04 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 DİŞLİMİZ VE ÇEVREMİZDEN İZLENİMLER (FOTOĞRAFLI)
DİŞLİMİZ VE ÇEVREMİZDEN İZLENİMLER (FOTOĞRAFLI)



GEÇMİŞİMİZ VE BUGÜNÜMÜZ


Geçmiş tarihimizde büyüklerimiz her mevsimi ve başta yaz mevsimini en yüksek performanslarını güçlerini ortaya koyarak geçirmişlerdir.Büyüklerimizde bunun hatıraları oldukça çoktur.


Kimimiz oarak biçer,kimimiz annat alır, tırmık çeker,kimimiz işçilere testiyle eşekle çeşmeden su taşır (arada kaçamak için suya gitmek için can atar),kimimiz günün teknoloji harikası tekerleklerinin çın çın çınladığı at ve öküz arabasının salına sap sarar,hele birde güzel sap sararsa deme keyfine... Doğru harman yerine.... Kazasız belasız getirip babasından alacağı aferini almak onlar için en güzel ödül olurdu belki.


Bir de işler tes gider,sap arabasını devirir yıkarsa vay haline,o gün onlar için en çekilmez gündür işitecekleri azarda cabası olurdu.Bizim köyde sapların harman yerine dökülüp birde kasaba diliyle DÜVEN sürme faslına geçildi mi? Harman yerine yüksekçe dökülen sapların içinde saklanbaç oynamak küçükler için vaz geçilmez bir eğlencedir başlamış olurdu.Hele hele çocukların mahalle arasından geçen sap arabalarına yapışma,sap kapma yarışı yok mu...oda küçüklerin en ilgi çekici uğraşları arasında olmuştur....Pek çok yetişkin ağabeyler harman sonu geriyle saman taşımaktan,pek çokta küçükler samanlık deliği deşmekten bıkar o körpe ciğerleri,burunlarına,ağızlarına yöresel tabirle dastar bile bağlasalar yüzleri gözleri toza gark olur..--Ne zaman bitecek şu saman deşme işi diye mırıldanır dururlardı..

Dahası bizim haşhaşlara çigi çizme,sakız alma,ardından haş haş kırmanın ardından birde kabuk çekme faslı yok muydu? Öfff çekip nerde bir su göleti bulunduğunda gençlerin serinlemek ve dinlenmek için yaptıkları en güzel kaçamakları olurdu...Birde bizim köyün çok afacan mı afacan..yaramazlıkta üstüne olmayanları vardı..Her gün kendilerine uğraşlar bulur ,işleri güçleri fecuzluklar,maskaralık olurdu..

Bir bakarsınız bizim köyün afacanları yolda zavallı bir köy sakininin eşeğine yan binmiş evine tarlasına gitme- gelme düşüncesindeyken..önüne birden bire o babalarının,amcalarının eskimiş,yırtık şapkasını aniden atmaları yok mu? Hey hattttt zavallı hafsiz emimimiz ürken eşeğinden aşağı ters gelmiş gümmbürtt düşmez mi..Düşmesiyle yoldan kalkan tozlar içindeki düşen amcamızın O manzarasını görüpte gülmemek içten mi ...basarlar kahkahayı..ardından eğer kalkıp onları kovalama mecali bulan adamın kovalamacası başlarr ..Zavallı emmimiz arkada bizim köyün afacanları öndee ...o tarla sensin bu tarla sensinn kaçan kaçanaaa..Eğer bi de yakalanan oldu mu vayy halinee..yakalandığına mı yansınn yediği dayağa mı yansınn.. ilerde kendisine gülen arkadaşlarına mı yansınnn....Hey gidi günlerr heyyy....

Günler aylar ve yıllar geçti..Fakat gelişen teknolojiler sayesinde insanlarımız beden güçlerini daha fazla harcamadan pek çok işin üstesinden gelmeye başlamışlardır.

İşte kasabamızda bu teknolojinin gelişmişliği ve insanlarımızın bu tür işlere uzak oluşları bu tür uğraşlardan uzaklaşmalarına neden olmuştur...

Bu günlerde kasabamızda daha harmana girilmemişken komşu köyler tüm aile bireyleriyle harmana girdiler bile...


Kasabamızın karşı köylerinden KURTLU Köyü'nden Çetin ailesinin bireylerinin çalışmalarını sizler için görüntüledik.Sitemizi sadece Dişliler ziyaret etmiyorlar.Gurbetteki Karşı köylerden Karacaörenliler,Kurlulular,Taşlıdereliler,Nusratlılar'dan da kendi köylerini görüntülememiz için mailler aldık.



Sizleri komşu köylerdeki çalışmaları,diğer görüntüleriyle ve kasabamızdan izlenimlerimizle başbaşa bırakıyoruz..


ORAKLA ARPA BİÇEN ÇİFTÇİ AİLESİ





YÖREMİZ ERKEKLERİNİN YANI SIRA BACILARIMIZDA CANLA BAŞLA ÇALIŞIRLARKEN





KARACAÖREN KÖYÜ VE KARŞI KÖYLER TAŞLI DERE VE NUSRATLI






ELLERİ ÖPÜLESİ YAŞLILARIMIZ






YAPIMI SON AŞAMADA OLAN KASABAMIZDAKİ ZENGİN PETROL TESİSLERİ





Kasabamızın Tanınmış Sait,Lütfi ve Tevfik Ustalar ve Ekibi Kadir PAMUKÇU'nun İnşaatını Yaparlarken





Son Güncelleme :  26/06/2006 Saat 22:41:59 Bu Haber  7414 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


     
 Yorumlayan : Bayram SALMAN      Tarih : 24/09/2006 00:00:00
   
 
Allah kolaylık versin ARDAHANDAN TÜM DİŞLİ HALKINA SELAMLAR...

     
     
 Yorumlayan : SÜLEYMAN PUNAR      Tarih : 04/07/2006 00:00:00
   
 
O sıcagın altında yılardır çalışan babam tevfik punarın ellerinden öperim onunla beraber çalışan ustalara saygılar sunarım bütün herkese kolay gelsin ALLAH yardımcıları olsun bunları bizlere hazırlayan emek verenlere kolay gelsin

     
     
 Yorumlayan : mustafa özkaran      Tarih : 04/07/2006 00:00:00
   
 
allah herkeze kolaylık versin

     
     
 Yorumlayan : mustafa özkaran      Tarih : 04/07/2006 00:00:00
   
 
allah herkeze kolaylık versin

     
     
 Yorumlayan : MEVLÜTÖLMEZDİŞLİ      Tarih : 04/07/2006 00:00:00
   
 
ALLAH İŞÇİLERİMİZE KOLAYLIK VERSİN DİYORUZ

     
     
 Yorumlayan : ALİİHSAN GÜMÜŞ      Tarih : 03/07/2006 00:00:00
   
 
ALLAH CC HERKEZE KOLAYLIK VERSİN ****SİTE SAHİBİNEDE KOLAY GELSİN***

     
     
 Yorumlayan : mehmet salman      Tarih : 01/07/2006 00:00:00
   
 
bir baskadır benim memlekitim yazı kısı

     
     
 Yorumlayan : veysel uyar      Tarih : 30/06/2006 00:00:00
   
 
herkese selamlar allah herkeze kolaylık versın

     
     
 Yorumlayan : hasan sapmaz      Tarih : 29/06/2006 00:00:00
   
 
amaç başka kardeşim köyümüzün fesatlık damarı tuttu .heralde allah sonunu hayır etsin.böyle fukaralarda oluyor .böyle konuşmalar sadece o sözü söyleyenleri küçültür bu siteyi ve dişli için çalışanları büyütür.küçülenlere allah hidayet versin. yörük çerkes şucu bucu dedikmi vatan parçalandı demektir..askere gittiginde inşallah bir yörük senin elinden tutarda fikrinden cayarsın.yoksa gavur diye elinden tutmayacanmı

     
     
 Yorumlayan : keremcan      Tarih : 29/06/2006 00:00:00
   
 
YÖRÜK DEDİĞİN İNSAN TÜRKÜN ÖZÜDÜR,ONLAR MİLLETİMİZİN VAZGEÇİLMEZ DEĞERLERİDİR.GEÇEN GÜNLERDE 03DİYAD'IN KİTAP DAĞITIMINDA DA ORALARA HİZMET GİTTİ SEN NEREDEDİYDİN?HEE KOÇUM .....SENİN ALAYCI VE AŞAĞILAYICI KELİMELERİN KENDİNİ KOMİK DURUMA DÜŞÜRÜYOR.ADAM OL ADAM.

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 19 Yorum Bulunmakta