20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(19/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 YURDUMUN ÇİÇEKLENMESİ İÇİN DAİM YAŞADIM BENİ BİLSE BİLSE ÇİÇEKLERİM BİLİR
YURDUMUN ÇİÇEKLENMESİ İÇİN DAİM YAŞADIM BENİ BİLSE BİLSE ÇİÇEKLERİM BİLİR


YURDUMUN ÇİÇEKLENMESİ İÇİN DAİM YAŞADIM BENİ BİLSE BİLSE ÇİÇEKLERİM BİLİR DOSTLARIM

Hepimizde emeği bulunan kasabamızın güzide şahsiyetlerinden fedakar, cefakar emekli öğretmenlerimiz Abdil Ünal ve Rahime Ünal ' la maziye yolculuk yaptık. İkram edilen kahvelerimizi yudumlarken hayat hikayesini siz dostlarla paylaşmak istedik.

"72 Yıl önce Dişli'de doğdum. İlkokulu kasabamızda, orta okul ve liseyi Bolvadin'de okudum. Balıkesir Necati Bey Okulunda fark derslerini vererek 1964 yılında Dazkırı'nın Yorgalar Köyü'nde iki sene öğretmenlik yaptım. Sonra Adıyaman'ın Besni ilçesine atandım. Bir yıl da orada çalıştıktan sonra 1967 yılında Dişli İlkokuluna geldim. Okul müdürü rahmetli Şevki Gümüş idi. Köyümüze geldiğim yıl elektrik yoktu. 1966 yılında liseden sınıf arkadaşım Rahime öğretmenle evlendim. O zamanlar düğünler davul ve zurna ile olurdu. Erkekler odalarda, kadınlar evlerde düğün yaparlardı. Babam rahmetli de kılıç kalkan ekibi getirterek köyün meydanı Hacının köşede kılıç kalkan oyununu oynattı. Düğüne gelenler ilgi ve heyecanla seyretti.

Öğretmenlik hayatımda unutamadığım anılarım oldu. Tarih dersinde Etiler'i anlatırken müfettiş sınıfa girdi. Hoş geldiniz dedim. Hocam derse devam et dedi. Konuyu anlattıktan sonra kapı çaldı. Bir öğrencim geç kalmıştı. Özür dileyerek yerine oturdu. Müfettiş öğrencilere Etiler'i kim anlatacak diye sordu. Sınıfın hepsi parmak kaldırdı. Müfettiş geç kalan çocuğa sen anlat demesin mi!.. Çocuk da dersi kaçırdığı için "Eti bakkalda satılır. Çay ile yemesini çok severim" dedi. Herkes güldü. Başka bir öğrenci söz istedi konuyu çok güzel anlattı. Müfettiş çocuğu alkışlattı. Teşekkür ederek sınıftan ayrıldı.

Unutamadığım bir hatıramı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Okulların yaz tatiline girmesine yakın öğrencilerle yaylaya geziye gittik. Sınıflar 40 - 45 kişi civarındaydı. Yaylaya vardığımızda her öğretmen sınıf mevcutlarını tekrar saydı. Rahmetli Seyfettin Aksoy öğretmen iki talebesinin olmadığını fark etti. Hepimiz acaba çocukların başına bir iş mi geldi diye telaşa düştük. O zamanlar telefon olmadığından köyle haberleşmemiz mümkün değildi. Okul müdürü öğretmen arkadaşın birini kaybolan çocukları arayıp bulması için görevlendirdi. Arkadaşımız geldiğimiz yoldan yaya olarak iki saat yürüyerek köye kadar gitti. Kaybolan çocukları evlerinin önünde oyun oynarken bulmuş. Meğer çocuklar 400 kişi içinde biraz yürüdükten sonra yorulmuşlar köye geri dönmüşler.

Öğretmenlik yaptığım yıllarda teftişe gelen müfettişlerin bile arabaları yoktu. Köye geldiklerinde imamların odada bir hafta kalırlardı. Lokanta olmadığı için okul müdürü ve öğretmenler evlerinde yaptırdıkları yemekleri odaya götürürdü. Müfettişleri karşı köylerin okullarını teftiş etmeye babamın motosikletiyle götürürdüm. Günümüzde öğretmenlerin modelli arabası var. Kaloriferli binalarda kalıyorlar. Yoksul aile çocukları siyah önlüğü rengi soluncaya kadar bir kaç yıl giyerlerdi. Bazıları lastik pabuçları yırtık olarak okula gelirlerdi. Babalarının pantolonları yamalıklıydı Çocuğun kitap ve defterlerini zor alıyorlardı. Alamayanlara sınıf öğretmenleri yardım ederdi. Okullarda şimdiki gibi bilgisayar, tablet, cep telefonu yoktu. Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı okullar açıldığı gün kitapları parasız olarak tüm öğrencilere dağıtıyor. Bazı öğrenci velileri kız çocuklarını okula göndermek istemiyorlardı. "Kız çocuğu okuyup da ne yapacak. İmrallı'ya muallim mi olacak?" derlerdi. Kapı kapı dolaşarak kızların ana ve babalarını ikna ederdim.

O dönem Devlet okullara un gönderirdi. Biz de sırayla çocukların annelerine bükme yaptırır beslenme saatinde yedirirdik. Cennet mekan okulun hizmetlisi Süleyman Taşpınar'ın babası Tahsin amca çok çalışkandı. Sınıfların sobalarını yakar, temizliğini yapar, zili çalar, ağaçları sular, öğretmenlere çay yapardı.. Okullarda kalorifer yoktu. Mesleki hayatımda vatanına, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlı yüzlerce talebe yetiştirdim. Doktor, mühendis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve değişik alanlarda başarılı öğrencilerim var. Hepsiyle gurur duyuyorum. Hiç birisinin en küçük saygısızlığını görmedim.

İki oğlumdan Tekin Ünal Ziraat Mühendisi. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı. Diğer oğlum Tayfun Ünal Bolvadin Tarım Müdürlüğünde Ziraat teknikeri. İlkay, Abdil Buğra, Rahime, Seda Abdil, Burak olmak üzere beş torunum var. Sizlere çok sevdiğim bir şiiri armağan ediyorum

Anadolu'nun bütün çiçeklerini diyorum
Afyon ovasında açan haşhaş çiçeklerini
Bacımın suladığı fesleğenleri
Köy çiçeklerinin hepsini, hepsini

Avluların pembe entarili hatmisini.
Çoban yastığını, peygamber çiçeğini de unutmayın.
Hepsini, hepsini bir anda koklamak istiyorum.
Getirin, köyümün güzel kokulu çiçeklerini istiyorum.



Son Güncelleme :  15/03/2017 Saat 13:33:26 Bu Haber  5896 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2067 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : A. Muttalip Okumuş      Tarih : 15/04/2017 15:20:53
   
Ankara
05/01/2008
Mesaj Bilgisi
828

Fanatik Üye
 
MESLEĞİNİZİN ÖTESİNDE YAŞANTINIZLA ÖRNEK BİR İKLİ ELLERİNİZDEN ÖPERİM RABBİM SAĞLIKLI SIHATLİ ÖMÜRLER VERSİN AMİN

     
     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 20/03/2017 10:46:47
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1799

Fanatik Üye
 
KASABAMIZIN EĞİTİMİ ADINA ÇOK EMEĞİ OLAN VEFAKAR ÖĞRETMENLERİ. ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM, SAĞ OLUN VAR OLUN, ALLAHTAN UZUN ÖMÜRLER DİLİYORUZ,EROĞLU AİLESİ-TINAZTEPE

     
     
 Yorumlayan : Mustafa Mert      Tarih : 18/03/2017 22:40:45
   
Gebze
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
201

Fanatik Üye
 
köyümüzde talebelerinin 100%100 nün cok iyi bir ögretmen ve insandı diye bahsettigi tek şahsiyetler sizlersiniz herhalde ben sizin talebeniz degilim ama sizi talebelerinizden tanıyorum HER ÖGRETMENİN SEVENİDE OLUR SEVMEYENİDE FAKAT SİZLERİN HİÇ SEVMEYENİNİ DUYMADIM ALLAH SİZE VE TÜM ÖGRETMENLERİMİZE SAGLIKLI HAYIRLI UZUN ÖMÜRLER VERSİN ELLERİNİZDEN ÖPERİM

     
     
 Yorumlayan : Yasin Eryılmaz      Tarih : 17/03/2017 22:49:54
   
Ankara-Etimesgut
09/02/2009
Mesaj Bilgisi
133

Tecrübeli Üye
 
ALLAHIM Abdil Hocama ve Rahime Hocama uzun ömürler versin inşallah ellerinden öpüyorum.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 16/03/2017 14:00:50
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2076

Fanatik Üye
 
Allah''dan Abdil ÜNAL & Rahime ÜNAL öğretmenlerimize sağlık, sıhhat, uzun ve hayırlı ömürler nasip etmesini niyaz ederim. Kasabamız için örnek öğretmenlerdir. Öğrendiği değerleri öğrencilere öğreterek güzel bir örnek olmuşlardır. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Bu ikili bu değeri kabullenmişler ve layıkıyla yerine getirmişlerdir. Bu güne kadar sevgi ve saygı görmeleri de bundandır. Dünya fanidir. Geriye hoş bir seda bırakabilmek ne güzel. Tüm öğretmenlerinizin bu güzide çifti örnek almalarını umut ediyorum. Çarşıda, pazarda, velhasıl her yerde yüzü ak olarak gezebilmek için yaşadığın zamanı iyi ve güzel şeylerle dolduracaksın. Allah''a kul, habibine ümmet olarak yaşayacaksın. İnsanlara insanca muamele edeceksin. Allah sizlerden razı olsun.

     
     
 Yorumlayan : Mehmet SAPMAZ      Tarih : 16/03/2017 10:37:56
   
İstanbul
05/11/2006
Mesaj Bilgisi
52

Aktif Üye
 
Allah mutluluğunuzu daim etsin Allah uzun ömürler versin

     
     
 Yorumlayan : Mustafa UYAR      Tarih : 16/03/2017 10:30:33
   
Dişli Atatürk Ortaokulu Müdürü
12/11/2007
Mesaj Bilgisi
596

Fanatik Üye
 
Kasabamızın eğitim adına iki vefakar ve onurlu şahsiyetleri..... Sizlere kasabamız adına çok teşekkür ediyoruz... Eğitim gibi önemli bir konuda pek çok kişide emeğiniz olduğu için sizleri seviyoruz. Rahime hocam benim 5 yıl kesintisiz ilkokul öğretmenim bizlere geçen emeğinden dolayı hakkını helal etmesini rica ediyorum... Allahdan sağlıklı huzurlu ve mutlu uzun ömürler diliyorum. Sağ olun var olun......

     

Habere Yapılmış Toplam 7 Yorum Bulunmakta