02 Mayıs 2024 Perşembe
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 KUR'AN KURSLARINA BÜYÜK İLGİ ( Fotoğraf Eklendi )
KUR'AN KURSLARINA BÜYÜK İLGİ  ( Fotoğraf Eklendi )




Kasabamız Kur'an Kursunda yaşları 15 ile 60 arasında değişen 26 kursiyer eğitim görüyor. 2010-2011 eğitim yılında Kur'an-ı Kerim, İbadetim, İnancım, Peygamberim ve Ahlak eğitimi alan bayanlar hem ibadetlerini yapıyorlar hem de bilgilerini tazeliyorlar. Kursiyerlerin büyük çoğunluğunu ise orta yaş grubu oluşturuyor. 60'ından sonra Kur'an okumayı öğrenen kursiyer ''okumanın yaşı yoktur'' sözüne örnek teşkil ediyor.

Kursun en yaşlı öğrencisi Şehri Özkaran 60 yaşında. Bu yıl Kur'an okumayı öğrendiğini söyleyen Şehri Özkaran memnuniyetini dile getirirken bir başka kursiyer Cemile Ay'da ''Bu sene kursa gelmeye başladım. Günümüzün boş vakitlerini burada değerlendiriyoruz. Öğrenmenin yaşı yokmuş geç bile kaldık. Kur'an Kursu Öğretmenimiz kutsal kitabımızı bize öğretiyor. Hocamızdan çok memnunuz'' şeklinde konuştu.

Kurs yöneticisi aynı zamanda kursiyerlere eğitim veren Hülya Gültekin Hocanım: ''Burada her yaştan bayanlarımız var. Öğrencilerimize elimizden gelen tüm imkanları sunuyoruz. Binamız buna müsait dedi. Kur'an-ı Kerim öğrenmenin çok kolay olduğunu sadece insanda istek olmasının yeterli olduğunu söyledi.'' Ayrıca Kur'an kursuna yardım eden hayırsever kardeşlerimize teşekkürlerini bildirdi.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de yetişkin erkekler için gece kursu açan Bilal-i Habeşi Camii İmam-Hatibi Mehmet Sapmaz ve Fatih Camii İmam-Hatibi Mustafa Petek yatsı namazından sonra Kur'an eğitimi veriyor. Kursiyerlerin çoğunluğunu orta yaş grubu oluşturuyor.Aynı camide babası ile oğlu (Mehmet Sapmaz ve oğlu Muzaffer Sapmaz) iki kardeşin (Latif ve Mustafa Tekeş) kur'an öğrenmeleri ilgi çekiyor.














































Son Güncelleme :  24/01/2011 Saat 20:21:08 Bu Haber  5156 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2069 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Lokman Kahraman      Tarih : 26/01/2011 00:00:00
   
Bolvadin
19/02/2008
Mesaj Bilgisi
174

Başarılı Üye
 
SELAMÜN ALEYKÜM KURANA GÖNÜL VEREN KARDESLERIM SIZLERI VE MESLEKTASLARMI TEBRIK EDERIM.CÜNKÜ PEY.EFENDIMIZ SIZIN EN HAYIRLINIZ KURANI ÖGRENEN VE ÖGRETENDIR BUYURUYOR BELDEDEKI EN BAHTIYAR KISILERSINIZ.ACIZANE BIZ 25 YILDIR BU GÖREVI YAPIYORUZ DISLI KASABAMIZDADA 2YIL K.KURSU ÖGRETICISI OLARAK GÖREV YAPTIK.SUAN ALMANYA-DA BIZDE AKSAM KURAN KURSU ACTIK BIR HAFTA ÖNCE BURADA TAM 67YASINDAKI CEMEATMIZ KURANA GECTI COK GÜZEL OKUYOR BEN ÖGRENEMEM DIYENLER ICIN CESARET OLSUN SEVGI VE SELAMLAR.ALMANYA-HANNOVER

     
     
 Yorumlayan : Ömer Gedik      Tarih : 25/01/2011 00:00:00
   

23/05/2010
Mesaj Bilgisi
413

Fanatik Üye
 
Böylesine güzel ve önemli etkinliklerde emeği geçen bütün kardeşlerimizden ALLAH razı olsun.Rabbim cümlemize Kur''an öğrenmeyi ve Kur''an üzere yaşamayı nasip eylesin.

     
     
 Yorumlayan : Hande Yağmur      Tarih : 24/01/2011 00:00:00
   

16/06/2008
Mesaj Bilgisi
7

Yeni Üye
 
Doktorun verdiği reçeteyi,sadece okursunuz...ilaçları almış gibi olmaz.işte...hasta bir toplum olmamak için,KURANI KERİMİ su gibi içmeli,yiyecek gibi yemeli,ilaç gibi faydalanmalıyız.ALLAH her zaman,yar ve yardımcımız olsun...Selam ve Duaa ile...

     
     
 Yorumlayan : Hande Yağmur      Tarih : 24/01/2011 00:00:00
   

16/06/2008
Mesaj Bilgisi
7

Yeni Üye
 
Kim ilim öğrenme maksat ve gayesiyle,yola çıkar veya öğrenme gayret ve meşgalesi içine girer ise Allah ona cennet yollarından birini kolaylaştırır.Kuran kendisini okuyup, esasları ile amel edene,Allah nezdinde şefaatçi olur.Şüphe yok ki KURAN Allahın bir ziyefetidir.O halde elimizden geldiğince Allahın ipine sımsıkı sarılalım.Kuran, açık bir nurdur,bir şifadır,insanlara faydalı ilahi bir kelamdır.Kuran, ona yapışanlar için, bir korunak,esaslarına uyanlar için,bir kurtarıcıdır...Hepiniz,topluca sımsıkı Allahın kitabına,emirlerine,ona itaate sarılın...Aliimran süresi ayet,103.Bir hastaya vardığınızda,çok susuzdur,suyun güzelliklerinden bahsedersiniz...kana kana içmeyince,içmiş gibi olmaz.Çok açtır,yemek çeşitlerin sıralarsınız,yemiş gibiolmaz

     
     
 Yorumlayan : Mustafa petek      Tarih : 23/01/2011 00:00:00
   
Dişli Kasabası
27/04/2005
Mesaj Bilgisi
114

Çalışkan Üye
 
''''SİZİN EN HAYIRLINIZ KUR''AN''I ÖĞRENEN VE ÖĞRETNİNİZDİR'''' buyuruyor Peygamber Efendimiz. Herkesten ALLAH(C.C.) razı olsun.

     
     
 Yorumlayan : Mustafa petek      Tarih : 23/01/2011 00:00:00
   
Dişli Kasabası
27/04/2005
Mesaj Bilgisi
114

Çalışkan Üye
 
''''SİZİN EN HAYIRLINIZ KUR''AN''I ÖĞRENEN VE ÖĞRETNİNİZDİR'''' buyuruyor Peygamber Efendimiz. Herkesten ALLAH(C.C.) razı olsun.

     
     
 Yorumlayan : Hacer OKUMUŞ      Tarih : 23/01/2011 00:00:00
   
Dişli'den
01/07/2007
Mesaj Bilgisi
180

Başarılı Üye
 
İnsanın yaşadığı sürece küçük yaştan başlayarak birçok şeyler öğrenmesi gerekir. Bunlardan biri de dinini ve din adına yapması gereken şeyleri öğrenmesidir. Çünkü her insanın, kendini yaratan Allah''a kulluk ve ibadet etmesi gerekir. Yaratılışındaki asıl gaye de budur. Bu hususta Allah: ''''Cinleri ve insanları sırf bana kulluk ve ibadet yapmaları için yarattım.'''' (Zariyat Suresi, 56) buyurmuştur. Gerçek anlamda kulluk ve ibadet bilgisiz olmaz. İnsan ibadet adına neyi, ne zaman ve nasıl yapacağını bilmelidir. Bu da, en sağlam kaynaklardan en doğrusunu öğrenmekle mümkündür. Dinin ana kaynaklarından olan Kur''an-ı Kerim ve Peygamberimizin hadisleri, insan hayatının her yönünü kapsamakta, herkese hayatı boyunca her hususta doğru yolu göstermekte

     
     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 23/01/2011 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
BU VE BÖYLE FAALİYETLER ÇOK GÜZEL.NEMUTLU ÖĞRETENE VE NEMUTLU ÖĞRENENE.KEŞKE BİZLERDE ÖĞRENİP OKUYABİLSEK.SEBEB OLANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN.

     
     
 Yorumlayan : a.muttalip okumuş      Tarih : 23/01/2011 00:00:00
   
Ankara
05/01/2008
Mesaj Bilgisi
828

Fanatik Üye
 
Kur''an Kursunda ve camilerde Kur''an öğrenen kardeşlerimizi kutluyorum. Ne kadar güzel değil mi? Vaktini Kur''anla geçirmek, onu hayata uygulamak, kur''an yolunda yürümek. Toplum kur''anın emirleri doğrultusunda yaşadığı zaman o toplumda huzur olur, hapishaneler suçlularla dolmaz, yankesicilkik, hırsızlık, dolandırıcılık olmaz, komşu komşuya iyi davranır. Akrabalar arasında kırgınlık olmaz, kimse ana ve ya babasını yaşlandı diye huzur evine göndermez. Kur''ana göre içki müslümana haram olduğu için içkinin zararlarından hem kendi korunur, hemde İçkinin sonucu olarak trafik kazaları olmaz. Kumar masalarında ömür tüketilmez, Çünkü müslümanın vakti çok değerlidir. Zamanını uygunsuz yerlerde batakhanelerde geçirmez. Her şey güllük gülistanlık olur.

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 22/01/2011 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
Kur''an; hem zikirdir, hem fikirdir, hem hikmettir, hem ilimdir, hem hakikattır, hem sadırlara şifa, mü''minlere hüda ve rahmettir. Allah Kur''an öğrenen kardeşlerimizi başarılı kılsın. İstenirse yaşın 60'' da olsa kur''an öğrenilebiliyor. Ömrünü kahve köşelerinde değil, Allah''ın evinde kur''an öğrenmek için harcayanlara ne mutlu. Hocalarımıza gayretli çalışmalarından dolayı ne kadar teşekkür edilse azdır.

     

Habere Yapılmış Toplam 10 Yorum Bulunmakta