18 Nisan 2024 Perşembe
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(17/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 DİŞLİ DE AŞURE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YAPILDI (2016) (VİDEO-FOTOĞRAFLAR EKLENİYOR)
DİŞLİ DE AŞURE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YAPILDI (2016) (VİDEO-FOTOĞRAFLAR EKLENİYOR)



GÜZEL DİŞLİ DE AŞURE GÜNÜ ETKİNLİKLERİ YAPILDI


Geçmiş yıllarda olduğu gibi, kasabamız Merkez Diyad Derneğimiz ve Dişli Kuran Kursu Derneği nin öncülüğünde bu yıl da Aşure Günü Etkinlikleri gerçekleştirildi. Çalışmalara Bir Ay öncesinden başlanılan bu güzel gün için pek çok hayır sever Dişli Halkı yardımlarda bulundular , Dernek binasında aşurenin yapımında kullanılacak tahıllar kuru meyveler ve diğer katkıların hazırlığı devam etti, yıkanan haşlanan yiyecekler mahalle fırınlarında kaynatıldı pek çok işlemlerden sonra hazır hale getirildi. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda pişirilmesini Dernek Yönetimindeki anne ve bacılarımız yaptılar.

Pişirilen aşureler Dernek bahçesinde , Derneğe gelen misafirlere, öğrencilere dağıtıldı sofralarda ikram edildi. Daha sonra Cami Önüne getirilen aşure kazanları Cuma namazından sonra halkımıza ikram edildi. Aşure Gününde yapılan etkinlik fotoğraf ve videoları ilerleyen saatlerde izleniminize sunulacaktır.




Aşure Günü ve Önemi


Aşure… Muharrem ayının onuncu günü...
Sevgili Peygamberimiz buyuruyor ki:
“Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç, Allah’ın değer verdiği ay olan Muharrem ayında tutulan aşure orucudur…” (Müslim, “Sıyâm”, 202)
“Aşure günü orucunun, bir önceki yılın günahlarına keffaret olmasını Allah’tan umarım.” (Tirmizî, “Savm”, 48)
Hazreti Aişe (r.ah) İslâm öncesinde, Mekke halkının oruç tutmakta olduğu aşure gününde peygamberimizin de oruç tuttuğunu bildirmekte... Allah Rasulü Medine’ye hicret ettikten sonra da bu orucu tutmuş ve müminlere de onuncu günü ile birlikte, bir gün öncesi veya sonrası ile oruçlu olmalarını tavsiye etmiş... (Ahmed b. Hanbel, VI, 244)
Aşurenin içinde yer aldığı Muharrem ayı da, aynı zamanda Hz. Peygamber (sav)’in torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da şehid edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşları, bu hadisedeki asil duruşu ve haksızlıkla karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkûm edilmiştir.


Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de; “farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları”, “birlik” gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir.



2016 YILI AŞURE ETKİNLİKLERİ VİDEOSUNU İZLENİMİNİZE SUNUYORUZ









DİŞLİ DE 2016 AŞURE GÜNÜ İZLENİMLERİ






























































































Son Güncelleme :  22/10/2016 Saat 22:54:22 Bu Haber  5681 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2066 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : A. Muttalip Okumuş      Tarih : 30/10/2016 17:59:30
   
Ankara
05/01/2008
Mesaj Bilgisi
828

Fanatik Üye
 
ETKİNLİK BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE ÇOK GÜZEL OLMUŞ EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN

     
     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 25/10/2016 10:30:34
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1799

Fanatik Üye
 
KASABAMIZDA AŞURE ETKİNLİĞİNİ DEVAM ETTİERMEK ÇOK GÜZEL. ETKİNLİGE MADDİ MANEVİ EMEGİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN AŞUREDEN TADANLARA AFİYET OLSUN.EROĞLU AİLESİ-TINAZTEPE

     
     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 24/10/2016 21:25:07
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
1973

Fanatik Üye
 
Bilhassa islam tarihinde ve peygamberlerin hayatında pek çok kurtuluşlara ,iyiliklere ve müjdelere vesile olduğu gibi aşure günü kasabamız halkı için ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olsun.Bu etkinlerde emeği geçen ve organize eden kadın-erkek herkesten Cenab-ı Allah razı olsun ve Yüce Mevlam bu tür olayları birlik ve beraberliğimizin daha da artmasına vesile eylesin.Huzurumuzu ve ağzımızın tadını yenen aşureler gibi tatlı ve huzurlu eylesin.Ayrıca Muharrem ayı ve hicri yılbaşı bütün islam alemine hayırlı uğurlu olsun.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 24/10/2016 09:45:04
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2076

Fanatik Üye
 
Güzel Dişlimin Güzel insanları bu mübarek gün ve ayda güzel bir hayır hizmetinde bulunarak örnek bir davranış sergileyerek inşallah Rabbimizin hoşnutluğunu kazanmışlardır. Niyet hayır olunca akibette hayır oluyor. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hayır hizmetlerimiz çeşitli ve bol olsun. Riyadan uzak Allah rızası için olsun. Varsa eleştirimiz olumlu yönde olsun. Faydalı olsun. Haset, kin ve nefretle değil hoşgörü ve sevgi ile yaklaşalım. Kendimiz beceriyorsak becerenlere hayır dua edelim. Elimizden geliyorsa daha kapsamlısını daha güzelini yapalım. Dedikoduya, gıybete fırsat vermeyelim. Rabbim bu etkinliğe maddi ve manevi emeği geçenlerden razı olsun. Amellerini salih ve duaları kabul olanlardan olsun.

     

Habere Yapılmış Toplam 4 Yorum Bulunmakta