18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(16/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 MÜBAREK KADİR GECENİZİ TEBRİK EDERİZ
MÜBAREK KADİR GECENİZİ TEBRİK EDERİZ
Muhterem Kardeşlerimiz!
Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevî haz ve vecdin doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Muhtemelen 19 Ekim Perşembe gününü 20 Ekim Cuma gününe bağlayan gece (Bu gece) Kadir Gecesi’dir.

Zaman ve mekanlar; kendilerinde meydana gelen önemli olaylarla değer kazanırlar. Kadir Gecesini bu derece değerli kılan en önemli sebep de Kur’ân-ı Kerîm’in bu gece indirilmeye başlanmış olmasıdır. Kur’ân-ı Kerîm’in nüzulü ve Peygamberimizin insanlığa son peygamber olarak gönderilmesi, dünya tarihinin en önemli hadisesidir. Kur’ân-ı Kerîm’de bu gece hakkında şöyle buyurulmaktadır:
“Şüphesiz, biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir.” (Kadr Suresi 97/1-5.)

Kadir Gecesini gereği gibi anlayıp hakkıyla değerlendirmenin yolu, Kur’ân-ı Kerîm’in eşsiz mesajlarını anlamaktan geçer. Bu itibarla, Kadir Gecesi; Kur’ân-ı öğrenme ve Rasûlüllah’ı tanıma, onların öngördüğü fazilet ilkeleri doğrultusunda yaşama ve her türlü kötülüğü terketme vesilesi kabul edilmelidir. Zira, insanlara dünya ve âhiret mutluluğunu sağlamayı hedefleyen ve manevi varlığımızı karartan her türlü olumsuzluktan arındırarak, bizi üstün ahlâkî değerlere yönelten Kur’ân’dır. O’nun getirdiği ilke ve prensiplerin özünde aydınlık, hoşgörü, dostluk ve kardeşlik vardır. O, insanlar arasında sevgi, uzlaşma, yardımlaşma, kardeşlik ve istikrarı sağlayacak; fert ve toplum planında pek çok ahlâkî ve sosyal problemin hak ve adalet çerçevesinde çözülmesine ışık tutacak ve insanlara gelişme yollarını göstererek onları geleceğe hazırlayacak ilâhî ölçüleri içeren bir kitaptır. Kur’ân’ın bu özelliği,
“Gerçekten bu Kur’an en doğru olan yola götürür ve iyi işler yapan mü’minler için büyük bir mükafat olduğunu müjdeler”,(İsrâ, 17/9. “Biz Kur’an’dan, mü’minler için şifa ve rahmet olacak şeyler indiriyoruz....”(İsrâ, 17/82) ayetleriyle dile getirilmektedir.

Sayısız manevî güzelliğin yaşandığı ve mükafatların sınırsız olarak verildiği bu gecede;özümüze dönerek gaflet içinde geçen günlerimizi sorgulamalı, kendimizle hesaplaşmalı, iyi ve güzel davranışlarımızı artırmaya, kötü davranışlardan uzaklaşarak kalbimizdeki manevî kirleri temizlemeye çalışmalıyız.

Bu gece; Yüce Allah’ın bizlere bilgi, anlayış ve ihlâs vermesini, doğruyu bulduktan sonra kalplerimizi saptırmaması ve bizi affetmesi için dua edelim. Acı ve sıkıntı içindeki yüzlerin gülmesi ve göz yaşı dökerek yaşamak zorunda kalan insanların kurtuluşu için neler yapabileceğimizi düşünelim. Sevgili Peygamberimiz, faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan bekleyerek bu geceyi ihya edenlerin, geçmiş günahlarının bağışlanacağı müjdesini vermiştir. (Buhârî, “Fadl-u Leyleti’l-Kadr”, 1.)

Yazımızı, Peygamber Efendimizin Hz. Aişe annemize bu gecede yapılmasını tavsiye ettiği duâ ile bitirelim.



“Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet”
(Tirmizî, “Deavât”, 84.)






Bu gece sizlere bir sürpriz hazırlayıp sitemiz yayınında, kasabamız Çarşı Camii'nden canlı olarak Kadir Gecesi özel yayın yapmayı arzuluyorduk.Fakat teknik alt yapıda bazı eksiklikleri gideremediğimiz için gurbetteki Tüm Dişlili Hemşehrilerimizi Dişlililerle ile iletişim kurdurabilme hayalimizi gerçekleştiremediğimiz için üzgünüz.İnşallah gerekli alt yapıyı kurup bu güzel amacımızı tüm Dişlilileri çağın bu güzel teknolojisinden faydalanarak canlı yayınımızı gerçekleştirmeyi arzuluyoruz.

Bu gece Çarşı Camiinde geçmişimiz ve geleceğimiz arasında bağı devam ettirebilmek ,bu günkü değerlerimizi geleceğe taşıma düşüncesiyle; Kasabamız Camilerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nde arşivlemek ve gerektiğinde Sitemizde yayınlamak amacıyla Dişli Çarşı Camii görevlilerinin izniyle bu yılki Kadir Gecesi'ndeki izlenimleri içeren Kamera çekimi yapılacaktır.

Allah Yar ve Yardımcımız Olsun.

Bu vesile ile Tüm Müslümanların ve Tüm Hemşehrilerimizin Kandillerini Tebrik Ediyor,Selam ve Saygılarımızı İletiyoruz
.



Son Güncelleme :  19/10/2006 Saat 17:07:03 Bu Haber  3830 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


     
 Yorumlayan : mustafa göceçi      Tarih : 23/10/2006 00:00:00
   
 
tüm islam alenin ramazan bayramını kutlar hayırlara vasile olmasını dilerim

     
     
 Yorumlayan : fatosss manısa      Tarih : 21/10/2006 00:00:00
   
 
herkazin kadir gecesini kutlarım:)( biraz gec oldu ama neyse):):):)

     
     
 Yorumlayan : yavuz kara      Tarih : 20/10/2006 00:00:00
   
 
mübarek kadir gecesinin hepimiz için hayırlara vesile getirmesi dileğiyle kandiliniz mübarek olsun

     
     
 Yorumlayan : basrigencerfransa      Tarih : 20/10/2006 00:00:00
   
 
slm herkesin kadir gecesi kutlu olsun

     
     
 Yorumlayan : mustafa okumuş      Tarih : 20/10/2006 00:00:00
   
 
kadir gecemiz bütün müslümanlara mübarek olsun.

     
     
 Yorumlayan : MehmetAli GÜMÜŞ      Tarih : 20/10/2006 00:00:00
   
 
25/10/2006 günü Bayram! Mübarek Ramazan Bayramı Tüm insanlar birbirlerine daha çok yakınlaşsın, dargınlıklar ortadan kalksın, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da kuvvetlensin. Tüm insanlar neşe ve mutluluk denizinde yüzsün. Bugün sevinç günü, kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Ramazan Bayramı'nı doya doya yaşıyalım. Hayırlı bayramlar.

     
     
 Yorumlayan : tarikcan      Tarih : 20/10/2006 00:00:00
   
 
BIN DAMLA SERILSIN YUREGIMIZE,BIN MUTLULUK DOLSUN GONLUMUZE,BUTUN HAYALLERIMIZ GERCEK OLSUN, INANANLARIN DA KADIR GECESI MUBAREK OLSUN,KALPLERI SEVGIYLE DOLSUN

     
     
 Yorumlayan : mahmutpetek      Tarih : 20/10/2006 00:00:00
   
 
Bütün hemşerilerimizin ve tüm islam alemeninin Kadir Gecesi mübarek olsun hayırlara vesile eylesin.

     
     
 Yorumlayan : Emın guvenir      Tarih : 20/10/2006 00:00:00
   
 
ettiginiz her dua derdinize deva hastalıgınıza şifa gözünüze nur gönlünüze huzur gecmişlerinize rahmet evinize bereket getirsin KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

     
     
 Yorumlayan : Ahmet SAPMAZ-ISPARTA      Tarih : 20/10/2006 00:00:00
   
 
TÜM İSLAM ALEMİNİN MÜBAREK KADİRGECESİNİ KUTLAR HAYIRLARA VESİLEOLMASINI CENABIALLAHTAN DİLERİM.Hüdai UYSAL Meyil Adresimi Veriyorum a.sapmaz@mynet.com- SELAMLAR

     
Toplam 5 sayfada 123.. 5>

Habere Yapılmış Toplam 50 Yorum Bulunmakta