25 Nisan 2024 Perşembe
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(20/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 31/12/2014 TARİHİNDE 03 DIYAD'DA MEKKE'NİN FETHİ PROGRAMI DÜZENLENDİ(Foto)
31/12/2014 TARİHİNDE 03 DIYAD'DA MEKKE'NİN FETHİ PROGRAMI DÜZENLENDİ(Foto)


31/12/2014 TARİHİNDE 03 DIYAD'DA MEKKE'NİN FETHİ PROGRAMI DÜZENLENDİ

03 DIYAD derneğimizde 31 Aralık 2014 Çarşamba ( Bugün ) Mekke ' nin Fethi ile ilgili olarak sohbet düzenlenmiştir. Saat 20:00 ' de başlayan programa hemşerilerimiz yoğun ilgi göstermiş , dernekte adeta adım atacak yer kalmamıştır.

Programa konuşması olarak Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ahmet Türkcan katılmış ve Esenler Fevzi Çakmak Camii İmam Hatibi Osman Hocamızdan Kur'an-i Kerim okumuştur.

Programın Ardından katılan hemşerilerimize ikramda bulunulmuştur.



Sezai Sapmaz tarafından Sitemize Ulaştırılan Fotoğraflar;



















































Mekke’nin Fethi

Mekke, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.a.v) dünyaya geldiği, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği şehirdir. Ayrıca müslümanların kıblesi olan Kabe’nin de bulunduğu şehirdir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.a.v) kendisine peygamberlik vazifesi verildikten sonra önce Mekkelileri İslam’a davet etmiş, fakat onlar bunu kabul etmedikleri gibi müslüman olmaya başlayan herkese ellerinden gelen eziyetleride yapmışlardı.

Mekkeli müşriklerin bitmeyen bu eziyetleri sonucunda müminlerin dayanacak güçleri ve sabırları kalmayınca, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.a.v) müminlere hicret, Mekke’yi terk etme izni verilmişti. Hz. Muhammed (S.a.v) Mekke’den çıkarılırken yaşlı gözlerle Mekke’ye dönmüş; “Ey şehir, senden çıkarılmasaydım vallahi seni terk etmezdim!” demişti.

Hicretin üzerinden altı yıl geçmişti. Müminler, Efendimiz’le birlikte umre yapmayı çok istiyorlardı. Bunun üzerine Hz. Muhammed (S.a.v) Kâbe’yi ziyaret etmek isteyenlerin hazırlanmasını emretti. Hazırlıkların tamamlanmasından sonra bin beş yüz sahabi ile Mekke’ye doğru yola çıkıldı. Mekkeli müşrikler Hz. Muhammed’in (S.a.v) hareketini öğrenince toplanarak ne pahasına olursa olsun Mekke’ye girmesine izin vermemeyi kararlaştırdılar. Hz. Muhammed (S.a.v) de kan dökülmesini istemediği için Mekkelilerin bu tavrına karşılık onların teklif ettiği Hudeybiye anlaşması yapıldı.

Bu anlaşma gereği Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.a.v) sahabilerine geri dönme emrini verdi. Hem sahabeler hem de Hz. Muhammed (S.a.v) Kabe’yi ziyaret edemememin üzüntüsü içindeydi. Ancak inen şu ayet ileride Mekke’nin fethedileceği müjdesini vermişti: “Doğrusu biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik.” (Fetih, 1)

Hudeybiye Antlaşması’nın üzerinden 17-18 ay geçmişti ki, kendilerine bağlı bulunan Benî Bekr kabilesini kışkırtarak, müslüman olan Huzâalıların üzerine saldırttılar. Huzâa kabilesi baskına uğradıklarında namazdaydılar. Hunharca bir katliamla kimi secdede, kimi rükûda, kimi kıyamda iken şehid edildi.

Bu olayın hemen ardından Mekke’den gelen bir heyet Hz. Muhammed (S.a.v) daha önce fiilen bozdukları antlaşmayı resmen tek taraflı feshettiklerini söylediler. Oysa bu, müslümanları Mekke Fethi’ne davet demekti. Sonradan müşriklerin akılları başlarına geldiyse de iş işten geçmiş, sözleşme iki taraflı olarak feshedilmişti.

11 Ocak 630 sabahı İslam Ordusu savaş pozisyonu aldı. İslam peygamberi Muhammed ordusunu 4 kola ayırdı ve ordusuna şu emri verdi: “Size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça, hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz, hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz.”

Muhammed hareket emri verdi ve Fetih Suresi’ni okuyarak Mekke’ye girdi. 3 kol herhangi bir direnişle karşılaşmazken Halid bin Velid’in komutasındaki 4. kol, İkrime bin Ebu Cehil önderliğinindeki küçük bir saldırıyı geri püskürttü. Muhammed Mekke’ye girer girmez genel af ilan edildiğini bildirdi ve Ebu Süfyan’a bildirdiği şekilde, kimseye dokunulmayacağını ilan etti. Ardından içerisinde 360 put bulunan Kabe’ye yöneldi. İsra Suresi’nin 81. ayetini okuyarak putları birer birer devirdi. Daha sonra da beraberindeki Müslümanlarla Kabe’yi tavaf etti.

Fetih sonrasında İslam peygamberi Muhammed Kabe’de ilk hutbesini verdi. Mekkelilerin şüphelerini de gidermek adına hutbesinde şu sözlere de yer verdi:

Benim halimle sizin haliniz, Yusuf’un kardeşlerine dediğinin tıpkısı olacaktır. Yusuf’un kardeşlerine dediği gibi ben de diyorum:

“Size bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama yok. Allah, sizi bağışlasın. O, merhamet edenlerin en merhametlisidir. (Yusuf Suresi, 92)” Gidiniz; sizler serbestsiniz.



Son Güncelleme :  31/12/2014 Saat 22:37:18 Bu Haber  5885 Kez Okundu



İstanbul'dan bildiriyor
 
İbrahim YILDIRIM

webmaster@dislikasabasi.com

Sitemizde 701 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 12/01/2015 00:00:00
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2079

Fanatik Üye
 
Her toplumun, her inanca sahip kişilerin kendilerine ait dini ve örfi adetleri vardır. Biz müslümanlarında diğer dinlere mensun kişilerin kutladığı, onların da çoğunun inanmadığı yılbaşı etkinliklerine katılmamız mümkün değildir. O tarihlerde bizim (müslümanlarında) Mekkenin Fethi gibi anacağımız günümüz var. Milletimizin bir yılın muhasebesini yaparak değerlendirmesi çok daha iyi olur. Allah''a Kul, Rasülüne Ümmet olma yolunda azami gayret gösterelim. Allah Yar ve Yardımcımız olsun.

     
     
 Yorumlayan : İzzet Sönmez      Tarih : 08/01/2015 00:00:00
   
Ankara
05/11/2006
Mesaj Bilgisi
434

Fanatik Üye
 
sebeb olanlardan rabbim razı olsun

     
     
 Yorumlayan : Mustafa petek      Tarih : 04/01/2015 00:00:00
   
Dişli Kasabası
27/04/2005
Mesaj Bilgisi
114

Çalışkan Üye
 
Maneviyat olmadan hiç bir şey olmaz. Bu faaliyetlere hava, su kadar ihtiyacımız var. ALLAH KABUL ETSİN

     
     
 Yorumlayan : Bülent GÜVENİR      Tarih : 02/01/2015 00:00:00
   
Dişli'den
15/07/2005
Mesaj Bilgisi
294

V.I.P. Üye
 
Müslümanların Kendi Aralarındaki Husumetlere Son Vermek Adına Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed A.S. ın “Size bugün hiçbir başa kakma yok, ayıplanacak değilsiniz. Allah sizi bağışlasın. O merhametlilerin en merhametlisidir. ” Buyruğunu Kardeşine Söyleyerek Gereksiz Küskünlüklerin ve Dargınlıkların Sonuna da Geçilmiş Olur ... Rabbim ;Allah Rızası İçin Peygamberimiz Hz. Muhammed''in Sözünü Söyleyebienlerden ve Kendilerini Affedenlerin İltifatlarına Allah Rızası İçin Tabi Olanlardan Eylesin ... (Mevlid Kandilinizi Mübarek Olsun)

     
     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 31/12/2014 00:00:00
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
1973

Fanatik Üye
 
Yılbaşına alternatif bir etkinlik düşünülmüş,organize edenlerden ve emeği geçenlerden Allah razı olsun.Allah organize edenleri, katılanları ve destekleyen tüm kardeşlerimizi Resûlüllah (S.A.V.) Efendiimizin şefaatine nail eylesin.

     
     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 31/12/2014 00:00:00
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1802

Fanatik Üye
 
BU GÜNLERİ VE BUNA BENZER GÜNLERİ GÜNDEME GETİRİP BİZLERİ BİLİLENDİRENLERDEN, EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN.TINAZTEPEDEN HERKESE SELANLAR

     
     
 Yorumlayan : Mevlüt ÜYÜMEZ      Tarih : 31/12/2014 00:00:00
   

31/08/2005
Mesaj Bilgisi
67

Aktif Üye
 
S.A. EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN. MEVLAM RIZASINA MATUF AMELLER YAPMAYI NASİP ETSİN. TÜRKİYE GENELİNDE ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİDE MEKKENİN FETHİ PROĞRAMI TERTİP ETMEKTEDİR. AFYONKARAHİSAR İLİNDE DE BU AKŞAM AKÜ ATATÜRK KONGRE MERKEZİNDE KONUŞMACI MUSTAFA KURDAŞ''IN , SANATÇI A.BAKİ KÖMÜR''ÜN KATILACAĞI SAAT 19.30 DA MEKKENİN FETHİ PROĞRAMI VARDIR. HERKES DAVETLİDİR. DERNEK ŞUBE BAŞKANI MEVLÜT ÜYÜMEZ

     

Habere Yapılmış Toplam 7 Yorum Bulunmakta