19 Mayıs 2024 Pazar
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(18/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 LİSE VE DENGİ OKULLARIN 1 VE 2'NCİ SINFLARIN YOL ÜCRETİ VE ÖĞLE YEMEĞİ DEVLETTEN
LİSE VE DENGİ OKULLARIN 1 VE 2'NCİ SINFLARIN YOL ÜCRETİ VE ÖĞLE YEMEĞİ DEVLETTEN



Bilindiği gibi yaklaşık on yıldır Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim ve Öğretim yılı başında öğrencilerin Ders kitaplarını parasız veriyordu. 14 Kasım 2011 Tarihinden itibaren köy ve kasabalardan ilçeye giden lise ve dengi okulların 1'inci ve 2'nci sınflarında okuyan öğrencilerin yol ücretlerini ve öğle yemeklerini de Milli Eğitim Bakanlığı karşılıyor.


Geçtiğimiz ay Bolvadin Endüstri Meslek Lisesini ve İmam - Hatip Lisesini ziyaret ettim. Öğle yemeğinin üç çeşit verildiğini gördüm. Bu arada okulları ziyaretim esnasında yardımlarını esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Derviş ÖZÇAL'a ve Bolvadin İmam - Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa UYAR Kardeşimize teşekkür ederim.





LİSE YEMEK 2


LİSE YEMEK 1









































Son Güncelleme :  07/01/2012 Saat 00:14:59 Bu Haber  5987 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2075 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 13/02/2012 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
BİZİM ZAMANIMIZDA VE KENDİ ÇOCUKLARIMIZIN İLKOKUL VE ORTAOKUL ZAMANINDA 3 AYDA KİTAPLARI BULUP TAMAMLAYAMAZDIK. BİRBİRİNDEN ÖDÜNÇ ALIP ÇALIŞILIRDI. OZAMAN ÖĞRETMENLER HERSENE YAZARLARI DEĞİŞİK KİTAP ALDIRIYDI BİR ÖNCEKİLERDEN ALAMASIN KİTAPEVİNDEN ALSINLAR DİYE. ŞİMDİ İSE OKUL AÇILDIĞINDA MİLYONLARCA KİTAP SINIF MASALARINDA HAZIR EDİLİYOR. İKİNCİ DÖNEMDE BAŞLADI SENE BAŞINDA TÜM OKULLARDA BAŞLAYACAK BÜTÜN BİLGİLER YÜKLÜ NOTBUKLAR SIRALARDA YERİNİ ALACAK İNŞALLAH. NEREDEN NEREYE GELMİŞİZ BAKSIN ŞİMDİKİ ÖĞRENCİ KARDEŞLERİM. ESKİDEN SUNNİ GÜNDEMLER İLE EKONOMİ TEPE TAKLAK, GAZ VE MAZOT BENZİN KUYRUKLARI, TÜRKİYENİN KAZANCININ %70 BORÇLANMADAN DOLAYI DIŞARIYA AKITILMASI, SAHTE CUNTA VE YANLILARININ EYLEMLERİ TÜRKİYEYİ 5O YIL GERİLETTİ.

     
     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 13/02/2012 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
EVET İSA KARDEŞİM. SİZ BİZDEN BAYAĞI ÖNCE O SIRALARDA OKUDUNUZ VE GEÇTİNİZ. BİZLERDE BOLVADİN E.M.L. 1984-1986 ARASI DEVAM EDERKEN MUSTAFA AMCANIN VE SARI AMCANIN OTOBÜSÜNDE TÜP YAKARAK GİDERDİK KALORİFERİ ISITAMADIĞINDAN, SONRA MÜNÜBÜSCÜ HÜSEYİN ALMANYADAN DÖNÜNCE FORT TRANSİT MÜNİBÜS ALINCA KASABADA HERKES ETRAFINDA DOLAŞIP BAKARDI. BİZDE ERKENDEN ONA BİNMEYE ÇALIŞIRDIK. ŞİMDİ KASABALININ HER EVİNDE MOTOR, ARAÇ MİNİBÜS VS. ARACI VAR. SONRA BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ YENİ YENİ ULAŞIM ARAÇLARI GETİRİYOR ÇOCUKLARIMIZ VE VATANDAŞLAR FAYDALANSIN DİYE. BİZİM ZAMANIMIZDA OKULUN YEMEKANESİNDEN YEMEK İÇİN DERSLERİN İYİ OLACAK, DEĞİLSE PARA VARSA BİR NOHUT ISMARLAYIP 1 EKMEK YERDİ GARİPLİKTEN İNSANLARIMIZ, VE EVDEN PEYNİZ, YUMURTA VS. AZIK KOYARAKYERDİ

     
     
 Yorumlayan : BİLAL OKUMUŞ      Tarih : 15/01/2012 00:00:00
   
MANİSA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
555

Fanatik Üye
 
GÖRÜNTÜLERİ İZLEDİKTEN SONRA OKUL YILLARIM AKLIMA GELDİ SABAH ANNEM HAMIRSIZIN İÇİNE YUMURTA KOYARDI BAZEN PEYNİR ÖĞLEN YEMEĞİMİZ BUYDU. LOKANTANIN YANINDAN GEÇERKEN SICAK YEMEKLERİ GÖRDÜĞÜMÜZDE CANIMIZ ÇEKERDİ.ÖĞLEN BAZEN CANIM AZ KURU AZ PLAV ÇEKERDİ AKŞAMKİ YOL PARASINI YEMEĞE VERİRDİK AKŞAMDA KÖYE YAYA GİDERDİK.KİTAPLARIMIZ HİÇ YENİ OLMAZDI BİR ÜST SINIFA GEÇEN ABİLERİMİZDEN YARI FİYATINA SATIN ALIRDIK.ÇOĞU ARKADAŞIMIZIN GİYECEK ELBİSESİ OLMAZDI AYAKKABIMIZ KARA LASTİKTİ.BİRGÜN BABAM FRANSADAN KADİFE TAKIM ELBİSE GETİRMİŞTİ OKULA GİTTİĞİMDE HERKES BANA DEĞİL ELBİSEME BAKARDI.ŞİMDİKİ ÖĞRENCİLER ÇOK ŞANSLI HER TÜRLÜ İMKANLARI VAR MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM.

     
     
 Yorumlayan : ISA GEDIK      Tarih : 11/01/2012 00:00:00
   
KÖLN
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
Ögrencilik yillarimdan, bugünkü gibi hatirlarim... Ceyrek ekmek, icine 50g helva veya peynir, meslek lisesinin yanibasindaki mezarlikta yerdik. Ne güzel günlere gelmisiz. Bu milletin hizmetcisi olan, hizmet eden insanlara tesekkür etmeli, takdir etmeli. Degilmi?

     
     
 Yorumlayan : mustafa tekeş      Tarih : 10/01/2012 00:00:00
   
KÜTAHYA
28/04/2006
Mesaj Bilgisi
916

Fanatik Üye
 
BU DEVLET HEPİMİZİN ALLAH DEVLETE VE MİLLETE ZEVAL VERMESİN TABİ 30 YIL ÖNCEDE FARKLI İDİN DEVLETİMİZİN İMKANLARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR BUNDAN SONRADA ARTMAYA DEVAM EDECEK MİLLETİMİZ VAR OLSUN ..M.TEKEŞ/KÜTAHYA

     
     
 Yorumlayan : MEVLÜT GÜMÜŞ      Tarih : 09/01/2012 00:00:00
   
MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDA
21/09/2005
Mesaj Bilgisi
44

Aktif Üye
 
ben meslek lisesi tesviye bölümü öğrencisiydim. Devletimizin sunduğu olanaklarımı ve imkanları avrupayla kıyaslayacak olursak standartlar üstüdür. Lütfen bu imkanları olumlu yönde değerlendirelim. ben 11 senelik arkadaşımı sigar gibi bir illetten kurtaramadığım için arkadaşlığına devam edemedim lütfen bu liseli gençlere sahip çıkan meslek lisesi öğretmenlerimden Allah Razı olsun hepsine Peygamberlik mesleğinde başarılar dilerim...

     
     
 Yorumlayan : Hacer OKUMUŞ      Tarih : 09/01/2012 00:00:00
   
Dişli'den
01/07/2007
Mesaj Bilgisi
180

Başarılı Üye
 
EĞİTİMİN ÖNEMİ VE AMACI Devletin, toplumun ve bireylerin mutluğu için eğitim en iyi çözüm yoludur. İnsanlığın var olduğu günden beri, eğitim insanları meşgul eden en önemli sorun olmuştur. OlmaYA DA DEVAM EDECEKTİR. ANNELER, BABALAR ÇOCUKLARINA BÜYÜK MALLAR, PARALAR YERİNE ERDEMLİ İNSANLAR OLARAK YETİŞTERSELER DAHA İYİ SONUÇ ALIRLAR. BİR ÇOK AİLE BU MALLARINI VE PARALARINI İYİ YETİŞMEMİŞ EVLATLARINA BIRAKTIKLARINDA O MALLARIN VE PARALARIN BİR ZAMAN SONRA BAŞKA ELLERE GEÇTİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR. Onun için atalarımız: ’OĞLUN DELİ NEYLERSİN MALI, OĞLUN AKILLI NEYLERSİN MALI’ DEMİŞLERDİR.

     
     
 Yorumlayan : Mustafa UYAR      Tarih : 09/01/2012 00:00:00
   
Dişli Atatürk Ortaokulu Müdürü
12/11/2007
Mesaj Bilgisi
596

Fanatik Üye
 
Bundan 10 yıl önce bir rüya görseydik: okullarda ilköğretim 1. sınıftan lise son sınıfa kadar bütün öğrencilerin kitapları bedava ve okulun ilk açıldığı gün önlerinde hazır olacak ve köy, kasabadan gelen öğrencilerin taşınmaları bedava olacak ve öğle yemekleride devlet tarafından verilecek herhalde böyle şeymi olur rüya işte derdik. Allaha şükürki bu günleride gördük. Ben Endüstri Meslek lisesinde çalıştığım yıllarda pekçok velimizin dolmuş parasını karşılamakta çok zorlandıklarını ve bazı öğrencilerin öğle yemeğini yemeden evine gittiğini. Bu uygulamayı yapanlardan Allah razı olsun. Gençlerimizde devletin bu imkanlarının karşılığını vermek için çok çalışıp bu ülkeye faydalı nesiller olmasını istiyorum. Durmak yok halka hizmete devam..

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 08/01/2012 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
Eğitim sisteminin adam akıllı bir reforma ihtiyacı var. İnsan merkezli bir medeniyet, insanı her şeyden fazla önemseyenbir eğitim anlayışına ihtiyacımız var. araştırma yapmak üzere Japonya''dan Türkiye''ye bir heyet gelir. İstanbul Milli eğitim Müdürü Japonlara şöyle bir soru sorar. - Çocuklarınızı nasıl Japon yaparsınız? Heyetten biri şöyle cevap verir: - Çocuklar okula başlarken onları fabrikalara götürürüz. Bunları sadece Japonların yaptığını anlatırız. sonra da Nagazaki ve Hiroşima''yı gösteririz ve deriz ki: ''''Düşmanın çok. Sakın tembel olmayın. iyi çalışın. Bu anekdotu dinleyen arkadaşlardan biri şöyle hayıflanır: ''''keşke bizim de Nagazaki ve Hiroşima''mız olsaydı... Japon şu cevabı verir: 100 Nagazaki değerinde Çanakkale''niz var.

     
     
 Yorumlayan : FATİH OKUMUŞ      Tarih : 08/01/2012 00:00:00
   
MANİSA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
86

Çalışkan Üye
 
Lise ve dengi okullarda okuyan gençler; Siz şu şartlarda bizlerden çok şanslısınız. Her türlü imkanı devletimiz sunuyor. Böyle okumaya ne var. Hani bir söz vardır. ''''Ekmek elden, su gölden.'''' diye İçinde bulunduğunuz şartları ve zamanınızı en verimli bir şekilde kullanın. Başarılı olmak için planlı olun. Size sigara, içki, esrar ve kumar gibi kötü alışkanlıklar kazandıracak kişilerle arkadaş olmayın, devamsızlık yapmayın. Sabah kahvaltısını mutlaka yapın. İnternete ödevlerinizi yapmak için girin, fakat internet mahkumu olmayın. Vatanınızı, milletinizi, bayrağınızı çok sevin. İleride ülkeme nasıl faydalı olurum diye düşünün yüksek okullar için hazırlanın. Belirli mevkilere gelince bu aziz vatan için çok çalışın ki diğer ülkeleri geçelim.

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 14 Yorum Bulunmakta