19 Nisan 2024 Cuma
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(17/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 REGAİB KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN (FOTO)
REGAİB KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN (FOTO)




Sözlükte ''Kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış'' anlamına gelen regaib kelimesi, dini literatürde ''Bol sevap ve mükafat, faziletli amel'' manalarında kullanılmakta olup, hicri takvime göre yedinci ay olan Recebin ilk perşembesini cumaya bağlayan geceye ad olmuştur.


Bu gecenin önemine işaret eden bir hadisinde Hz. Peygamber (s.a.s) ''Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar; Recebin ilk cuma gecesi (Regaib gecesi) Şabanın ortasında bulunan gece (Berat gecesi), Cuma geceleri, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir.' buyurmaktadır. Diğer kandil gecelerinde olduğu gibi, Regaib kandillerinde de minarelere kandillerin asılması gelenek haline gelmiştir.

Regaib gecesine özel yapılması gereken bir ibadet bulunmayıp, mü'minler bu geceyi Kur'an-ı Kerim tilaveti, tövbe-istiğfar, namaz, dua, zikir ve tesbihat ile değerlendirebilmelidir. Bu gece Allah'a bağlılık ve kulluğun, aile bireyleri ve diğer insanlarla ilişkilerin gözden geçirilmesi, dargınlıkların giderilip gönüllerin alınması, hayır ve iyiliklerin artırılması için bir fırsat olarak görülmelidir.

Regaib Kandili Kasabamızda da kutlandı. Çarşı Camii İmam-Hatibi Hulusi Çetinkaya cemaate üç ayların faziletini anlattı. ayrıca kahraman Mehmetçiklerimizin ve polislerimizin başarısı için dua edildi. Vatanımıza göz diken hainlerin perişan olması için niyazda bulunuldu.





















Son Güncelleme :  08/04/2016 Saat 00:28:38 Bu Haber  3852 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2066 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : A. Muttalip Okumuş      Tarih : 12/04/2016 00:00:00
   
Ankara
05/01/2008
Mesaj Bilgisi
828

Fanatik Üye
 
İBADET VE TAATIMIZE ŞEVK KATACAK İNSANLARIN HASENAT YARIŞINA GİRECEK VE YA RABBİ DİYE YARATANINA ACIZLIĞINI KANDIL MÜNASEBETIYLE BİLDİRECEĞİ BU GUNDE BOŞ GEÇMEMEK LAZIMDIR DUANIZ OLMASA NE EHEMMİYETINIZ VARDI DİYOR YARATAN DUA İLE YARATANA YAKIN OLMAK ADINA KANDILINIZ MUBAREK OLSUN

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 11/04/2016 00:00:00
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2076

Fanatik Üye
 
Müslümanların mübarek saydıkları gün ve gecelerden bir tanesi olan Regaib Kandili Dişli Halkımız, Ülkemiz ve tüm Müslümanlara için hayırlara vesile olsun. Kulluğumuzu bilelim. Sevgili Peygamberimizin yolundan gidelim. Allah yar ve yardımcımız olsun.

     
     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 08/04/2016 00:00:00
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1799

Fanatik Üye
 
TÜM İSLAM ALEMİNİN REGAİB KANDİLİ MÜBARAK OLSUN. CENABI ALLAH BİZLERİ ÜÇ AYLARA ULAŞTIRDI, RAMAZAN AYINADA ULAŞTIRSIN İNŞALLAH.EROĞLU AİLESİ-TINAZTEPE

     

Habere Yapılmış Toplam 3 Yorum Bulunmakta