (Elazığ),
Piyade Çavuş Koray Özel (Adana),
Piyade Çavuş Yunus Yılmaz (Ankara),
Piyade Çavuş Birol Elmas (Sakarya),
Piyade Onb. Mesut Cengiz (Hatay),
Piyade Onb Mesut Kazanç (Erzurum),
Piyade Onb. Yavuz Çoban (Aksaray),
Piyade Onb. Fikret Özer (Samsun),
Piyade Onb. Hüseyin Güldal (Kocaeli),
Piyade Onb. Soner Ateşsaçan (Artvin),
J. Er Eyüp Çolakoğlu (İstanbul),
Piyade Er İdris Çam (Kahramanmaraş),
Piyade Er Fevzi Kazak (Gaziantep),
Piyade Er Mehmet Çetin (Aydın),
Piyade Er Süleyman Kalkan (Isparta),
Piyade Er Ahmet Tunçer (Bitlis),
Piyade Er Mehmet Ağgedik (Elazığ),
Piyade Er Ramazan Akın (Ağrı),
Piyade Er Ufuk Bozkurt (Kırklareli)
(Bir şehidin kimliği henüz belirlenemedi)

















Son Güncelleme :  20/10/2011 Saat 17:50:46 Bu Haber  5027 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2075 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Mevlüt Gencer      Tarih : 14/01/2012 00:00:00
   
Paris
08/02/2010
Mesaj Bilgisi
210

Fanatik Üye
 
tum $ehitlerimize allahtan rahmet geride kalan acili ve kederli ailelere ba$sagligi diliyorumbunun kani yerde kalmaz i$allah

     
     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 27/10/2011 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH TAN RAHMET, MAĞFİRET VE KABİR ZENGİNLİĞİ DİLİYORUM. ALLAH GERİDE KALAN AİLE BİREYLERİNE SONSUZ SABIRLAR VERSİN. MEKANLARI CENNET OLSUN.

     
     
 Yorumlayan : H.HÜSEYİN UYAR      Tarih : 24/10/2011 00:00:00
   
BİLECİK/BOZÜYÜK
06/01/2008
Mesaj Bilgisi
659

Fanatik Üye
 
BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLERİM GERİDE KALAN AİLELERİNE DOST VE AKRABALARINA BAŞ SAĞLIĞI VE SABIR DİLERİM. ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ.

     
     
 Yorumlayan : Ömer Gedik      Tarih : 24/10/2011 00:00:00
   

23/05/2010
Mesaj Bilgisi
413

Fanatik Üye
 
Bütün şehitlerimize ALLAH''tan rahmet diliyorum.yakınlarınada Rabbim sabır versin. bu şerefsizler karşı karşıya vuruşacak cesareti kendilerinde bulamıyorlar.böyle haince pusu kurarak emellerinne ulaşacaklarını sanıyorlar.halbuki ne için pusu kurduklarını-neyin mücadelesini yaptıklarını kendileride bilmiyor.Rabbim memleketimizin üzerinden.bu pkk zilletini ve bütün karanlıkları inşallah en kısa zamanda defeder.

     
     
 Yorumlayan : BİLAL OKUMUŞ      Tarih : 23/10/2011 00:00:00
   
MANİSA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
555

Fanatik Üye
 
ŞEHİTLERİMİZE ALLAH CC RAHMET DİLİYORUM İŞALLAH MEKANLARI CENNET OLUR

     
     
 Yorumlayan : mustafa güvnr      Tarih : 22/10/2011 00:00:00
   
ist
02/07/2007
Mesaj Bilgisi
320

Fanatik Üye
 
BU ACILARI YAŞAYAN ANNELERLE VATANIMIZDA TÜM ANNELERİN BABALARIN YÜREKLERİ YANIYOR,BU FİLMİN SENARYOSUNU ÇİZENLER BELKİ HAYATTA YOKLAR FAKAT OYUNCULARI ZAMAN İÇİNDE DEĞİŞEREK SÜREKLİ VİZYONDA TUTULUYOR,ETRAFIMIZ ATEŞLE ÇEVRİLİYOR,BİZDEKİ ÇANAKKALE RUHU UNUTTURLMAYA,OSMANLININ SARAYDAKİ LÜKS HAYATINA ÖZENDİRİCİ KARELERLE,ŞANLI ORDUMUZU ŞAİBEYLE,MİLLETİMİZİ BÖLÜNMEYLE,OKULDAKİ ÇOCUKLARIMIZI VATAN SEVGİSİNDEN UZAKLAŞTIRIP,FABRİKADA ÇALIŞAN İŞÇİDEN EMEKLİYE KADAR TÜM İNSANLARIMIZI MONOTONLUĞA İTME GAYRETİNDEKİ YAHUDİLERİN UĞRAŞLARININ MEYVESİDİR BUNLAR...FAKAT GÜN BİRLİK VAKTİDİR,GÜN HAKKIN BATIL İLE AYIRT EDİLME GÜNÜDÜR.GÜN İMAN İLE DOLAN YÜREKLERİ VATAN AŞKIYLE ATEŞLEME GÜNÜDÜR....GÜNÜNÜMÜZ AYDIN YOLUMUZ AÇIK OLSUN...VATAN SAĞOLSUN

     
     
 Yorumlayan : DOĞAN SOLAK      Tarih : 21/10/2011 00:00:00
   
PENDİK,İSTANBUL
28/07/2007
Mesaj Bilgisi
256

Fanatik Üye
 
ŞEHİTLERİMİZE ALLAH dan RAHMET DİLERİZ.ONLAR BU VATAN İÇİN CANLARINI,KANLARINI ORTAYA KOYDULAR.VATANIN BİR AVUÇ TOPRAĞI DAHİ BÖLÜNEMEZ DEDİLER.BİZ SONRA GELENLER BU EMANETİ KORUSUNLAR.BU VATANI KORUMAK ŞEHİTLERİMİZE SADECE AĞLAMAKLA OLMUYOR.NEREDE BİR PKK Lİ VARSA ONU EMNİYET GÜÇLERİNE BİLDİRELİM.VATANDAŞIN İŞ YERLERİNİ,ARABALARINI,EVLERİNİ YAKANLARA,YIKANLARA GEÇİT VERMEYELİM.TÜRKİYE CUMHURİYETİ YIKMAK İSTEYENLERE BAŞIMIZ DİK OLALIM.BU VATAN KOLAY KURULMADI GEREKİRSE EDİRNE DEN,HAKKARİ YE KADAR İÇİMİZDEKİ TÜM PKK LİLARI TEMİZLEYELİM.BU VATAN TÜRKÜ,KÜRDÜ,ÇERKEZİ,LAZI,MACIRI,TATARI,HRİSTİYANI,YAHUDİSİ,ERMENİSİ İLE BİR BÜTÜNDÜR BÖLÜNEMEZ.ŞEHİTLER ÖLMEZ,BU VATAN ASLA BÖLÜNEMEZ.

     
     
 Yorumlayan : BEKİR TEKEŞ      Tarih : 21/10/2011 00:00:00
   
manisa
22/07/2007
Mesaj Bilgisi
342

V.I.P. Üye
 
Vatani görevini yaparken şehit olan tüm askerlerimize Allah''tan rahmet geride kalan ailelerine, akrabalarına ve Türk Milletine baş sağlığı diliyorum. İnşaallah en kısa zamanda bu şerrefsizlerin kökü kazınacak. Sınır ötesi operasyonu için kuzey Irak''a giden bütün askerlerimize Allah yardım etsin. Tek temennimiz bu terör belasının bir an önce bitmesi Rabbim bütün askerlerimizi korusun.

     
     
 Yorumlayan : Muhammed Okumuş      Tarih : 21/10/2011 00:00:00
   

25/06/2011
Mesaj Bilgisi
32

Yeni Üye
 
Yürekler yanıyor. Gün geçmiyor ki şehit haberleriyle yanıp kavrulmasın yüreklerimiz. Artık asker, polis, öğrenci, sivil, kadın, çocuk ayrımı yapmıyor gözü dönmüş caniler. Türkiye''''nin parlayan ışığını karartmak adına bir çok şer odağı sanki birlikte hareket ediyor son günlerde. Verilen onca şehide rağmen, askerlerimiz kararlı bir şekilde mücadeleye devam ediyor. Polislerimiz hakeza aynı duygularla onurlu bir şekilde sürdürüyorlar görevlerini. İşte böylesine zor günlerde bizlere de çok büyük görev düşüyor. Böyle zorlu günlerde hepimizin metanet içinde vatan için çarpmalı yürekler. Bu yaşanan trajedinin asıl sebebi uzun yıllar sonrasından yeniden dünyaya sesini duyurmaya başlayan Türkiye''nin ileri gitmesini, lider Türkiye olmasını engellemek

     
     
 Yorumlayan : Mevlüt AĞILÖNÜ      Tarih : 21/10/2011 00:00:00
   
Dişli Kasabası
09/04/2011
Mesaj Bilgisi
94

Çalışkan Üye
 
Candan can kopararak sabır ölçülemez. Yıllar önce kaldırılan idam cezası tekrar konmalıdır. Yakaladığınızı asacaksınız ki önleyici olabilsin. Hadi kısas hükmünden korkuyorsunuz. Çünkü İslami bir hükümdür. Peki Amerika, Çin, İran suçluları sallandırınca kim ne yapabiliyor? Poşu ile yüzlerini kapatanlar kim olursa olsunlar, yakalanınca derhal ipe çekilmeliler. devletin resmi dairelerine, resmi görevlilerine silah çekenler hiç gözlerinin yaşına bakılmadan en ağır şekilde cezalandırılmalı. Önü alınmalı bu katliamın. Müsebbbipleri, yandaşları, yoldaşları ağır cezalara çarpıtılmalı Bu zibidiler ağır cezadan, hele idam cezasından korkar ancak. Hiç bir insan İDAM cezasını göre göre Apo''nun, Karayılan''ın hatırı için , emri gereği ölmeyi göze alamaz.

     
Toplam 3 sayfada 123>

Habere Yapılmış Toplam 21 Yorum Bulunmakta