26 Nisan 2024 Cuma
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(20/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN (Fotoğraf Eklendi)
REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN (Fotoğraf Eklendi)



Bu gece, Müslümanlar için tevbe etmenin, affın ve manevi arınmanın habercisi olan rahmet ve mağfiret mevsimi üç aylara girdiğimizi müjdeleyen Regaib Kandilidir. Üç aylar, mübarek gün ve geceler, Yüce Rabbimiz tarafından bizlere lütfedilen asla dönüş, manevi diriliş ve yükseliş fırsatlardır.

Üç ayların manevi iklimine girildiği müjdesini taşıyan Regaib Kandili de Cenab-ı Hakk'a yürekten yöneliş ve yakarışın, günahlardan arınmanın, nefsimizin yanıltıcı arzularından uzaklaşmanın imkanıdır.

Bu gece münasebetiyle Kasabamız Bilal-i Habeşi cami-i imam-Hatibi Mehmet sapmaz bu gecede Rabbimizle, yakınlarımızla ve çevremizle bağlarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerektiğini belirterek cemaatin Kandilini tebrik etti. Müezzin Şahin Özer güzel sesiyle Kur'n-ı Kerim okudu. Bu gecenin Milletimizin ve İslam aleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz etti.














Son Güncelleme :  23/04/2015 Saat 23:37:00 Bu Haber  3731 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2067 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 28/04/2015 00:00:00
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1802

Fanatik Üye
 
BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN REGAİP KANDİLİ VE ÜÇ AYLARI HAYIRLI OLSUN.EROĞLU AİLESİ-TINAZTEPE

     
     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 24/04/2015 00:00:00
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
1973

Fanatik Üye
 
Regaip kelimesi bolluk, bereket, fazilet,rağbet edilen geceler anlamına gelir. Bu gece Allah’ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk kandil gecesidir.Resûlüllah Efendimiz(S.A.V) bu geceye ulaştığında şöyle dua yaparmış:”Allah''ım Recep ve Şaban aylarını bize mübarek kıl ve bizleri hayırlısıyla Ramazan-ı Şerife ulaştır.”bizler de bu duayı bol bol yapalım. Regaib Kandiliniz ve üç aylarınız hayırlı ve mübarek olsun.

     

Habere Yapılmış Toplam 2 Yorum Bulunmakta