24 Nisan 2024 Çarçamba
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(20/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 RAMAZAN’DA YETİM İFTARLARI
RAMAZAN’DA YETİM İFTARLARI


RAMAZAN’DA YETİM İFTARLARI


24 senedir dünyanın farklı coğrafyalarında insani yardım faaliyetlerini devam ettiren Uluslararası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği IBS Ramazan Ayı münasebetiyle Habeşistan’da onbinlerce iftar-sahur yemeği ve erzak yardımı yapmak için çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz senelerde Habeşistan’ın kırsal bölgelerinde Ramazan’da iftar – sahur yemeği dağıtımları ve Ramazan Kumanyası yardımı yapan IBS, bu sene 10 farklı medrese ve yetimhane bölgesinde faaliyet gösterecek.

Musa Efendi Medresesinde Her gün 1000 yetim ve yoksulun istifade edeceği şekilde yemek pişirilip, iftar ve sahur yemeği olarak dağıtımı yapılacak.

Tamamı Kız çocuklarından oluşan Ümmül Aytam Yetimhanesinde de 500 kişilik yemek pişirilecek ve yetim&yoksul ailelere İFTAR – SAHUR yemeği olarak dağıtılacak.

Yemek dağıtımlarına destek vermek isteyen hayırseverler 180 TL bağış yaparak, 1 kişinin 1 aylık iftar ve sahur yemeğini karşılayabilecekler.

Habeşistan’da 8 farklı bölgede de Ramazan Erzak yardımı yapılacak. Erzak paketlerinin bedeli 90 TL olarak belirlendi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sapmaz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve STK’leri olarak Afrika ülkelerinde ve dünyanın neresinde mazlum durumda olan varsa onun yardımına koşulacağını belirtti.

Derneğin çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgi için ;

0216 545 71 71 / www.ibs.org.tr

1 KİŞİNİN 1 AYLIK SICAK YEMEK (İFTAR-SAHUR) BEDELİ: 180 TL

RAMAZAN ERZAK PAKETİ: 90 TL

ZEKAT, FİTRE VE FİDYE BAĞIŞLARI KABUL EDİLMEKTEDİR

İLETİŞİM

AHMET SAPMAZ: 0532 633 69 95
MUSTAFA OKUMUŞ: 536 289 60 97

























Son Güncelleme :  09/05/2018 Saat 11:12:47 Bu Haber  4000 Kez Okundu



İstanbul'dan bildiriyor
 
İbrahim YILDIRIM

webmaster@dislikasabasi.com

Sitemizde 701 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Fatih Öztoprak      Tarih : 12/05/2018 18:08:41
   
Bolvadin Devlet Hastanesi
04/05/2010
Mesaj Bilgisi
210

Fanatik Üye
 
Dünyada yaklaşık yüz doksanbeş ülke vardır. Bu ülkelerin bazıları tarım ve sanayide geri kalmıştır. bazı ülkeler dağlık bölgelerde ve tarım arazisine elverişsizdir. zenginlik ve fakirlik allah vergisidir. insanın kaderinde yerine göre zenginlik yerine göre fakirlik vardır. Bu bir allah vergisidir. türkiyede ve dünyada sivil toplum kuruluşları yoksul ülke ve insanlara barınma, ısınma, yiyecek, içecek, ve ilaç yardımı yapmaktadır. empati duygusu (güçlünün kendini zayıf olanın yerine koyması dır. Müslümanlar ve duyarlı sivil toplum örgütleri işte bu duygu içinde hareket ederek fakir ülke ve onların insanlarına yardım etmektedir. Fakirin yoksulun ve yetimin yanında olanlardan allah razı olsun.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 11/05/2018 08:13:23
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2079

Fanatik Üye
 
Güzel ülkemin hemen hemen her yerinde bolluk ve refah içerisinde yaşıyoruz elhamdülillah. Dünyanın bazı yerlerinde yaşayan insanları görünce o insanlara reva görülenler Müslümanım diyen herkesi derinden etkiliyor. Ülkemizdeki bir günlük masrafımız onların bir aylığına bedel. Müslüman Müslümanın kardeşi olduğuna göre elimizden gelen her türlü maddi ve manevi yardımı yapmak zorundayız. Bu kulluk vazifemizdir. Bu fırsatları ganimet bilerek imkanlarımızı seferber ederek elimizden geleni esirgemeyelim. Amel defterlerimizi hayır ve hasenatla dolduralım. Rabbim bu tür hayırlara vesile olanlardan ve hayrını yapanlardan razı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Hiç bir kimseyi açlık ve yoksullukla imtihan etmesin.

     
     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 09/05/2018 14:40:40
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1802

Fanatik Üye
 
BİZLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT, BÜTÜR FIRSATLARI BİZLERE SUNANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN.EROĞLU AİLESİ-TINAZTEPE

     

Habere Yapılmış Toplam 3 Yorum Bulunmakta