Yapilmasini veya yapilmamasini istedigi seyleri söyle salim bir kafayla inceleyen, arastiran kisi ''Allah yaninda en makbul en yüce din Islamdir.'' ''Kim Islamdan baska bir din ararsa, o ondan asla kabul edilmeyecektir ve ahirette hüsrana ugrayanlardan olacaktir.'' Ayetlerine kulak verdigimiz zaman tek kurtulusun Islamda oldugunu anlariz.
Son zamanlarda Ülkemiz bir çalkantiya girdi. Hepimiz haberleri izliyoruz, bazi gazetelere göz atiyoruz. Konu acaba bende dinleniyor muyum? Çogu kimseler tedirgin oldu yoksa birileri bizi gözetliyor mu diye ister istemez acabalar beynimizi rahatsiz ediyor
Tele kulak ajanlari yoksa Türkiye'nin bir takim gizli sirlarini bir yerlere mi aktariyor diye. Ben sahsen rahatsiz oldugumu ifade ediyorum.
Olaylari detaylariyla dallandirip budaklandirmadan at gözlügüyle degilde Islamin bakis açisindan bakalim. Acaba manzara nasil. Bir bedevi daha yeni Müslüman olanlardan birisi yani Islami henüz özümsememis bir sahabi peygamberimizin penceresinin önüne geliyor içeriye bakarak ''ya Muhammed evde misin? Seninle görüsecektim'' diyor. Peygamberimiz disari çikiyor tabi ki biraz kizgin ve öfkeli bir sekilde o kisiye bakarak ''ey adam bu hareketin yani pencereden içeriye izinsiz bakmanin ne derece günah oldugunu bildigini bilseydim gözünü oydururdum'' buyuruyor. Tabi ki o bedevi hatasini anliyor peygamberimizden özür diliyor. Peygamberimiz degil baskasinin evini gözetmek, izinsiz olarak bir kimsenin mektubunu okumasini bile yasakliyor.
Ikinci bir olay Hz. Ömer tebdili kiyafetle zaman zaman sehri denetlermis. Yine bir gün bir evin kapisi önünde durakliyor. Kulak veriyor. Evde cümbüs var çalgi vb. sesler geliyor. Bakiyor ki dis kapi kapali duvardan atlayarak eve giriyor. Ömer'i gören evdeki kisiler sus pus oluyor baslarini öne egiyorlar. Ömer gazapli bir sekilde bu rezalet nedir? Siz hiç utanmaz misiniz? Yoksa cennetle mi müjdelendiniz? Onu mu kutluyorsunuz? Sizin yaptiginiz çok ayip gibi kirici sözlerle bagirip çagiriyor. Ev sahibi olan kisi Ya Ömer sözün bitti ise müsade et bir de ben konusayim diyor. Basliyor konusmaya '' Ya Ömer biliyor musun? Biz bir hata ettik Allah af etsin ama sen kaç hata ettin biliyor musun? Birincisi Kur'an-i Kerimde insanlarin gizli sirlarini arastirmayin buyuruyor. Sen bu ayeti unuttun herhalde casusluk yaptin, bizim kapimizi dinledin. Ikincisi evlere kapidan girilmesi emredilirken sen duvardan atladin. Üçüncüsü evlere izinsiz girilmesi yasaklanirken sen hiç izin istemeden girdin. Dördüncüsü insanlarin ayiplari, kusurlari ifsa edilmemesi gerekirken sen bizi su anda rezil ettin.'' Sayiyor sayiyor o koca Ömer mahçup bir eda ile özür dilyorum ben bu kadar hata ettigimin farkinda degildim diyor.
Örnekler çok lafi uzatmayalim ahirette bu casuslarin gizli sirlara vakif olup onu ifsa edenlerin ve gerektigi zaman degerlendirmeye çalisanlarin dünya ve ahirette rezil rüsvay olacaklarini bilmeyenimiz yoktur. Bir kösede iki kisinin gizli konustugunu gören üçüncü bir sahsin onlari dinlemesi casusluk olarak addedilirken ve dinleyenin günahkar oldugu belirtilirken Türkiye'mizde olan olaylari görünce ne demek lazim. Diyorum ki makalemizin basligini tekrar okuyalim bu dünyanin su veya bu sekilde geçecegini düsünelim. Yanlis yapmayalim, yanlis yapanlara arka çikmayalim.
Allah'a emanet olun. Haktan ve haklidan yana olun.