20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(19/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 KASABAMIZDA DERNEKLER ARASI BAYRAMLAŞMA VE İSTİŞARE TOPLANTISI(Foto)
KASABAMIZDA DERNEKLER ARASI BAYRAMLAŞMA VE İSTİŞARE TOPLANTISI(Foto)


Geçtiğimiz sene Ramazan Bayramında ilki gerçekleştirilen kasabamızda ve çeşitli illerde yer alan Dişli derneklerimizin bayramlaşma ve istişare toplantısının 2. si bu sene 30/07/2014 tarihinde öğle namazından sonra Dişli Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin ev sahipliğinde Bilal-i Habeşi Camii altında yer alan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Saat 14:00 ' da başlayan toplantı, Fatih Camii İmamı Mustafa Petek ' in Kur'an-i Kerim ' den Ali İmran Suresi 102-108 ayetlerini ve mealini okuması ile başladı. Ardından toplantının ev sahibi olması münasebetiyle Bilal-i Habeşi Camii imamı Mehmet Sapmaz toplantının açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında ; "Amacımız Allah rızası için hizmet etmek ve hayırda yarışmaktır.Büyüklerimizin gösterdiği gayretlerle buraya kadar hizmetleri daha da ileri götürmek bizim en büyük görevimizdir. Eksiklerimizi dernekler olarak kendi içimizde konuşmalıyız. Biz iyiyiz diyen dernek yalnız kalır , sürekli olarak kendimizi geliştirmeliyiz". Ardından dernek temsilcilerine sıra söz verildi ve kendilerinden dernekleri hakkında bilgi vermeleri istendi. Oturma sırasına göre dernekler adına konuşma yapanlar ve değindiği konular aşağıda listelenmiştir;


İmar ve Güzelleştirme Derneği Adına ; ŞÜKRÜ ARSLAN

- Kendisini ve Yönetim Kurulundan yer alan Akın Özdemir ve Ali Solmaz ' ı tanıttı
- Dişli için hep birlikte çalışılması gerektiğini ve bunun için en önemli işin eğitim olduğunu belirtti.
- Yapılan bu toplantının çok güzel bir faaliyet olduğunu belirtti.



Eskişehir Dişliler Derneği ESDIYAD Adına ; SÜLEYMAN PUNAR ve METİN AĞILÖNÜ

- Üye sayılarının azlığından , dernek kurulmadan önce yapılan faaliyetlerden bahsedildi.
- Ardından dernek kurulduktan sonra dernek için tutulan yerin kirasının yüksek olması ve maddi imkansızlıklardan bahsedildi.
- Derneğin kendi yerini alması konusunda çalışma başlatacaklarını bunun içinde diğer derneklerden destek istendiği belirtildi.
- Dernek faaliyetlerinin ve dernekciliğin üyelere tam olarak anlatılmadığından bahsesildi ve son olark caminin altı için derneğe teşekkür edildi.



Avrupa Dişlililer Derneği Adına ; ADEM ÇINAR

- Dişilimiz için her zaman var olduklarını ve yapılacak yardım faaliyetleri için hazır olduklarını belirttiler.
- Mezarlığın yanınan tuvalet ve abdest alma yeri yaptırmayı planladıklarını söylediler.



Manisa Dişlililer Adına ; ÖMER GEDİK

- Bu toplantıların Ramazan Bayramı ile sınırlı kalmamasını ve Kurban Bayramından da tekrarlanması gerektiğini belirttiler.
- Aidat toplamada sorun yaşadıklarını ve yapılan faaliyetlere katılımın az olmasından şikayet ettiler.
- Dernek yeri sorunun kendilerinde de olduğunu belirttiler ve tüm bunlara rağmen Dişli de yapılacak her türlü sosya faaliyet için de desteklerini esirgemeyeceklerini belirttiler.



03 DIYAD Adına ; HAŞİR OLAŞ

- Kendisini tanıttıktan sonra 1988 tarihinde Afyonlular derneklerini kurulmasında Dişlili hemşerilerimizin gayretlerinden ve artık sadece Dişliye ait derneğin kurulması zorunluluğundan bahsetti.
- 2004 yılında kurulan derneğin , kısaca diğer dernekler ve Federasyon üzerinde etkinliğinden bahsetti.
- Ardından son2 yılda derneğin tıpkı kasabamızda ki problemlerden dolayı duraklama dönemine girdiğini , ancak bunun el birliği ile atlatılması gerektiğindan bahsetti.
- Kurulacak bir Vakfın hem ticari ilişkileri kolaylaştıracağının hem de kasabamızı sosyal ve kültürel olarak çok geliştireceğinden bahsetti.
- Afyon'un her yerinde termal bu kadar kasabamızda neden bu konuda bir çalışma yapılmadığından bahsetti.
- Camini altı içn emeği geçen herkese teşekkür edildi.
-  Dernek adına söz alan SEZAİ SAPMAZ kardeşimizde ; Köyümüzde sünnet ve düğünlerde yapılan israflara dikkat çekti.



Gölcük Afyonkarahisarlılar Derneği Adına ; MEVLÜT KÖYLÜ

- Katılım için teşekkür etti ve derneklerinin yapılacak her türlü sosyal faaliyete katkıda bulunabileceğini belirtti.



Dişli Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Adına ; MURAT PETEK

- Amaçlarının sadece köyümüze hizmet etmek olduğunu;
- Katılan tüm derneklere teşekkür ettiğini- ve Yardım edenlerden Allah Razı olsun dileklerini ilettiler.



Dişli Belediye Başkanı SÜREYYA GÜVENİR

- Eskişehir Derneğini mutlaka ziyaret edeceğini belirttiler.
- Kasabamız için her türlü hizmete hazır olduğunu belirttiler.
- Hizmet yapılsın diye Yeni Çeşme etrafına taş döşenmesi için 11.000 TL para toplandığını belirttiler.
- Özellikle emekli olan hemşerilerimizin 1. adreslerini Dişli Kasabası'na almaları gerekliliğinden bahsettiler.
- Afyonkarahisar'ın büyükşehir olması durumunda Dişli'ye hizmetin biteceğini ve önümüzdeki 5 seneyi iyi değerlendirmeleri gerektiğinden bahsettiler.
- Kendi yağında kavrulan bir kasaba olduğumuzu ve bu birlik ve beraberliği dağıtmamamız gerektiğinden bahsettiler.



SONUÇ

- Konuşulanlar bu toplantıda kalmasın her dernek temsilcisi toplantı içeriğini yönetim kurulu ve üyelerle paylaşsın.
- Çocuklarımız ve gençlerimiz için özellikle dini eğitimin ve ahlaki eğitimin öneminde bahsedildi ve derneklerin sadece maddi değil manevi olarak da görevlerinin olduğunun altı çizildi.
- Bir sonraki toplantının Kurban Bayramının 3. günü öğle namazından sonra İmar ve Güzelleştirme Derneği ' nin ev sahipliğindan yapılmasına karar verildi ve Saat 15:45 itibariyle toplantı sona erdi.






















































Son Güncelleme :  31/07/2014 Saat 16:18:27 Bu Haber  4174 Kez Okundu



İstanbul'dan bildiriyor
 
İbrahim YILDIRIM

webmaster@dislikasabasi.com

Sitemizde 699 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 11/08/2014 00:00:00
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2076

Fanatik Üye
 
Güzel Dişlimin Güzel insanları güzel ülkemin pek çok yerinde birlikteliklerini kurmuşlar, beldemiz için en güzel faaliyetlerde bulunmak için çalışmaktadırlar. Hepsinden Allah razı olsun. İstişare ile oluşacak ve yapılması uygun olan tüm faaliyelerin bir an önce yapılamsı için Allah yar ve yardımcıları olsun. Kısa zaman aralıkları ile tekrar tekrar toplanarak yapılanları ve yapılacakları müzakere etmek çok yerinde olur. Karınca misali bu yolda yürüdüklerini ıspatlamış olurlar. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

     
     
 Yorumlayan : Vural Yurdusev      Tarih : 02/08/2014 00:00:00
   
Berlin
14/05/2005
Mesaj Bilgisi
302

Fanatik Üye
 
DISLI CAMILERI YAPTIRMA VE YASATMA DERNEGININ ONCULUGUNDE BASLATMIS OLDUGU VE IKINCISNIN DUZENLENDIGI ISTISARE TOPLANTISININ HAYIRLARA VESILE OLMASINI YUCE MEVLAMIZDAN NIYAZ EDERIZ.TAKTIR EDERSINIZ KI DERNEKCILIK COK ZOR VE MESAKKATLI BIR ISTIR.BU ISLE UGRASAN KARDESLERMIZ HIC BIR MENFAAT GOZETMEKSIZIN ALLAH RIZASI ICIN BU ISLERE GIRMISLERDIR.TABI KI TUM DERNEKLERIMIZIN KAPISI HEMSERILERIMIZE ACIKTIR.ICLERINDE DISLI SEVDADILARI OLANLAR ZATEN BU DERNEKLERLE BIR SEKILDE TEMASA GECER.MESELE BIRLIK VE BERLIGIMIZI BOZMADAN YIKICI DEGIL YAPICI OLMAKTIR.DERNEKLERIMIZ TABI KI ELESTIRIYE ACIKTIR FAKAT ONCE OZ ELESTIRI YAPMAMIZ GEREKTIGINIDE UNUTMAYALIM.DERNEKLERIN ANA PROBLEMI UYE SAYISININ AZLIGIDIR.INSAALLAH BU PROBLEMLER MASAYA YATIRILIP COZULU

     
     
 Yorumlayan : Sözün Özü      Tarih : 01/08/2014 00:00:00
   

30/01/2006
Mesaj Bilgisi
29

Yeni Üye
 
Dişli kasabasında böyle toplantıların olması güzel bir şey ama bu toplantı yapılmadan önce sadece cami hocaları karar vermiş gibi geldi. Dişli kasabalı pek çok insan Dişliye geldi profösörler deneyimli değişik işlerde çalışan çalışan ve emekli olmuş müdürler emekliler esnaflar ticaretçiler öğretmenler eski dernekçiler olması lazımdı.Eğitim konuşuluyor öğretmen yok.Masanın başında belediye başkanının sağında solunda profösörler ve daha kaliteli insanlar olmalıydı toplatıyı onlar yönetmeliydi . Bu işler için acele etmeyelim biz ettik oldu demeyelim Belediye başkanımıza güveniyoruz bu sözümü dikkat alaır diye düşünüyorum toplantıyı kameraya almak lazım genede Allah razı olsun bundan sonra DAHA KALİTELİ BİR TOPLANTI OLSUN BUNU BEKLİYORUZ

     

Habere Yapılmış Toplam 3 Yorum Bulunmakta