19 Haziran 2025 Perşembe
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(15/06)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 114 YASINDAKI ASIRLIK ÇINAR EMIRE NINE HAKK'IN RAHMETINE KAVUSTU (Foto ve Video)
114 YASINDAKI ASIRLIK ÇINAR EMIRE NINE HAKK'IN RAHMETINE KAVUSTU (Foto ve Video)




Kasabamiz Halkindan Yunus Emre Mahallesinde ikamet eden; yüksek tansiyon ve solunum yetmezligi nedeniyle Afyon Devlet Hastanesinde yatmakta olan rahmetli Vahid Amcanin esi, Mevlüt ve Demirci Kazim AGILÖNÜ'nün anneleri

EMIRE NINE

12 Mayis 2012 cumartesi günü 114 yasinda Hakk'in Rahmetine Kavusmustur.


Merhume Emire Nineye Allah'tan rahmet, geride kalan ogullarina, gelinlerine, torunlarina ve kederli ailesine sitemiz ve tüm hemserilerimiz adina bagsagligi dileriz.


Merhumenin naasi 13 Mayis 2012 Pazar günü ögle namazina müteakip kilinan cenaze namazindan sonra kasabamiz mezarligina defnedilmistir.


EMIRE NINE'NIN ÖZGEÇMISI:
Emire 1898 Senesinde Akpinar Köyünde dogdu. Babasinin adi Hasan, anasinin adi Raziye'dir. Emire dünyaya geldiginde ülkeyi Osmanli Padisahlarindan 2'inci Abdülhamid yönetiyordu. Emire 14 yasina girdiginde hayatinin baharinda iken Disli Köyünden Vahid ile evlendi. Evlendiginde ise 5'inci Mehmet Resat Padisahlik yapiyordu. ilk çocugu oldugunda Padisahlardan 6'inci Mehmet Vahidettin görevi teslim almisti. Son Osmanli Halifesi Abdülmecid zamaninda 25 yasina girdi. Emire'nin kocasi çiftçi idi. Vahid ile evliliklerinden Aysedudu, Serife, Mevlüt ve Kazim adinda dört çocugu oldu. Balkan Savaslarini, Çanakkale Savasini ve Kurtulus Savaslarini gördü.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açilisina, Cumhuriyetin kurulusuna sahit oldu. Ilk Cumhurbaskanimiz Mustafa Kemal Atatürk, ve diger Cumhurbaskanlari Ismet Inönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren , Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül'ün Cumhurbaskanligini gördü. Kizlari Aysedudu ve Serife, Emire Nine vefat etmeden önce öbür aleme göçtüler. Kocasi Vahid Amca 1986 yilinda vefat etti.Torununun torununu gördü. Halen 2 oglu ve 55 torunu var. Uzun Gelin diye bilinen Emire Nine 12 Mayis 2012 Pazar günü 114 yasinda Hakk'in huzuruna vardi.


ODAK GAZETESI

Emire nine korkuttu

01.05.2012

Kendi yaptigi hakiki köy yogurdunu yiyor. Sabah namaziyla kalkiyor. Asiri yagdan ve tuzdan uzak duruyor. Bolvadin’de 114 yasindaki Emire Nine hastaneye kaldirilinca korkuttu. Ancak doktorlar genel durumun iyi oldugunu söylüyor. Emire Agilönü’nün 4 çocugu ve 55 torunu oldugu ögrenildi.


HASTANEYE KALDIRILDI
Bolvadin ilçesi Disli beldesinde yasayan 114 yasindaki Emire Agilönü’nün 4 gün öncesine kadar hiçbir rahatsizligi yoktu. Bütün islerini baskalarinin yardimi olmadan görebiliyor. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne yüksek tansiyon ve solunum yetersizligi sebebiyle kaldirilan Emire ninenin tedavisi sürüyor. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Bashekim Dr. Mehmet Duran yogun bakimda yatan 114 yasindaki Agilönü’nü ziyaret ederek durumuyla ilgili bilgi aldi.


GENEL DURUMU IYI
Bashekim Duran hastanin konusmalara tepki verdigini hemsirelerin elini siktigini belirterek "Afyonkarahisar ve belki de Türkiye’de 114 yas oldukça ileri bir yas. Bu yasina gelmesine ragmen diger organlarinda herhangi bir problem yok. Suuru açik tepki veriyor. Beslenmesi yapiliyor." dedi.


BOL BOL YOGURT YIYOR
56 yasindaki oglu Kazim Agilönü annesinin birkaç gün öncesine kadar yürüyebildigini hatta yemek bile yaptigini söyledi. Annesinin en çok yogurdu sevdigini günde bir kiloya yakin yogurt tükettigini belirten Agilönü "Kendi yaptigi hakiki köy yogurdunu yiyor. Tarlaya baga bahçeye çalismaya giderken mutlaka yogurdunu götürmeyi ihmal etmez.
Bir de sabah çok erken saatte kalkar namazini kildiktan sonra yatmaz" dedi. Agilönü annesinin tuzdan kesinlikle uzak durdugunu tuzlu ve yagli yemek asla yemedigini anlatti. Emire Agilönü’nün 4 çocugu ve 55 torunu oldugu ögrenildi.





Disli Kasabasinda Emire Ninenin Cenaze töreni


























































































Son Güncelleme :  14/05/2012 Saat 18:44:14 Bu Haber  7569 Kez Okundu



Kasabamizdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUS

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2184 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Izzet Sönmez      Tarih : 26/05/2012 00:00:00
   
Ankara
05/11/2006
Mesaj Bilgisi
451

Fanatik Üye
 
Allah rahmet eylesin

     
     
 Yorumlayan : Mevlüt Gencer      Tarih : 20/05/2012 00:00:00
   
Paris
08/02/2010
Mesaj Bilgisi
210

Fanatik Üye
 
emine ninemizin mekani cennet kabiri nur olsun geride birakdiklari evlatlari ve akrabalarini kom$ulari ve torunlarinin ba$i sagolsun parisden cacak oglu mayer ve e$i

     
     
 Yorumlayan : BEKIR TEKES      Tarih : 20/05/2012 00:00:00
   
manisa
22/07/2007
Mesaj Bilgisi
342

V.I.P. Üye
 
Merhumeye Allah''tan rahmet geride kalan kederli ailesine ve yakinlarina bas sagligi dilerim.

     
     
 Yorumlayan : soner aydin      Tarih : 20/05/2012 00:00:00
   
istanbul
25/01/2008
Mesaj Bilgisi
7

Yeni Üye
 
ALLAH rahmet eylesin mekani cennet olsun..

     
     
 Yorumlayan : BILAL OKUMUS      Tarih : 19/05/2012 00:00:00
   
MANISA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
555

Fanatik Üye
 
EMIRE TEYZEYE ALLHTAN RAHMET DILER SEVENLERINE BASSAGLIGI DILERIM.

     
     
 Yorumlayan : Abdullah Solmaz      Tarih : 17/05/2012 00:00:00
   
istanbul/4.LEVENT
13/12/2007
Mesaj Bilgisi
62

Aktif Üye
 
merhumeye Allah tan rahmet geride kalan OGLU kazim abi ye torunlari necati abiye enistem adnan vetüm yakinlarinin basi sag olsun. mekanin cennet kabrin nurla dolsun. ABDULLAH SOLMAZ. IST.

     
     
 Yorumlayan : Bünyamin Olas      Tarih : 17/05/2012 00:00:00
   
Disli Kasabasi
19/10/2011
Mesaj Bilgisi
115

Çaliskan Üye
 
KAZIM ABEYE-NEJAT GÜMÜS''E VE DIGER AILE MENSUPLARINA BAS SAGLIGI DILEKLERIMI SUNARIM.ALLAH GANI GANI RAHMET EYLESIN.MEKANIN CENNET OLSUN UZUN GELIN....

     
     
 Yorumlayan : suleyman punar      Tarih : 16/05/2012 00:00:00
   
Eskisehir
15/05/2005
Mesaj Bilgisi
150

V.I.P. Üye
 
mevlam mekanini cennet eylesin geride kalan ailsine sabir versin

     
     
 Yorumlayan : Ömer Gedik      Tarih : 16/05/2012 00:00:00
   

23/05/2010
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
Emire ninemize ALLAH''tan rahmet.Mevlüt abiye Kazim enistemize-Lemsiye ablama ve bütün yakinlarina bassagligi dileriz. mekani cennet olsun.

     
     
 Yorumlayan : yakup gümüs      Tarih : 16/05/2012 00:00:00
   
KIRIKKALE
11/01/2006
Mesaj Bilgisi
43

Aktif Üye
 
DISLIYE TATILE HER GELDIGIMDE BANA HOSGELDIN YAVRUM DIYEN SAYGIDEGER EMIRE NINEME (EMIRABA) ALLAHTAN RAHMET YAKINLARINA BASSAGLIGI DILERIM.

     
Toplam 4 sayfada 123.. 4>

Habere Yapılmış Toplam 39 Yorum Bulunmakta


 Facebook Yorumları