19 Nisan 2024 Cuma
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(17/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 CUMHURİYETİMİZİN 91.YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN(BOLVADİN VE DİŞLİ'DEN FOTO & VİDEO)
CUMHURİYETİMİZİN 91.YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN(BOLVADİN VE DİŞLİ'DEN FOTO & VİDEO)













CUMHURİYETİMİZİN 91. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Osmanlı İmparatorluğu'nda, ikinci Meşrutiyetin ilanından altı yıl sonra Birinci Dünya Savaşı başladı. 1914'te başlayan Birinci Dünya Savaşı'na dünyanın belli başlı devletleri katıldı. Dört yıl süren savaş sonunda bizimle birlikte olan devletler yenildi. Savaş kurallarına göre biz de yenilmiş sayıldık. Ülkemiz İngilizler, Yunanlılar, Fransızlar, İtalyanlar tarafından paylaşıldı.


Ulusuna inanan, güvenen Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a geldi. Erzurum'da, Sivas'ta kongreler düzenledi. Mustafa Kemal Paşa "Tek bir egemenlik var, o da Milli egemenliktir. Ülkeyi yine ulusun kendi gücü kurtaracaktır." diyordu. Yurdun dört bir tarafından gelen ulus temsilcileri -milletvekilleri- 23 Nisan 1920 günü Ankara'da Büyük Millet Meclisi'nde toplandı. Meclis, Mustafa Kemal Paşa'yı başkan seçti. Mustafa Kemal Paşa'nın önderliğinde Büyük Millet Meclisi Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Bir yandan efeler, dadaşlar, seymenler bulundukları yörede düşmana karşı koydular. Öte yandan düzenli ordular İnönü'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da savaştılar. Yurdumuz düşmanlardan kurtarıldı.


İmzalanan Lozan Barış Antlaşması ile yeni bir devlet doğdu. Bu doğan devletin yönetim biçimi henüz belirlenmemişti.


İkinci dönem Büyük Millet Meclisi 11 Ağustos 1923'te ilk toplantısını yaptı. 13 Ekim 1923'te Ankara Başkent oldu. Atatürk ; düşmanın ülkeden atılıp sınırlarımızın belirlenmesinden sonra, çoktan beri tasarladığı cumhuriyetin ilanı üzerinde hazırlıklar yapmaya başladı. 28 Ekim 1923 akşamı yakın arkadaşlarını Çankaya'da yemeğe çağırdı. Onlara , "Yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz." Dedi.

29 Ekim 1923 günü Atatürk, milletvekilleri ile görüştükten sonra taslağı hazırlanan cumhuriyet önergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verildi. Meclis önergeyi kabul etti.

Böylece ülkemizde cumhuriyet yönetimi kuruldu. Atatürk kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı oldu. Cumhuriyet'in ilanı yurtta sevinç ve coşku ile karşılandı.

Cumhuriyet; yurttaşların seçme ve seçilme hakkının olduğu bir yönetimdir. Ulus temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz ulusundur. Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak her yurttaşın ödevidir.


Tüm yutta dış temsilcilikerimizin yanında kasabamızda da Cumhuriyetimimizin 91. Kuruluş yıldönümü kasabamızda yapılacak törenlenle coşkuyla kutlanacaktır .




BU KUTSAL TOPRAKLARI CANLARI PAHASINA KORUYARAK , CUMHURİYETİMİZİ BİZLERE EMANET EDEN ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ , BAŞKOMUTAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI SAYGI VE MİNNETLE ANIYOR , ŞEHİTLERİMİZ ANISINA HAZIRLADIĞIMIZ VİDEOYU İZLENİMİNİZE SUNUYORUZ.




































SİTEMİZ EDİTÖRÜ MUSTAFA OKUMUŞ HOCAMIZIN ÇEKTİĞİ FOTOĞRAFLAR

KENDİSİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ


























































































































BOLVADİN'DE CUMHURİYETİMİZİN 91. YILI KUTLAMALARI İZLENİMLERİNİ İDARECİ ÖĞRETMEN BÜLENT GÜVENİR VE EKİBİ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR.

























































































































































































































































































































































































































Son Güncelleme :  29/10/2014 Saat 23:48:09 Bu Haber  5205 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2066 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Cengiz Okumus      Tarih : 31/10/2014 00:00:00
   

02/11/2010
Mesaj Bilgisi
12

Yeni Üye
 
1000 yillik gecmisimizi silip atan, soy isimlerimizi degistiren, yazilarimizi degistiren, binlerce alimler asilan ve surgune birakilan, said nursi, iskilipli atif hocalarin omru hapislerde gecti islam ugruna, islama olan en buyuk darbeyi yapan kisinin neyini kutluyorsunuz? Ne bayramidir bu? Aglancakken sevinc cigliklari atiyoruz? Allah askina birazda olsa kendinize gelin, dunyanin hic bir yerinde boyle sacmalik yoktur!!!

     
     
 Yorumlayan : Yunus Uyar      Tarih : 30/10/2014 00:00:00
   
AFYONKARAHİSAR
08/05/2006
Mesaj Bilgisi
76

Aktif Üye
 
cumhuriyet bayramımız kutlu olsun

     
     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 30/10/2014 00:00:00
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
1973

Fanatik Üye
 
Cumhuriyetimizin 91, Yılı kutlu olsun.Bağımsızlık ve vatan her zaman için vazgeçilmez ikilidir.Bu gün bağımsız bir devletimiz ve vatan topraklarımız varsa bunların kıymetini iyi bilelim.Biz bu vatanı kolay kazanmadık.Nice şehit kanlarıyla ve zor şartlar altında elde ettiğimiz topraklarımızın kıymetini bilelim.Bize bu güzel vatanı kanları ve canları pahasıyla bizlere emanet bırakan tüm şehitlerimizin ruhları şâd makamları cennet olsun.Nesillerimizi maddi ve manevi her türlü eğitimlerini vererek yetiştirelim.Allah vatan ve milletimizi her türlü tehlikelerden muhafaza buyursun.

     
     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 30/10/2014 00:00:00
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1799

Fanatik Üye
 
CUMHURİYETİMİZİN 91. YILI TÜM TÜRKİYEMİZE KUTLU OLSUN

     

Habere Yapılmış Toplam 4 Yorum Bulunmakta