01 Mayıs 2025 Perşembe
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(30/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri

   Ana Sayfa   >   Site Yazarları   >   Ali OKUMUS

ÜLKEMIN INSANI TÜM GÜZELLIKLERE LAYIKTIR

Eklenme tarihi Giriş Zamanı: 2/3/2014 9:08:39 AM | Okunma 1806 Okunma | Yorum 6 Yorum | Haberi ekleyen Ali OKUMUS | Güncelleme Anı Güncelleme: 2/3/2014 9:08:39 AM

ÜLKEMIN INSANI TÜM GÜZELLIKLERE LAYIKTIR
Gül dedi bülbül güle. Bülbül gülmedi gitti. Gül bülbüle, bülbül güle yar olmadi gitti.

     Sev seni seveni yer ile yeksan etse, sevme seni sevmeyeni Misir'a sultan erse. Geçme muhannetin köprüsünden  sel seni alsin gitsin. Sinme tilki gölgesine yerse bir aslan yesin. 
   

     Güzel insanlarimiz güzel sözler söylemisler. Hani derler ya; Bir bakis insana neler neler anlatir. Bir bakis insani saatlerce aglatir. Anlamli sözler kadar anlamli bakislar da çok önemlidir.  onun için mü'min kardesimize bir tebessüm bile sadaka yerine geçiyor. Öyle de neden bu sitemler, yan yan bakislar, selam vermeden gelip geçmeler. Bir mü'minin  özelligi mi bunlar? Asla.

 
     Beraber ayni masada otururken her sey süt liman ama birisi oradan kalkiverse hemen sevaplari dagitma  günahlari toplama faaliyetleri baslayiveriyor yalan mi? Hayir dogru öyleyse bu cömertlik nedir? arkadas  sevaplarini sevmedigini söyledigin kisilere bagisliyorsun demek hiçbirimizin  aklina gelmiyor galiba veya seytan agzimiza bal çaliyor yalayip duruyoruz . iste iyiligi emretmek (tavsiye etmek) kötülükten vazgeçirmeye gayret etmek mü'minin özelliginden degil midir? Birbirimizi Allah için sevmek, Allah için yardimci olmak dinimizin güzelligindendir. Hele hele bir mümin kardesi için onun haberi olmadan ona duada bulunmak, meleklerin dua eden mü'mine Allah sana da kardesine de istediginin kat katini versin diye dualarina mazhar olmaktir.


      Dualarin kabul olundugu yani dua kapilarinin açik oldugu anlar vardir. Aman dua edin, fakat beddua etmeyin. Bedduaniz kendinize dönebilir kaidesini bilen mü'minler her daim hayir dua ederler. Efendim beddua edilecek yer yok mu? Tabi ki var. Mesela bize islami anlatsinlar diye Peygamberimizden 70 hafiz sahabeyi götüren müsrikler onlari sehit edince  Peygamberimiz 40 gün sabah namazinda onlara beddua etmistir. zalimlere, kafirlere, seytanlara azginliklari sebebiyle beddua edilir tabi. ama ne olursa olsun mü'min bir kula bela ve musibet içeren beddualar yapilmasi dinen asla caiz degildir. 


      Fi tarihinde iki kral birbirlerine olmadik agir sakalar yaparlarmis. Birisi öbürüne necaseti sarip sarmalamis disini güzelce süslemis püslemis gönderivermis elçileriyle. Elçiye zeval olmaz demisler açmis bakmislar ki yenilr yutulur bir sey degil. O kral da öbürüne güzel baklavalar sarmis sarmalamis paketlemis elçiyle göndermis. O kral da avanesiyle açmislar paketi. paketin üstünde bir not var. ''Herkes yediginden ikram edermis bizim hediyemizi de siz buyurun'' diye. Kiral kizarmis  bozarmis, hatasini anlamis özür dilemis. Özür dilemek fazilettir kibri kirmaktir, nefse dur demektir. Tabi ki nefis putunu kirabilene tebrikler. 


      Biz de özür dilemesini bilelim. Kas yaparken göz çikarmayalim.  Allah korusun mazlum mü'minin bir ahi tahtindan indirirmis sahi. diye düsünelim dogru olani yapalim.  Yanlisi yanlisla düzeltmeye kalkisirsak yaniliriz. Seytanin tuzagina düsüveririz.  Yaptigimiz isler Allah ve Resulünün hosuna gider mi acaba dersek dogruyu görmeye baslamisiz demektir. Sag kolumuzla sol kolumuzu kirmak veya sag bacagimizla diger bacagimizi kirip sag kolum sag bacagim sampiyon oldu dersek kendimize yazik etmis oluruz. Düsmanlari ve seytanlari daha dogrusu seytanlasan insan görünümlü kisileri memnun etmeyelim. Güzel ülkemiz güzelliklere layiktir. Güzelliklerden hosnut olmayanlar dost degil düsman safina silah tasiyanlardir.


       Onun için güzel düsünen güzel isler yapar yaptigina da Allah için yapar. Zerre kadar iyiligin ve zerre kadar kötülügün önümüze gelecegi mahser gününü düsünen insan tüm kötü duygu ve düsüncelere eylemlere son veren insandir. Allah yar ve yardimcimiz olsun. Amin




Ali OKUMUS

okumusali@hotmail.com





 




Yazarımızın Diğer Yazıları
DISLI IMAM-HATIP ORTA OKULU HAYIRLI UGURLU OLSUN
Eklenme tarihi  31.08.2015 10:56:52 |  Okunma  4152 Okunma |  okumusali@hotmail.com

Rahmetli Hocam ´´Önce ahlak ve maneviyat´´ diye çikmisti yola, hiç aldirmadan saga sola.


Devamını Oku

EN HAYIRLI OLANINA TALIP OLALIM
Eklenme tarihi  24.11.2014 08:58:57 |  Okunma  3080 Okunma |  okumusali@hotmail.com

Rahmetli Erbakan Hocamizin denk bütçe ve havuz sistemi yillar geçmesine ragmen unutulmadi, unutulmaz da.


Devamını Oku

BIR YILDA YÜZ BIN INTIHAR
Eklenme tarihi  21.09.2014 10:56:33 |  Okunma  2809 Okunma |  okumusali@hotmail.com

Hangi devlette yilda yüz bin kisi intihar eder ki?

Devamını Oku

ELINDE COCA COLA AGZINDA MARLLBORO ILE DUA OLMAZ
Eklenme tarihi  26.08.2014 15:33:39 |  Okunma  2449 Okunma |  okumusali@hotmail.com

Herkes Imani derecesinde mazlumlarin yaninda yer alir veya o mazlumlar zulüm çekerken kili bile kipramaz. Olaylari film seyreder gibi seyreder.


Devamını Oku

AMAN SIRKE DÜSMEYELIM SONU HÜSRÂN OLUR
Eklenme tarihi  21.07.2014 09:38:23 |  Okunma  2551 Okunma |  okumusali@hotmail.com

Anadolumuz da bir söz vardir ; “Seyh Uçmaz Müritler Uçurur” diye yaya gideni binekle gitti veya binekle gideni uçakla gitti gibi abartilarimiz çoktur..


Devamını Oku