11 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(10/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 KASABAMIZDA 3. DERNEKLER ARASI BAYRAMLAŞMA VE İSTİŞARE TOPLANTISI(Foto)
KASABAMIZDA 3. DERNEKLER ARASI BAYRAMLAŞMA VE İSTİŞARE TOPLANTISI(Foto)


Geçtiğimiz Ramazan Bayramında ikincisi gerçekleştirilen kasabamızda ve çeşitli illerde yer alan Dişli derneklerimizin bayramlaşma ve istişare toplantısının 3. sü bu sene 06/10/2014 tarihinde öğle namazından sonra İmar ve Güzelleştirme Derneği'nin ev sahipliğinde Bilal-i Habeşi Camii altında yer alan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Saat 14:00 ' da başlayan toplantı, ev sahibi hayırseven derneği tarafından hazırlanan pilav üstü et , tatlı ikramı ile başladı. Fatih Camii İmamı Mustafa Petek ' in Kur'an-i Kerim ' den Şura Suresi ve Ali İmran Suresi 102-104 ayetlerini ve mealini okuması ile başladı. Ardından toplantının ev sahibi olması münasebetiyle İmar ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Şükrü Arslan toplantının açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında ; "Derneğin faaliyetleri ve kasabamız için yapılan hayır işlerini hakkında detaylı bilgi verdi". Ardından dernek temsilcilerine sıra söz verildi ve kendilerinden dernekleri hakkında bilgi vermeleri istendi. Yapılan program akışına göre dernekler adına konuşma yapanlar ve değindiği konular aşağıda listelenmiştir;


03 DIYAD Adına ; İbrahim YILDIRIM

- Derneğimiz yakın zamanda uzun süredir faaliyet gösterdiği yerden taşınmak zorunda kaldı. Yeni bir yere taşınmamız nedeniyle maddi olarak bazı sıkıntıla çekmek zorunda kaldık. Ancak yeni yerimiz alt kısmının faaliyete geçmesi ile daha da iyi olacaktır.



Manisa Dişlililer Adına ; Ömer GEDİK

- Dernek yeri probleminden bahsetti ve şu an kahvede ancak toplantı yapabildikleri ancak sosyal faaliyetler konusunda ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.



Gölcük Afyonkarahisarlılar Derneği Adına ; Mevlüt KÖYLÜ

- Yakın zamanda derneklerinde seçim olacağından ve yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.



Eskişehir Dişlililer Derneği ESDIYAD Adına ; Süleyman PUNAR

- Yapılan bu istişare toplantısı için katılımcılarar teşekkür etti, geçtiğimiz toplantıda da gündeme gelen dernekçiliğin tam olarak anlatılamadığından bahsetti.
- Yapılan faaliyetlerden bahsetti ve derneğe gelir sağlamak için kermes düzenlenebileceği ve hanım kardeşlerimizin de derneklere üye yapılabileceğinden bahsetti.
- Her sene toplu olarak bir derneğe yardım yapılması fikrini sundular.
- Ayrıca her pazar 20:00-21:00 arası halı saha maçı yaptıklarını belirttiler.



Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Adına ; Murat PETEK

- Camilerin ihtiyaçlarının kasabamız halkından toplanan yardımlarla karşıladıklarını ifade ettiler.
- Derneklerinin kendi yağında kavrulduğunu ve toplanan yardımların camilere harcandığını belirttiler.
- Durumu iyi olan derneklerin diğer derneklere yardımcı olmalarını istedi ve kendilerinin de bu konuda elinden gelen desteği sağlamaya hazır olduğunu belirtti.



Dişli Belediye Başkanı SÜREYYA GÜVENİR

- Derneklere gelir olması amacıyla Emekli olan hemşerilerimiz içinde kasabamızı 1. adres olarak gösterecek her derneğe kişi başı aylık 15 TL verme sözü verdi.
- Eskiden en büyük nüfusa sahip belediye iken şimdi nüfus olarak sondan 3. sıraya geldiklerini ifade etti.
- Kasabamıza son 30 yılda 30.000 m2 parke döşendiğini kendilerinin ise 6 ay içinde tamamen belediye olanakları ile 35.000 m2 parke döşediğini ve her yıl da 30.000 m2 parke döşeneceği bilgisini verdiler.
- 150.000 TL karşılığı DSI ' den kablo ve trafo desteği alınarak kasabamızdaki 19 kuyusundan 18 tanesini aktif hale getirdiklerini ifade ettiler.
- 7500 metre yolun devlet tarafından yapıldığını ve 4 otobüs aldıklarını bunların 500.000 TL ' ye mal olduğunu , ancak MEB ihalesinden günlük 1.060 TL para alındığını ve bu otobüslerin kendisini 3 yılda amorti edeceğini belirttiler.
- 1 km asbest borunun değiştirildiğini ve yıl sonuna kadar 2.5 km daha değiştirileceğini ifade ettiler.
- Erzak kamyonunun belediye tarafından gönderilmeyeceğini , ancak dernekler kendi için organize ederlerse en uygun şartlarda araba bulmak konusunda kendilerine yardımcı olacaklarını belirttiler.
- Belediyenin faaliyetlerini gider kısıtlaması yaparak ve devletin kurumlarından yardım alarak yaptıklarını ifade ettiler.
- Son olarak pazar yerinin eski yerine alındığını ve uluyol bağlantı yolunun sıcak asfalt yapılacağını belirttiler.



SONUÇ

- Konuşulanlar bu toplantıda kalmasın her dernek temsilcisi toplantı içeriğini yönetim kurulu ve üyelerle paylaşsın. Özelliklede başkan tarafından söz verilen 1. adres gösterme karşılığı aylık 15 TL nin
- Bir sonraki toplantının Yılbaşının ilk hafta sonunda Eskişehir ESDIYAD ' ın ev sahipliğinde Eskişehir ' de yapılmasına karar verildi ve Saat 15:30 itibariyle toplantı sona erdi.






















































Son Güncelleme :  07/10/2014 Saat 21:16:55 Bu Haber  3978 Kez Okundu



İstanbul'dan bildiriyor
 
İbrahim YILDIRIM

webmaster@dislikasabasi.com

Sitemizde 702 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 09/10/2014 00:00:00
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1805

Fanatik Üye
 
BELEDİYE BAŞKANIMIZIN 1. ADRES MESELESİNİ AYNEN DESDEKLİYORUM. DİŞLİ KASABAMIZIN GELİŞMESİ İÇİN, HİZMETLERİN ARTMASI İÇİN, DİŞLİ DIŞINDA İKAMET EDEN EMEKLİLERİN 1. İKAMETGAHLARINI DİŞLİYE ALDIRIP 2. İKAMETGAHLARINI KALDIĞI YERİ GÖSTEDİĞİNDE DİŞLİMİZİN NÜFUSU ARTACAK VE VERGİ GELİRLERİ PAYI YÜKSELEREK HİZMETE DÖNÜŞECEKTİR.BUNEDENLE DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR ATASÖZÜNÜ UNUTMAYALIM. TINAZTEPEDEN HERKESE SELAMLAR.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 09/10/2014 00:00:00
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2080

Fanatik Üye
 
Güzel Dişlimin Güzel İnsanları Ülkemizin çeşitli yerlerinde birlikteliklerini kurmuşlar ve Mübarek Kurban Bayramı vesilesi ile bu güzel mekanda buluşarak istişarede bulunmuşlardır. Allah kolaylık versin. Yapacakları tüm hayırlı işlerinde yardımcı olsun. İnsanlar bir araya gelerek konuşarak ortak noktada buluşurlar ve hizmetin en güzelini yaparlar. Bu faaliyetlerde görev alan ve destekleyenlerden Allah razı olsun. Yolunuz açık olsun. Bıkmadan, usanmadan hizmete devam edenlerden eylesin.Allah Yar ve Yardımcınız olsun.

     

Habere Yapılmış Toplam 2 Yorum Bulunmakta