19 Mayıs 2024 Pazar
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(18/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 HAFTALIK DİNİ SOHBETLER DEVAM EDİYOR (Fotoğraf Eklendi)
HAFTALIK DİNİ SOHBETLER DEVAM EDİYOR (Fotoğraf Eklendi)




Afyon Çevresinde Osmanlılardan beri devam eden gezek diye tabir edilen haftalık dini sohbetler geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda kasabamızda devam ediyor.

Haftanın belirli günlerinde biraraya gelerek Kur'an-ı Kerim ve tefsirini okumak dolayısıyla Kutsal kitabımızı daha iyi anlamaya yönelik bilgiler öğreniliyor.












Son Güncelleme :  31/10/2011 Saat 11:58:00 Bu Haber  6308 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2075 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 20/05/2012 00:00:00
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
1973

Fanatik Üye
 
Allah katılımcıların hepsinden razı olsun...

     
     
 Yorumlayan : BİLAL OKUMUŞ      Tarih : 06/11/2011 00:00:00
   
MANİSA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
555

Fanatik Üye
 
TEFSİR SOHBETLERİNİ TERTİPLEYEN VE KATILAN HEMŞERİLERMDEN ALLAH RAZI OLSUN

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 03/11/2011 00:00:00
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2083

Fanatik Üye
 
Sevgili Peygamberimizin Sizin en hayırlınız Kur''an-ı öğrenen ve öğretenizdir. düsturuna uyarak bu gaye ile toplanan sizlerden Allah razı olsun. İyi bir örnektir bu. Biliyorsunuz ve bilmeliyiz ki; Kur''an okumak Kur''an-ı Kerimi sadece tilavet etmek (yüzünde yada ezbere okumak) değildir. Kur''an okumak kainatı okumaktır. Okumak anlamak, anlamakta anladığın ile yaşayabilmektir. Ne güzel Kur''anı okuyabilmeyi ve o okuduğu ile hayat tarzını düzenleyebeilenlere. Allah cümlemize Kur''an okumayı öğrenmeyi, öğrendiği ile amel etmeyi nasip etsin.

     
     
 Yorumlayan : Muhammed Okumuş      Tarih : 02/11/2011 00:00:00
   

25/06/2011
Mesaj Bilgisi
32

Yeni Üye
 
Kur''an-ı Kerim, Allah''ın kelamıdır. İnsanlığı dünya ve ahiret mutluluğuna ulaştırmak için son peygamber Hz. Muhammed''e (sav) arapça olarak Cebrail aracılığıyla vahyedilmiştir. Hz. Peygamberden itibaren nesilden nesile tevatür yoluyla nakledilegelmiştir. Okunmasıyla da ibadet edilen bu ilahi kelam eşsizdir. Onun bir benzeri ortaya konulmamış, konulamaz. Kur''an-Kerim evrenseldir. İlahi kitapların sonuncusudur. Kıyamete kadar insanlığa yol gösterecek yegane ilahi kitaptır. Allah Kur''an-ı Kerimi bizzat kendi korumasına almıştır. Onunla daha önce indirdiği ilahi kitapların geçerliliğine son verilmiştir. Kur''an-ı Kerim okumak, anlamak ve onunla amel etmek içindir. Maalesef millet olarak okuma alışkanlığımız çok azdır. Oysa İslam oku diyor.

     
     
 Yorumlayan : Mevlüt AĞILÖNÜ      Tarih : 31/10/2011 00:00:00
   
Dişli Kasabası
09/04/2011
Mesaj Bilgisi
94

Çalışkan Üye
 
Okumak anlamak, anlamak ta yaşamak içindir. Anlaşılan bilgi hayatımızı mutlaka daha mükemmele taşımalıdır. Maalesef bir çoğumuz namaz kılarken okuduğu surelerin anlamlarını ve tefsirini bilmiyor. Bir kere düşünelim. Günde beş defa namaz kılan bir müslüman her gün kırk defa Fatiha suresini okuyor. Acaba Fatiha suresinin tefsirini hiç okuduk mu? Namazda sureleri okurken anlamları da alt yazı gibi aklımızdan geçmelidir. Zamanımızı nasıl geçirdiğimiz hususunda bir gün yaradana hesap vereceğiz. Dünya hayatında ömrünü nasıl geçirdin diye Sorulduğunda kahve köşelerinde okey oynuyordum mu diyeceğiz. yoksa gece yarısına kadar lüzumsuz laflar konuşup öğleye kadar tembel tembel uyudum. ailemin rızkı için bile gayret etmedim mi diyeceğiz.

     
     
 Yorumlayan : FATİH OKUMUŞ      Tarih : 31/10/2011 00:00:00
   
MANİSA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
86

Çalışkan Üye
 
Sermayemiz (zamanımız) kar topu gibi eriyen bir sermayedir. Hayat dönüşü olmayan bir yolculuk akıp giden bir sudur. ''''Bir nehirde aynı suyla iki kere yıkanmak mümkün değildir. Bu katı gerçek bizi an bu andır, dem bu demdir sırrına götürür. Geçen geçmiş, gelecekte henüz gelmemiştir. öyleyse kullanılabilir sermayemiz. sadece içinde bulunduğumuz andır. Şu halde bütün mesele bu ''''an'''' ın rıza-yı ilahiye uygun , yüzümüzü en çok güldürecek bir meşguliyete harcanmasıdır.

     
     
 Yorumlayan : Ramazan Arslan      Tarih : 31/10/2011 00:00:00
   

26/06/2011
Mesaj Bilgisi
76

Aktif Üye
 
HER GÜN TERRAKİ GEREK: Boş vakti değerlendirmeye sevk edici, kökü vicdanda yer etmesi gereken bir prensip de terraki ile ilgilidir. Hz. Peygamber (s.a.v) bir mümine , ilmi muktesebatını, manevi kazancını her gün artırma gayreti içinde olmayı tavsiye etmektedir. Hz. Aişe tarafından yapılan rivayete göre, Resuullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur. ''''Beni Allah''a yaklaştıran ilmimin artmadığı bir gün yaşayacak olsam, o günü hayırla geçirilmeyen bir gün sayarım.'''' Bu manayı takviye eden bir başka hadis de şöyledir: ''''Takvanın kaynaklarından biri, bilmediği şeyi de öğreninceye kadar devam etmendir...'''' Bir başka rivayet, bu hadisleri daha veciz olarak ifadeye dökmektedir: ''''İki günü eşit olan zarardadır. ...

     

Habere Yapılmış Toplam 7 Yorum Bulunmakta