01 Mayıs 2025 Perşembe
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(30/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri

   Ana Sayfa   >   Site Yazarları   >   Ali OKUMUS

SORULACAK SAKIN UNUTMA !

Eklenme tarihi Giriş Zamanı: 1/6/2014 10:54:09 AM | Okunma 1899 Okunma | Yorum 5 Yorum | Haberi ekleyen Ali OKUMUS | Güncelleme Anı Güncelleme: 1/6/2014 10:54:32 AM

SORULACAK SAKIN UNUTMA !
Allah  kullarini denemek için yani imtihan için bazen kisar, bazen de bol bol verir.

       Birisinde kulun sabrina bakar, öbüründe ise sükrüne veya azginligina bakar. insanin nefsi çogu defa ser olan seylere meyleder. Onun için nefsimizin serrinden Allah' siginmamiz gerekir. Bir nimetin sükrü o nimetin cinsinden olmasi en güzel olan sükürdür. Yoksa sadece dille sükür yeterli degildir. Bir sohbette dinledigimiz güzel bir söz belki de hayatimiza yön verir. Bizi yanlislardan dogruya çevirebilir. Belki de olaylara hikmetle bakmamiza vesile olabilir. Onun için ''Hikmet mü'min'in yitik malidir. Onu nerede bulursa alsin. ''Hadisinin içerigini bize bir mesaj olarak sunabilir.


     Bir yerde kisaca su mealde bir sohbette duyduklarimi sizlerle paylasmak istiyorum. Söyle diyordu: Allah sana nasil bir arabanin sahibi oldugunu degil, arabasi olmayan kaç kisiyi tasidin acaba diye soracaktir. Allah nasil bir evde yasadigini degil evinde kaç misafiri agirladigini, kaç karni aç olani doyurdugunu  soracaktir. Allah dolabinda asili elbiselerin sayisini degil, ihtiyaci olan kaç insani giydirdigini soracaktir. Allah ne kadar para kazandigini degil, ne kadarini alin teriyle kazandigini ve ne kadarini ihtiyaç sahiplerine verdigini soracaktir. Allah hangi meslegi yaptigini degil, isini en dogru sekilde yapip yapmadigini soracaktir. Allah kaç arkadasin oldugunu degil, senin kaç kisiye arkadas oldugunu soracaktir. Allah hangi semtte oturdugunu degil, komsularinla nasil geçindigini soracaktir. Allah senin hangi irktan olup olmadigini degil, ''Mü'minler kardestir.'' ayetine uyup uymadigini soracaktir. Allah derinin rengine degil, senin kalbinin temiz olup olmadigini soracaktir. Dini kaç kisiye ulastirip ulastirmadigini soracaktir.  Allah senin Kur'an ' i kaç defa hatmedip hatmedigini degil, Kur'an ' in verdigi mesaji alip hayatina uygulayip uygulamadigini soracaktir. Allah senin farz ibadetlerden sonra ne kadar nafile ibadet yapip yapmadigini degil, o ibadetlerin seni seytanin yolundan alikoyup koymadigini soracaktir.


     Kiymetli okurlarim ''soracaktir'' sayfalarca yazabilirsiniz. bu konuda yeni düsünceler sunabilirsiniz önemli olan o degil. Önemli olan isimize yarayanlari almak hayatimiza uygulamaya koymaktir. Öyleyse su makaleyi bir defa daha okuyalim var misiniz? Allah'a emanet olunuz.  Allah daima yar ve yardimciniz olsun. Kendi yolunda daim ve kaim eylesin. Amin.





Ali OKUMUS

okumusali@hotmail.com





 




Yazarımızın Diğer Yazıları
DISLI IMAM-HATIP ORTA OKULU HAYIRLI UGURLU OLSUN
Eklenme tarihi  31.08.2015 10:56:52 |  Okunma  4152 Okunma |  okumusali@hotmail.com

Rahmetli Hocam ´´Önce ahlak ve maneviyat´´ diye çikmisti yola, hiç aldirmadan saga sola.


Devamını Oku

EN HAYIRLI OLANINA TALIP OLALIM
Eklenme tarihi  24.11.2014 08:58:57 |  Okunma  3080 Okunma |  okumusali@hotmail.com

Rahmetli Erbakan Hocamizin denk bütçe ve havuz sistemi yillar geçmesine ragmen unutulmadi, unutulmaz da.


Devamını Oku

BIR YILDA YÜZ BIN INTIHAR
Eklenme tarihi  21.09.2014 10:56:33 |  Okunma  2809 Okunma |  okumusali@hotmail.com

Hangi devlette yilda yüz bin kisi intihar eder ki?

Devamını Oku

ELINDE COCA COLA AGZINDA MARLLBORO ILE DUA OLMAZ
Eklenme tarihi  26.08.2014 15:33:39 |  Okunma  2449 Okunma |  okumusali@hotmail.com

Herkes Imani derecesinde mazlumlarin yaninda yer alir veya o mazlumlar zulüm çekerken kili bile kipramaz. Olaylari film seyreder gibi seyreder.


Devamını Oku

AMAN SIRKE DÜSMEYELIM SONU HÜSRÂN OLUR
Eklenme tarihi  21.07.2014 09:38:23 |  Okunma  2551 Okunma |  okumusali@hotmail.com

Anadolumuz da bir söz vardir ; “Seyh Uçmaz Müritler Uçurur” diye yaya gideni binekle gitti veya binekle gideni uçakla gitti gibi abartilarimiz çoktur..


Devamını Oku